Perkonmäki jatkaa Kooveen valmentajana

Jani Perkonmäki teki jatkosopimuksen Kooveen kanssa. Kuva: Kimmo Pitkänen

Jani Perkonmäki teki jatkosopimuksen Kooveen naisten kanssa. Kuva: Kimmo Pitkänen

Jani Perkonmäki jatkaa Kooveen naisten liigajoukkueen päävalmentajana myös tämän kauden jälkeen. Perkonmäki solmi tällä viikolla tamperelaisseuran kanssa 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Valmennustiimin muut jäsenet julkistetaan myöhemmin.

Perkonmäki aloitti Kooveen naisten valmennustiimissä kauden 2008-2009 runkosarjan loppumetreillä. Alku oli vähintäänkin haastava, sillä tappioiden täyttämän kevään jäljiltä joukkueen itseluottamus oli nollassa ja jopa suora putoaminen liigasta lähellä. Karsinnat Koovee selvitti kunnialla. Viime kausi oli Perkonmäen ensimmäinen päävalmentajana, mutta tulos oli vielä pettymys.

– Olen ollut todella tyytyväinen saamastani mahdollisuudesta seurassa. Olen päässyt muokkaamaan joukkuetta haluamaani suuntaan, ja tällä kaudella on jo nähty vähän tulevaankin. Ajatuksena on jatkaa nuorten, urheilullisten pelaajien esiin nostamista, vaikka kokemuksellekin on joukkueessa ehdottomasti paikkansa, Perkonmäki muotoilee.

Päävalmentajan tavoitteet ovat korkealla, sillä hän aikoo nostaa lähitulevaisuudessa Kooveen taistelemaan pysyvästi mitalisijoista.

– Tällä käynnissä olevalla kehitysprosessilla uskon tavoitteen toteutuvan. Omana tavoitteena on tietysti kehittyä joka vuosi eteenpäin. Tunnen jo kehittyneeni valmentajana merkittävästi Koovee-aikana, ja oppia tulee koko ajan lisää.

– Meillä on ollut tällä kaudella ”Japin” (miesten päävalmentaja Arto Riihimäki) kanssa paljon hyviä keskusteluja, ja olen oppinut niistä paljon. Uuden pelitavan sisäänajo tuo omat haasteensa, mutta uskon että saamme kovalla harjoittelulla aikaan loistavan lopputuloksen, päävalmentaja Perkonmäki toteaa.