Salibandyliitto sai runsaasti ehdotuksia salibandyn sääntöjen muuttamisesta

Suomen Salibandyliitto lähestyi seuraedustajia, erotuomareita ja maajoukkuetoimijoita, yhteensä noin 750 henkilöä pelisääntöjen muutosehdotusten tiimoilta. Salibandyliitto onkin saanut runsaasti ehdotuksia lajin sääntöjen muuttamiseksi.

– Kysely lähetettiin yhteensä noin 750 henkilölle, joista 93 vastasi kyselyyn. Heistä 50 ehdotti muutosta nykyisiin salibandyn pelisääntöihin, ja perusteli ehdotuksensa, kerrotaan liiton tiedotteessa.

– Pelisääntömuutoskysely lähetettiin sähköpostilla keskisuuren tai suuren salibandyseuran yhteyshenkilöille, puheenjohtajille ja työntekijöille, Salibandyliiton erotuomarisektorille nimetyille toimijoille ja pääsarjaerotuomareiden koulutusryhmään kuuluville erotuomareille, Salibandyliiton valmennussekorin toimijoille, pääsarjajoukkueiden ja maajoukkueiden valmentaille ja johtoryhmään kuuluville henkilöille sekä pelaajayhdistyksen edustajille, liitosta kerrotaan.

Valmistelutyö jatkuu kansainvälisen valiokunnan toimesta. Suomen Salibandyliiton ehdotus IFF:lle tulee toimittaa viimeistään 29.2.2012.

– Mahdollisia sääntömuutoksia voidaan testata IFF:n päätöksellä kaudella 2012-2013. Testikokemusten ja ehdotusprosessin tuloksena, uudet salibandyn pelisäännöt tulevat voimaan kesällä 2014. Seuraava sääntömuutosprosessi käynnistyy tammi-helmikuussa 2016.

7 comments

  1. vielä kun tulleet ehdotukset laitettaisiin liiton toimesta julkisesti näkyviin ja kommentoitavaksi, hyvätkin ideat saattaisi vielä parantua

  2. Pistäkäähä toinensyöttäjä, niiku hokissa. Pallo kiertää sen verra kuitenki nopeessa lajissa

  3. toi toisen syöttäjän merkkaaminen on ehkä surkein idea ikinä

  4. Runkosarjoissa varsinaisen peliajan pisteet jakoon tasatilanteessa ja jatkoajan voittajalle lisäpiste…

  5. kolmos divari 3x20min juoksevalla ajalla tai 3 kertainen sarja
    2divarit vähemmiks samalla. Muuteen ok homma.

  6. … ei puututa pisteiden jakoon, peliaikaan yms. Nyt puhutaan kansainvälisen sääntökirjan uudelleenmuokkauksesta. Jalkasyötön sieltä vois poistaa, aataminaikuinen ja aivan turha sääntö.