Sivakov Satakunnan Kansassa: ”Ei minulla ole mitään syytä valehdella”

Loviisan Torin ja FBT Porin sunnuntainen tulikuuma kamppailu puhuttaa edelleen. Tuoreimpana asiasta uutisoi keskiviikkona ilmestynyt Satakunnan Kansan printtilehti. SK:lle ”ryssittely-tapausta” kommentoi FBT Porin virolaispelaaja Martin Sivakov.

FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen väitti Loviisan Torin Tuomas Savukosken nimitelleen Sivakovia ryssäksi kesken ottelun. Savukoski puolestaan odottaa anteeksipyyntöä Porin suunnalta.

– Ei minulla ole mitään syytä valehdella tällaisesta asiasta. Kommentoin enemmän sitten, jos asiaa menee pidemmälle ja jos minun Suomen lain mukaan pakko kommentoida, Sivakov sanoo Satakunnan Kansalle.

– Luotan sataprosenttisesti pelaajani, aikuisen ihmisen sanaan. Totta kai olen hänen puolellaan ja haluan puolustaa häntä. Jos Savukoski haluaa viedä asian siviilioikeuteen, niin hän tekee sen, Läntinen kommentoi Satakunnan Kansalle.

Läntinen kertoo SK:n haastattelussa, että otteluvideosta näkyy selvästi Savukosken huuto, jonka Sivakov ottaa niin henkilökohtaisesti, hän lähtee vastustajan perään. Savukosken sanoja ei videolta kuulu.

7 comments

  1. Tää jutun puiminen alkaa jo kyllästyttää.Ottakaa puhelin kouraan ja puhukaa jutut selviksi niin kuin aikuiset ihmiset.Täällä voitaisiin keskittyä taas vaikka ihan noihin peleihin eikä sen arvuutteluun että kuka sanoi mitä.

  2. kyllä tälläiset jutut on hyviä myös, tuo puheenaihetta!
    Mutta tälläset pois kentältä!

  3. Antakaa kakkua, antakaa sakkoa.. Eikö se nyt olis jo sama sormikoukulla ratkaista tämäkin pelleily?

  4. Jännää että kun Savukosken kommentit kyseenalaistettiin erittäin voimakkaasti, niin äkkiä keskustelu alkoi joitakin osapuolia ”kyllästyttää”

    Aika monessa muussa lajissa rasismi ei ole pelleilyä. No, kertoo paljon salibandynuorison elämänarvoista.

  5. Joo, säbäihmiset on pahoja. Kannattaa pelata lätkää, se nyt muutenkin on ”miesten laji”. Ja muissa lajeissa ei varmasti mitään ilkeyksiä kuulu, tai jos kuuluu niin liitto heti puuttuu kaikkeen ja rankaisee!

    Olis kiva kuulla Sivakovin suunnalta enempi. Hän ilmeisesti sit loukkaantui, kerta oli ”perään lähtenyt” ja lehdessä kertoo ettei valehdellut (Läntisellekö?). Ei oikeen aukea Sivakovin kanta, kun ei ole lehtijuttua näkösällä. Virolaisen ryssittely voi olla kai arka paikka, en osaa sanoa. Mutta vähän eri kuin ihonväriin tai muuten ”rotuun” liittyvä huutelu kuitenkin, varsinkin jos tilanne on matsissa ollu ”lämmin” ja suutuksissaan huudetaan. Onko Savukoskella sitten syytä valehdella? 😉

  6. Kaikki olennainen Satakunnan Kansan jutusta on tässä. Sivakovilta oli jutussa tasan yksi sitaatti.

  7. Minä nyt en ymmärrä tuota ”miksi se herneet veti nenään” -asennetta ryssittelystä. Aina kun aletaan pilkata kansaa, kansakuntaa, uskontoa tai kieltä jne..silloin se pilkka ei kohdistu yksilöön vaan koko yhteisöön ja sen historiaan, kulttuuriin ja identiteettiin.

    Tämän takia se on tietysti arempi paikka, ku joku ”hemmetin pullukka” huutelu. Jo Viron historia tiedetään varsin hyvin. Heillä on yhteistä historiaa Venäjän kanssa, nuori kansakunta..joten varmasti ryssittely pistää kilahtamaan siinä samassa mielessä, kuin huudeltais ihonvärin tai suomenruotsalaisuuden perään. Ehkä suomalaisten on joskus vaikea hahmottaa sitä, mikä on ”rasismia”, koska eivät ole lähes koskaan olleet vähemmistönä missään pitkiä aikoja elämässään.

    En tiedä mitä on huudeltu puolin ja toisin..toki näitä sammakoita voi vahingossakin tulla kuuman pelin tiimellyksessä. Hienointahan olisi tietysti se, että jos näin on käynyt, nii tää huutaja kävisi pelin jälkeen rehdisti paiskaamassa kättä ja sanoa, että nyt meni itellä vähän yli.