Liigavalmentajalta kova syytös: ”Pelaajaamme ryssiteltiin”

Ismo Läntisellä on huoli joukkueestaan. Kuva: UrheiluSuomi.com

Ismo Läntinen
Ismo Läntinen kertoo sunnuntain liigaottelun värikkäistä tapahtumista. Kuva: UrheiluSuomi.com

Salibandyliigan sunnuntain kierroksella tunteet kävivät kuumina Loviisassa. Vierasjoukkue FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen kertoo Pääkallo.fi:lle jopa pelänneensä pelaajiensa turvallisuuden puolesta. Läntinen väittää kaiken alkaneen Viron maajoukkuepelaajien ryssittelystä.

– Ensimmäisessä erässä Loviisan (Tuomas) Savukoski ajoi maalivahtimme Jarkko Saastamoisen päälle. Martin Sivakov meni puolustamaan maalivahtia, jolloin Savukoski huusi hänelle ”pidä sinä turpasi kiinni, ryssä”, Ismo Läntinen väittää.

Molemmat FBT Porin kahden passin miehet pelaavat Viron maajoukkueessa. Joukkueiden kävellessä pukukoppeihin ensimmäisellä erätauolla päällä oli ex-jääkiekkovalmentajan mukaan ”täysi kaaos”.

– Siitä Savukosken tempauksesta koko homma lähti. Ensimmäisellä erätauolla katsomosta tuli ihmisiä pelaajien joukkoon. Tänään minulla oli ensimmäistä kertaa sellainen tunne, että voi tapahtua jotain pahaa. On käsittämätöntä, että pelaajia ei suojella. Sieltä tultiin jo meidän pukukopillekin asti.

Jääkiekon SM-liigassa muun muassa Ässiä ja Tapparaa valmentanut Läntinen ei saanut joukkuettaan rauhoiteltua koko ottelussa. FBT Porille vihellettiin ottelussa 24 minuuttia jäähyjä Loviisan kahta minuuttia vastaan.

– En ole neljänsadan pelin valmentajaurallani kertaakaan kokenut tällaista, että tuomarit ovat näin puolueellisia. Kaikki tuomiot menivät meitä vastaan. Loviisa olisi voittanut pelaamallakin, ei siinä kenenkään apua olisi tarvittu, Läntinen ihmettelee.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Tor ei antanut karsintapaikalle jämähtäneen FBT Porin yllättää, vaan vei pisteet selvin lukemin 7-1. Ottelun parhaana palkittiin Loviisalle tehot 1+3 summannut Niklas Andersson. Jyri Laine viimeisteli kaksi maalia.

14 comments

  1. Läntinen voisi ottaa huomioon asian että loviisalla taitaa pelata 2 latvialaista sekä hietala keniasta.

  2. Asiasta muuten tietämättä, niin mietin vaan että miten se minkä maan kansalaisia ja minkä värisiä pelaajia pelaa torissa, liittyy siihen mitä kentällä huudellaan?

  3. No et sinä keijo kenialaista huuda ryssäksi tai ryssää kenialaiseksi – on siinä selkeä ero..Haavisto meni jo.

  4. Hmmh.. En tuonkaan vastauksen jälkeen käsitä että miten se kenen kanssa pelaa samassa joukkueessa vaikuttaa siihen mitä huutaa..

  5. Kuulkaa Keijot ja Kaijat. Seuraavassa pelissä järkkärinä on Sallisen Jama, silloin huutelut loppuu. Paras järkkäri ikinä!
    Fbt Poriin tulossa kuulemma uusi pelaaja, rouhija Kovac kovanen.

  6. En tiedä, tuntuu vaan siltä että Savukoskea yritetään jatkuvasti syyttä suotta ”mustamaalata” jokaisen Loviisan Tor:in pelin jälkeen. Naurettavaa toimintaa..

  7. Ei se nyt sattumaa ole että jotakuta ”jatkuvasti syyttä suotta mustamaalataan”.

    Jos jatkuvasti jollekulle ”vaan sattuu kohdalle”, niin kyllä urheilumaailmassa olen huomannut että 99% kerroista sieltä löytyy ihan oikeaakin syytä.

  8. Milloinkahan liiton kurinpitäjä reagoi tällaisiin puolueellisuusväitteisiin? Vai reagoiko? Tuskin!

  9. Puolueellisuus väitteisiin tuomareiden ottelun aikana pitää vastata TOR:lla joten kait liitto jollain tapaa ottaa tähän kantaa.

  10. Siinä ei ole kyllä mitään ihmeellistä, että porilaisille tulee jäähyjä. Ei mitään käryä koko kaupungissa nykysalibandystä. Siellä mennään varmaan vieläkin erään Jarin homehtuneella pelikirjalla.

    Porilaisilla käy vain suu ja se ihan kiitettävästi. Vika aina muissa kuin itsessä. No eipä tartte heitäkään ensi kaudella katsella. Divari, wait a moment, we are coming.

  11. ” Ässiä ja Tapparaa valmentanut Läntinen ei saanut joukkojaan rauholteltua koko ottelun aikana ” Ai hurja mitä shaissee..Porilais valmennus kolmikko teki kyllä suomen ennätyksen käsienlevittelyssä..oli vain tuomari kaksikon heikkoutta että yksi kolmikosta ajettiin ulos vasta viime minuuteilla..valmentajien toimintaan olisi pitänyt puuttua jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. nämä daijjut ei keskittynyt ollenkaan siihen pääasiaan eli pelinjohtamiseen vaan räksytys tuomareille ja Torin vaihtoaitioon jatkui läpi ottelun..Entä nuo Torin pelaajien ”ajelut” Savukoskea ajeltiin surutta ja Ruohosen viime minuutin taklaus oli Törkea.respektii Savulle joka ei ollut ajeluista moksiskaa..näimme sunnuntai iltana sitä kuuluisaa Porilaista hulluutta..

  12. Mä olin mutsinkaa paikalla, ja ei se tullut mitenkään vain Torilta, nimittäin FBT:n huoltajakin jouduttiin passittamaan suihkuun(!).
    Ekalla erätauolla Ismo jo huuteli tuomareille ja paiskoi pukkarin ovia. FBT:n maalivahti jäi hämmästyneenä ulkopuolelle, kun oma valmentaja löi oven kiinni nenän edessä. Hän koputti, ja hänet päästettiin sisään. Heti sen jälkeen järjestyksenvalvoja koputti oveen, pyysi Ismoa ovelle, ja sitten alkoi suukopu:
    -Ei ne ovet tuollaista paiskomista kestä…
    -Vai eikö?! Hankkikaa saatana kunnon ovet!!!! Jättäkää rauhaan!!!! huusi Ismo täyttä kurkkua, ja paiskoi oven kiinni (uudestaan).

    Seuraavana erätaukona Ismo protestoi uudestaan tuomareille (naama punaisena).

    Viimeisessä erässä alkoi FBT:n sikailu. Torin maalin edessä FBT:n pelaaja puski Torin pelaajaa mailalla rintaan. Muutama minuutti sen jälkeen Tor pisti pitkän läpisyötön FBT:n maalia kohti. Niklas Andersson juoksi perään, mutta juuri ennen kuin hän ehti palloon niin FBT:n maalivahti Saastamoinen sai pallon. Hän nousi ylös, ja puski käsillä Niklas Anderssonia rintaan, ja vieritti sitten pallon takaisin peliin. Muutama minuutti ennen loppua Kristian Krannila taklasi Tuomas Savukosken laidan yli ikään kuin jääkiekkoottelussa.

    Vielä ottelun jälkeen Ismo mussutteli jotain (tyhmää) itsekseen.
    Ottelun jälkeen mietin vain, että hauskaa kotimatkaa Poriin 😉 .
    Sen pituinen se.

  13. ”- Siitä Savukosken tempauksesta koko homma lähti. Ensimmäisellä erätauolla katsomosta tuli ihmisiä pelaajien joukkoon. Tänään minulla oli ensimmäistä kertaa sellainen tunne, että voi tapahtua jotain pahaa. On käsittämätöntä, että pelaajia ei suojella. Sieltä tultiin jo meidän pukukopillekin asti.
    – En ole neljänsadan pelin valmentajaurallani kertaakaan kokenut tällaista, että tuomarit ovat näin puolueellisia. Kaikki tuomiot menivät meitä vastaan. Loviisa olisi voittanut pelaamallakin, ei siinä kenenkään apua olisi tarvittu, Läntinen ihmettelee.”
    ISMO!!!! VAI ETTÄ ”Sieltä tultiin jo meidän pukukopillekin asti”, SE ON KYLLÄ LIIOITTELUA!

  14. Luettuani vielä uudelleen jutun niin jäi vaivaaman otsikko. En missään nimessä vähättele rasismia ja se on erittäin tuomittavaa. Voisin kuitenkin kuvitella, että otsikko olisi voinut myös jatkua ” , erotuomarit puolueellisia.

    Erotuomarin tai kenen tahansa henkilön joka käyttää valtaa, syyttäminen puolueellisuudesta on erittäin vakava syytös ja siinä aletaan liikkumaan rikoslain puolella vahvasti.

    Kenelläkään erotuomarilla ei ole syytä olla puolueellinen. Yhdyn Kinnusen sanomaan, että joskus erotuomarit voivat olla huonoja. En viittaa tähän otteluun vaan yleisesti. Kaikilla meillä on huonoja hetkiä ja teemme välillä virheitä.

    Läntisen väitös puolueellisuudesta ei ole sellaista rakentavaa palautetta jonka kautta otteluosapuolet pääsisivät kommunikointiyhteyteen. Päinvastoin, se työntää erotuomareita ja joukkueita entistä kauemmas ja se ei ole hyvä asia.