Maajoukkuetähti löi vastustajaa tupilla vatsaan – katso kuvalinkki

Henrik Stenbergin tempaus on herättänyt Ruotsissa keskustelua. Kuva: Mikko Hyvärinen

Henrik Stenberg
Henrik Stenbergin temppu voi tuoda lisää pelikieltoa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin Superliigan maanantaisen televisio-ottelun ykköspuheenaihe oli Storvretan ja Ruotsin maajoukkuehyökkääjän Henrik Stenbergin temppu. Storvretan ollessa toisen erän lopulla jo 1-6-tappiolla, Stenberg löi mailan tuppipäällä Helsingborgin hyökkääjä Alexander Nedeä vatsaan. Ruotsalaislehdissä tilanteesta on nähtävillä myös kuva.

Ottelun erotuomarit eivät nähneet tilannetta, joten Stenberg sai pelata ottelun normaalisti loppuun. Todennäköisesti hän kuitenkin saa tempustaan rangaistuksen jälkikäteen.

– Tuosta tulee monen ottelun pelikielto, salibandyasiantuntija Stefan Edberg kertoi näkemyksensä TV4 Sportin lähetyksessä.

– Se näytti pahemmalta kuin mitä se oli, Stenberg puolustautui Aftonbladetin mukaan.

Aftonbladetin mukaan tapahtuma sattui juuri sen jälkeen kun Stenberg oli Mattias Helgessonin kanssa käymänsä tiukan kaksinkamppailun jälkeen katsonut muualle, kun Helgesson oli reilun pelin hengessä halunnut kätellä häntä. Twitterissä ruotsalaispelaajatkin ottivat poikkeuksellisen rajusti kantaa Stenbergin tekoon.

– Toivottavasti sinun mahdollisuudet MM-kisoihin paloivat siinä!!! Pixbon ilmaveivaaja Peter Runnestig (@PeterRunnestig) kirjoitti.

Stenberg oli lopulta mukana kaikissa Storvretan maaleissa tehden kaksi maalia ja syöttäen yhden. Helsingborg kuitenkin vei ottelua johtaen jo avauserän jälkeen 4-0 ja kahden erän jälkeen 6-1. Helsingborg voitti runkosarjan kärkijoukkueen lopulta 7-3.

Suomalaisista näkyvimmin esillä oli Jani Kukkola, joka teki Helsingborgille kaksi maalia ja syötti yhden. Helsingborgin maalissa Henri Toivoniemi torjui 25 laukausta. Storvretan Hannes Öhman syötti yhden vierailijoiden maalin. Helsingborgin Juha Kivilehto ja Storvretan Mika Kohonen jäivät ottelussa pisteittä. Helsingborg nousi sarjan viidenneksi, Storvreta jatkaa kärjessä.

Kuva tilanteesta löytyy Expressenin ja Aftonbladetin sivuilta.