Ruotsin uusi päävalmentaja: ”Suomi voitti meidän hutiloinnin ansiosta”

Ruotsin naisilla oli tänään hauskaa vain alkulämmittelyssä. Kuva: Salibandyliiga

Ruotsi naiset

Ruotsin naisten salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja Curt Söderström ei olisi voinut saada paljon huonompaa alkua maajoukkueuralleen kuin heti ensimmäisessä valmentamassaan maaottelussa tappion Suomelle. Ottelun jälkeen valmentaja näki, että Suomen 6-4-voitto oli ruotsalaisten oman hutiloinnin syytä.

– Aloitimme energisesti, Söderström luonnehtii tiedotteessa tasalukemiin 1-1 päättynyttä avauserää.

Seuratasolla Ruotsin naisten ykkösdivisioonan Warbergia valmentava Söderström manaa, että energisen alun jälkeen joukkueen pelaajat alkoivat tehdä virheitä ja syöttöpeli muuttui epävarmaksi.

Suomi ratkaisi ottelun toisen erän (4-1) neljällä maalillaan, mikä harmitti uutta päävalmentajaa.

– Suomi ei saanut periaatteessa luotua ollenkaan maalipaikkoja. He voittivat ottelun meidän virheiden ja pelinkääntöjensä ansiosta, Söderström näkee.

Ruotsi voitti kolmannen erän 1-2, mutta Suomi vei ottelun 6-4.

– Meillä on asioita opittavana tästä ottelusta. Kun pelaamme näin matalalta karvaavaa ja aggressiivista vastaiskujoukkuetta vastaan, niin meidän pitää olla tarkempia syöttöpelimme kanssa.