Maajoukkueet

MM-veskari avoimena uransa jatkosta: ”Huonolta näyttää”

27.02.
2012
Maajoukkueet
Jani Naumanen

Paluusta maaliin haaveileva Jani Naumanen joutuu tekemään töitä jo oman arkisen hyvinvointinsa eteen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kaksissa edellisissä MM-kisoissa Suomen kakkosmaalivahtina ollut Jani Naumanen avautuu Pääkallo.fi:n haastattelussa terveystilanteestaan. Viime kesänä lonkkaoperaatiossa ollut Naumanen ei ole pystynyt tällä kaudella pelaamaan, mutta ei ole vielä kokonaan hylännyt unelmaansa MM-kisoista. Hän vastaa myös huhuihin Josbassa pelaamisesta ja uransa jatkosta.

– Tällä hetkellä jatko näyttää aika huonolta. Leikkauksesta on vierähtänyt jo seitsemän kuukautta, ja jalka ei ole kunnossa. Asiat ovat paremmin kuin ennen leikkausta, vaikka silloin esimerkiksi juokseminen onnistui. Jalka ei kestä tällä hetkellä kuin pyöräilyä ja uintia, joten maalilla oleminen on kaukainen ajatus, Naumanen kertoo.

Hänen torjuntatyylinsä on erittäin aktiivinen, mikä on saattanut omalta osaltaan vaikuttaa vaivoihin. Viime kesällä tehdyssä operaatiossa muun muassa hänen lonkkansa tähystettiin. Nykyisessä kunnossa harjoittelu vaatii ideointia.

– Tällä hetkellä teen punttia, pyöräilyä ja yritän löytää lajin jota voisin tehdä, Naumanen pohtii.

Isokokoinen ja ulottuva häkkäri kuuluu kunnossa ollessaan Salibandyliigan parhaisiin maalivahteihin. Viime kaudella hän puki vaivoistaan huolimatta 17 runkosarjan otteluun, oli voittamassa Henri Toivoniemen kakkosena Suomelle toista MM-kultaa ja taisteli Erän maalilla vielä neljä pudotuspeliä.

Unelma tulevista joulukuun MM-kisoista vaikuttaa ahkeran harjoittelijan osalta nyt kaukaiselta. Naumasen mukaan unelmaa MM-kisoista ei silti ole kokonaan haudattu. Tämä antaa varmasti pontta viime kesänä Helsingistä Joensuuhun muuttaneen Naumasen harjoitteluun.

– Ensin pitäisi saada jalka liikkumaan kivuttomasti, sen jälkeen ehkä paluu maalille ja vielä pystyä harjoittelemaan. Eli aika kaukana ollaan, mutta unohdettu ei ole.

Pitääkö paikkansa, että kuntoutat itseäsi ensi kaudeksi Josban maaliin?

– Koska täällä asun, niin Josba olisi luonnollinen vaihtoehto. Mutta tällä hetkellä työskennellään omaa arkista hyvinvointia varten. Lisäksi lääkärin täytyy antaa lupa, että voin vakavasti harkita pelaamista. Pelaaminen ulkomailla kyllä kiinnostaisi.

Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa