Puskalle kahden vuoden jatkopaperi Josbaan – ”Yhteydessä oltiin muualtakin”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Josba sai kaksi mieluista jatkosopimusta, kun loistavan loppukauden pelannut maajoukkuemies Perttu Puska sekä valtavasti kehittynyt Joonas Makkonen allekirjoittivat pelaajasopimukset joensuulaisseuraan. Puska teki kahden vuoden ja liigatulokas Makkonen vuoden sopimuksen.

– Minuun oltiin muualtakin yhteydessä, mutta kehitykseni kannalta oli parasta jäädä Josbaan, Puska kommentoi Josban tiedotteessa.

Josba jatkaa sopimusten julkaisua ensi viikolla, kun valmennuskuvioiden sekä 2-5 pelaajasopimuksen kohtalo ratkeaa lopullisesti.

Sanomalehti Karjalaisen mukaan päävalmentajana ensi kaudella tuskin jatkanee loistavaa jälkeä tehnyt Antti Ruokonen. Karjalainen tarjoaa päävalmentajaehdokkaiksi Ville Hämäläisen, Sami Sorjosen ja Mika Muukkosen.

6 comments

  1. Mika Muukkonen…tätä nimeä jo viime vuonna paljon viime vuoden foorumeilla hehkuteltiin, puolesta ja vastaan tunnuttiin olevan. Voisko joku priiffata meitä ei niin sisäpiiriläisiä, mikä mies on kyseessä todellisuudessa?? Äkkiseltään googlettamalla näyttäisi olevan jossain roolissa naisten maajoukkueessa.

  2. Mika Muukkonen valmensi aikoinaan naisten maajoukkueen ensimmäiseen maailmanmestaruuteen. Samaan eivät viime vuosien naisten valmentajat ole pystyneet. Viime aikoina Muukkonen on ollut myös jonkin verran mukana naisten maajoukkueessa, jonkinlaisena apumiehenä.

    Miesten valmentajana ceevee ei ole yhtä näyttävä, sillä hän ei pystynyt nostamaan NST:n miehiä divarista liigaan 2000-luvun alkupuolella. Mies on joku maisteri koulutukseltaan ja opettaa koulussa. Josbassa hän on ollut kakkosmiehenä ja katsomovalmentajana ja kaikenlaisena apumiehenä aina tarpeen tullen kohtalaisella menestyksellä.

    Päävalmentajan homma Josbassa tai muualla edellyttäisi päätoimisen päävalmentajan palkkaa (ja virkavapautta vuodeksi opettajan hommista), eikä sellaista sopimusta ole tarjonnut sen paremmin Josba kuin muukaan seura.

  3. Mika on paikallisen lukion (myös allekirjoittaneen) hissan ope. Miun käsityksen mukaan Mika on toiminut Josbassa myös päävalmentajana kaudella 05-06. Ja mie en usko että Mika ois jättämässä omaa virkaansa, vaan tulis hoitamaan sen työnsä rinnalla kuten Ruokonenkin on tehny.

  4. On vaan opettajan työn ohessa aika raskasta reissata syyskuusta maaliskuulle viikonloput (ja arkisinkin) ympäri Suomea. Turun pelistä Joensuussa klo 4, Porin pelistä kello 3 jne ja sitte klo 8 kouluun. Helpompaa jos ei tarvi olla koulussa aamulla klo 8. Arkipeleihin pitää lähteä jo aamupäivällä kesken työpäivän? Ei onnistu kaikille.

  5. No jotenkin se on Anttikin tuosta selvinny vaikka on luokan opena alakoulussa, ja melkein väittäsin että sillon on paljon vaikeempi järjestellä omia aikataulujaan ku tuntiopena. Tietysti en ole kumpikaan joten en tiedä.

  6. Mika Muukkonen on valmentanut Josbaa 94-95, 2005-2006 sekä ollut taustavaikuttajana.
    Naisten MM-kulta tuli 1999.
    nyt on naisten salibandymaajoukkueen kakkosvalmentaja.

    ja hyvin on pelireissut onnistunut jo vuosikaudet, opettajan työstä huolimatta.