Mika Kohonen jälleen maailman paras – top 10 -listalla mielenkiintoisia nimiä

Mika Kohonen on maailman paras. Piste. Kuva: Jari Turunen

Mika Kohonen on maailman paras. Piste. Kuva: Jari Turunen

Ruotsalainen salibandylehti ja -sivusto Innebandymagazinet on valinnut jälleen yhteistyössä lajin toimittajien ja maajoukkuevalmentajien kanssa maailman parhaan miespelaajan vuonna 2011.

Valinta osui jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen ykköstähti Mika Kohoseen. Yhteensä Kohonen on saanut kyseisen kunnian neljä kertaa. Innebandymagazinet on valinnut maailman parhaan pelaajan vuodesta 2005 lähtien.

Kärkikymmenikössä on tällä kertaa neljä suomalaista. Uransa jatkoa arpova SSV:n Harri Forsten arvostettiin maailman toiseksi, SPV:n huippupakki Tatu Väänänen viidenneksi ja SSV:n metsuri Mikael Järvi kuudenneksi parhaaksi pelaajaksi.

Listan mukaan hieman yllättäen maailman parhaaksi maalivahdiksi on ponnistanut Tshekin ja SSV:n David Rytych.

Maailman parhaat pelaajat 2005-2011
2005: Mika Kohonen, Suomi
2006: Anders Hellgård, Ruotsi
2007: Anders Hellgård, Ruotsi
2008: Magnus Svensson, Ruotsi
2009: Mika Kohonen, Suomi
2010: Mika Kohonen, Suomi

Maailman parhaat 2011 top 10
1. Mika Kohonen, Suomi & Storvreta IBK
2. Harri Forsten, Suomi & SSV
3. Rasmus Enström, Ruotsi & IBF Falun
4. Mathias Samuelsson, Ruotsi & Storvreta IBK
5. Tatu Väänänen, Suomi & SPV
6. Mikael Järvi, Suomi & SSV
7. David Rytych, Tshekki & SSV
8. Kim Nilsson, Ruotsi & AIK
9. Johan Anderson, Ruotsi & Jönköpings IK
10. Rasmus Sundstedt, Ruotsi & Caperiotäby FC

6 comments

  1. Mikael Järvi? No on hyvä pelaaja, mutta maailman 6. paras?

    Kauaa ei tietty Järvestä jaksa purnata, ku seuraavana listalla on Rytych. Miten ihmeessä? Rytychkin parhaimmillaan erittäinkin hyvä maalivahti, mutta kyllä jo pelkästään salibandyliigasta löytyy vähintään yhtä hyviä häkkäreitä. Kosonen, Ikonen, Ihme, Nieminen, Nordström…

  2. Hei, nää on ruåttalaisten valintoja. Käytännössä MM-turnauksen perusteella ja ehkä maaotteluista plus Ruotsin liigan peleistä. Ei tän listan tekijät oo kattonu Suomen liigan matseja.

  3. Rytych oli hyvä magical gameseissa mutta tais olla Tsekilläkin kakkosveska Kafkan jälkeen? SSV:ssä ei oo ollut maailman kärkeä…

  4. aivan pellevalintoja. Kohonen ykkönen ok mutta järvi ja rytych?? Arvioidaanko tässä viimeiset 10 v vai nykyhetkeä. Tää on ns perjantain saunaillan jokearvio svenssoneilta.

  5. Gekon kanssa samaa mieltä Järvi ja Rytych ovat loistavia pelaajia mutta ei heillä pitäisi olla tämmöselle listalle mitään asiaa :/