OLS varmisti nousun Salibandyliigaan

OLS:lla on jäljellä vielä kolme peliä Divarissa. Ensi kaudella joukkue laukoo maaleja Salibandyliigassa. Arkistokuva: Iiro Karesniemi

OLS:lla on jäljellä vielä kolme peliä Divarissa. Ensi kaudella joukkue laukoo maaleja Salibandyliigassa. Arkistokuva: Iiro Karesniemi

OLS voitti tänään Divariottelussa Steelersin murskalukemin 2-13. Voitto varmisti sen, että Divarissa ainoana oululaisten kärkisijaan uhannut Indians ei voi enää teoriassakaan saavuttaa OLS:a. Divarin voittajana OLS nousee Salibandyliigaan ensi kaudeksi. Taistelu liigakarsintapaikoista sekä Divarista putoamista vastaan käy erittäin kuumana.

OLS osoitti ratkaisuviikonlopun aikana täydellistä ylivoimaa ja osoitti olevansa maan toiseksi korkeimman sarjatason ylivoimaisesti paras joukkue. Lauantaina se kaatoi pahimman uhkaajansa Indiansin espoolaisten kotikentällä selvin lukemin 6-11 ja liiganousun lopullisesti ratkaisseessa ottelussa OLS kaatoi vielä viime kaudella liigassa pelanneen Steelersin murskalukemin.

Kun OLS:lla ja sarjakakkosella Indiansilla on runkosarjaa jäljellä kolme ottelua, on oululaisten sarjajohto tavoittamattomat kahdeksan pistettä. Liigakarsintapaikoista, eli runkosarjan sijoista kaksi ja kolme käydään yhä huikeaa taistelua. Indiansilla on 23 ottelun jälkeen 30 pistettä, yhden ottelun enemmän pelanneella FoSulla 29 pistettä, kuten myös vasta 22 peliä pelanneella Ilveksellä.

Liigakarsintapaikasta taistelee myös Blue Fox, jolla on vielä neljä peliä jäljellä ja plakkarissa 28 pistettä. SPV:n ja Blue Foxin farmisopimuksen päättymisen jälkeen Blue Foxin trendi on kuitenkin ollut jyrkästi laskeva sen hävittyä kaikki kolme otteluaan FoSulle, Steelersille ja viimeisimmäksi lauantaina sarjapaikkansa puolesta pelaavalle Woodcuttersille.

Rangersin putoaminen kakkosdivariin on jo käytännössä selvää. Putoamista vastaan taistelevat kolmen pisteen sisällä Papas (22 ott, 19 p.), SalBa (23 ott, 19 p.), ÅIF (22 ott, 17 p.), Woodcutters (23 ott, 17 p.) ja Tiikerit (21 ott, 16 p). Näistä kuudesta joukkueesta kakkoseen putoaa Rangersin lisäksi kaksi.

Divarin viikonlopun tulokset:

Perjantai:
Blackbirds – FoSu 4-3 ja.

Lauantai:
Blue Fox – Woodcutters 4-6
Rangers – ÅIF 6-6
Papas – SalBa 10-8
Indians – OLS 6-11
Ilves – PSS 3-4

Sunnuntai:
Steelers – OLS 2-13

9 comments

  1. Taas Steelersille punainen kortti? PR? OR? TOR? Mitä tapahtui?

  2. Onneksi olkoon OLS! Seinäjoella jo odotellaan Pohojanmaan Derbyä, mahtavia matseja tiedossa!

  3. Oi Olssi on niin ihana!!! Onnea ja menestystä liigaan!

  4. kyllä on hieno taistelu käynnissä kakkos ja kolmos siasta. blue foxin menoa karsintaan en usko. Fosulla mahdollisuudet olevat mutta ei ihan omissa käsissä.. mutta uskon että indians ja fosu karsimassa nähdään!

  5. Olssille ISO käsi liigapaikasta..meidän fanibussille tulee taas vähän lisää kilsoja(eihän se peli mitään vaan pitkät pelimatkat)

  6. Ookkonä OULUSTA pellaakkona liigaa? No kyllä! Mahtava kausi tähän mennessä. Ja kolome kierrosta vielä niin sitten sitä hulinaa riittää:D

    Oooääällläässäää, Oooääälllääässäää.