Maajoukkueesta poisjäänyt Johansson Veikkaajassa: ”Ei varaa huilata sarjapelejä”

Henri Johansson jää pois viikonloppuna pelattavasta EFT-turnauksesta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Henri Johansson
Henri Johansson kertoo Veikkaajassa maajoukkueesta poisjäännin syyn. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan maali- ja pistepörssiä johtava Henri Johansson valottaa tämän viikon Veikkaajassa syitä pelikauden toiseen poisjääntiinsä jo valitusta maajoukkueesta.

– Harjoittelimme edellisen pelitauon aikana ylikovaa ja sain ilmeisesti juoksijan polven. KrP pelaa jo nyt pudotuspelejä, joten ei ole varaa huilata yhtään peliä, Johansson perustelee Ruotsi-ottelusta poisjääntiään Veikkaajassa.

Johansson on ollut tällä kaudella uskomattomassa iskussa. Hän jättäytyi vaivojen takia pois myös marraskuun Tshekin-turnauksesta.

– Tätä on turha verrata aiempiin poisjäänteihin, koska nyt olisin todella halunnut olla mukana näissä väliin jääneissä tapahtumissa. Kyllä minä näillä liiganäytöillä olisin halunnut Ruotsia vastaan tasoni mitata!

Johanssonilla on kasassa kovat tehot 47+23. Hän jahtaa edelleen Tero Tiitun runkosarjan maaliennätystä (63), vaikka ennätyskaudella 2005-06 pelattiin peräti seitsemän ottelua enemmän.

Jäljellä on viisi ottelua, joissa pitäisi tehdä 16 maalia. Viimeisissä runkosarjapeleissä vastaan asettuvat perjantaina Koovee ja sen jälkeen vielä alemman kastin M-Team, Josba, TPS ja NST.

– Uskon, että ainakin 60 maalia menee rikki. Nyt olen osunut paremmin niitäkin vastaan, joita vastaan jäin ensimmäisellä kierroksella jopa maaleitta, Johansson sanoo.

7 comments

  1. Tämä selvä.

    Selvittääkäähän Pääkallon pojat miksei ”maailman toiseksi paras” säbäpelaaja Harri Forsten pelaisi ensi kaudella. ”Toista SSV:n tähteä Harri Forstenia ei nähty nyt maajoukkueessa. Syynä on se, että Forsten ei tiedä, pelaako hän lainkaan ensi kaudella.” – Karjalaisessa.

  2. Täh..? Miksi ei pelais. Forstenilla on kaiken lisäksi ammatti, jolla saa helposti sellaisen työn missä pystyy järjestelemään menonsa niin kuin huvittaa mutta silti tienaa hyvin..

  3. Forsten lienee valmistumassa lääkäriksi? Hyvä lääkäri vetää 10 000 euron kuukausipalkkaa. Miksi kiusaisi kolmekymppisenä itseään enää sen jälkeen raahautumalla joka ilta treeneihin ja joka viikonloppu peleihin ympäri Suomen. Höntsäillä voi jossain kakkosdivarissa huvikseen. Ymmärrän Forstenin ajatukset.

  4. Ahaa, ehkä huippu-urheilu tulisi kieltää yli 30-vuotiailta? Mutta mutta kaikki eivät kuulemma varsinaisesti raahaudu treeneihin vaan jopa nauttivat pelaamisesta. Niin ja hyvä lääkäri voi sekä tienata erinomaisesti että silti pelata salibändyä.

  5. aloitteleva lääkäri jossain kunnallisessa ei todellakaan järjestele menojaan miten huvittaa, nyt niitä kuuluisia valoja päälle.

  6. niinhän sitä rivilääkärille helposti käy. nyt niitä kuuluisia lappuja silmiltä pois.

  7. Ymmärrän Forstenin ajatukset. Kaveri on jo voittanut kaiken mahdollisen salibandyssä, henk. koht kruunauksena vielä urheilugaalassa vuoden paras salibandypelaaja. Yllättävän pitkään jaksaa porukka pelata lajia, vaikka vie paljon aikaa ja joutuu tehdä sivutöitä ohella.

    Kuitenkin sääli ja huono imago lajille sinäänsä, että porukka lopettaa milloin sattuu ennen aikojaan. Forsten nyt on jo ilmeisesti siinä 30v iässä, joten se ei mitenkään niin katastrofaalista olisi. Kuitenkin koko elämänsä ovat tehneet töitä lajin eteen, niin itse toivoisin pelaajien pelaavan ”niin pitkään kuin voi.” Varmasti myöhemmin tulee lajia ikävä, ja parhaat muistot tulevat näistä yhteisistä saavutuksista ja hetkistä.

    Toivottavasti valmennus ymmärtää myös Johanssonia. Nykky ei välttämättä olisi katsonut hyvällä sitoutumisen suhteen, mutta ylirasitus on myös maajoukkueelta pois. Parempi antaa kaverin ylläpitää huikee virettä ja flow-tilaa KRP:n kanssa, kuin aiheuttaa sitä kuuluisaa ylikuntoa.