Löi reiän pukuhuoneen seinään ja solvasi tuomaria – liigapelaajalle 1+3 ottelun pelikielto

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Happeen Panu Kotilainen sai NST-Happee-ottelussa törkeän ottelurangaistuksen. Nyt salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on antanut Kotilaiselle tuomion.

Kotilainen sai törkeän ottelurangaistuksen aiheuttaman yhden ottelun automaattisen pelikiellon lisäksi kolmen ottelun lisäpelikiellon. Tuomion syyksi kerrotaan törkeä epäurheilijamainen käytös.

– Happeen pelaaja Panu Kotilainen nimitteli ottelun toisessa erässä pelin ollessa käynnissä NST-pelaaja Tuomas Arposta. Kotilaisen saatua epäurheilijamaisesta käytöksestä rangaistuksen, hän kiroili erotuomari Pekkiselle, minkä johdosta Kotilaiselle tuomittiin pelirangaistus. Tämän jälkeen Kotilainen vielä solvasi ottelun erotuomaria. Tämän johdosta Kotilaiselle tuomittiin törkeä ottelurangaistus, kurinpitäjä kertoo Salibandyliigan sivuilla.

Tuomiopäätöksen mukaan poistuttuaan kentältä Kotilainen on lyönyt mailalla ainakin yhden reiän pukuhuoneen käytävään ja hajoittanut todennäköisesti myös pukuhuoneen WC:n oven.

– Kotilainen on kokonaisuudessaan toiminut tapauksessa törkeästi ja epäurheilijamaisesti vastustajan pelaajaa, erotuomaria ja järjestävää seuraa kohtaan. Kuvattu käyttäytyminen on jatkunut ja eskaloitunut, vaikka Kotilaisen käyttäytymiseen puututtiin. Kotilainen on aiheuttanut Lappeenrannan kaupungin tiloille vahinkoa. Kotilaisen käyttäytyminen on ollut havaittavissa osittain myös katsomoon saakka, mikä yhdessä vahinkojen aiheuttamisen kanssa on haitallista lajin maineelle ja tilojen saannille lajin harrastamiseen, kurinpitäjä perustelee.

Panu Kotilainen kärsi törkeästä ottelurangaistuksesta aiheutuneen yhden ottelun pelikiellon 19.2. ottelussa Happee-M-Team. Kurinpitäjän määrämän kolmen ottelun lisäpelikiellon hän kärsii otteluissa 25.2. Happee-SSV, 2.3. TPS-Happee, sekä Happeen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Mikäli Happee ei pelaa pudotuspeleissä, kärsii hän kolmannen ottelun rangaistuksensa kauden 2012-2013 alussa.

25 comments

  1. Pelaajan teko oli ylilyönti, ei kurinpitäjän päätös!
    Aivan oikea päätös kurinpitäjältä, pisteet sinne..

  2. Lähteeköhän Lappeenrannan kaupungilta lasku Kotilaiselle/Happeelle ja minkähän suuruinen? Reikä seinässä ja rikottu ovi maksaa kumminkin jotain.

  3. Tuntuu olevan ihan sama mitä kurinpitäjä päättää. Aina joku on täällä huutamassa että nyt tuli liian vähän tai nyt tuli liikaa ja miten päätös tuhoaa koko lajia ym ym. Huutoäänestykselläkö ne pitäisi ratkaista? Olen lähes varma että tätäkin käsitellessä on puntarissa ollut useampia asioita mitä ei julkisuuteen tuoda. Täällä vaan kaikki tuntuvat tietävän kaiken.

  4. Hyvin ikävää kaikin puolin ikävässä asiassa on myös haitta joukkueelle. PK on ollut tärkeä pelaaja Happeen avauksessa. Nyt menee pakka osittain uusiksi, mikä ei ole ihan pikku juttu ratkaisupelejä ajatellen. Toivottavasti mies ottaa tästä opikseen, ja palaa rangaistuksensa kärsittyään entistäkin parempana pelaajana kentille.

  5. Ihan oikein jos hermoa ei hallitse kentällä, niin on syytäkin puuttua. Ihmettelen kyllä miksi Kotilainen rauhallisena kaverina, menetti hermonsa tuolla lailla. Summa summarum: Rangaistus on ihan ansaittu !

  6. Ihan oikein! Kunnon rangaistukset vaan tälläisistä, loppuu törttöilyt pikkuhiljaa! Tästäkin tapauksesta paistaa nykysuomea vaivaava kunnioituksen puute toisia kohtaan. Pelaajien pitäisi nyt sentään sen verran kunnioittaa muita pelin osapuolia. Lisäksi tämäkin kaveri on ilmeisesti monen junioripelaajan ihannoima, ei niin kovin hyvää esimerkkiä antanut NST-pelissä.

  7. Ois vetässy poikkarila tuomaria nii ois selvinny pienemmälä kakulla 😀

  8. No näin, ja oikeasti pahin oli mielstäni tuo omaisuuden rikkominen, kunnon lasku pelaajalle itselleen, hajottaa niin maksaa, ei siinä sen kummempaa…

  9. Nnnnoiiin. On se hyvä, että päästellään tunteita. Jätä nämä tuomitsijat omaan arvoonsa miellyttämään muita.

  10. taitaa olla lappeenrannassa seinät pahvia, jos kerran mailalla niihin saa jonkinmoisen reiän – minkähän kokoisen reiän tämä kotilainen on sitten siihen hakannut… mutta oikea tuomio tuosta puusilmien nimittelystä, ihmisiä nekin kuitenkin vain ovat…

  11. kipsilevyseinään saa kyllä reiän ihan nyrkilläkin jos kovaa lyö, saati sitten mailan tupella…

  12. Päätös versus Savukosken erotuomarin koskemattomuus – onko linjassa?? Surkea päätös!

  13. Ehkä törkein taklaus classic-ssv pelissä, Savolaiselta Forstenia kohtaan jäi sitten tuomitsematta. huutelut kyllä tuomitaan muttei pää taklauksia

  14. Niinpä. Tuomareiden itsetunto kestää vähemmän kun pelaajien luut.

  15. kaikkien itsetunto kestää, niin pelaajien kuin tuomareidenkin. Mutta kun rikotaan paikkoja pitää kurinpidon puuttua ankaralla kädellä, sillä kuten kaikki hyvin tiedämme, salibandy ei muutenkaan ole urheilupakkojen suhteen siinä kunnallispoliitikkojen ja -virkamiesten top-listalla.

  16. Oliko toi nyt niin paha kuin tässä lukee ja on uutisoitu? Kotilainen oli sanonut ettei omasta mielestään mitään ylilyöntiä tuomareita kohtaan tapahtunut!? Kyseinen dumari on aika herkkähipiäinen ja aina vaikeuksissa pelaajien kanssa kun kukaan ei kunnioita herran vihellyslinjaa.

  17. Mitä tuo paikkojen rikkominen todellisuudessa oli? Ei nyt varmaan dynamiitin jäljiltä. Ehkä parempi kun jossain takahuoneessa lyödään mailalla seinään sen sijaan kuin kentällä kädellä/mailalla päähän (esim. Savolainen). Tosin seurauksien kannalta kannattaisi lyödä kentällä.

  18. Miksi ihmeessä SSV ei tehnyt ilmoitusta rikkomuksesta jos kerran noin selkeä rike on tapahtunut mistä pelikiellolle joutaisi? Eikö se ole jokaisen joukkueen oikeus jos tuomarit eivät näe. Kurinpitäjä ei käsittääkseni saa itse ottaa tapauksia tutkittavakseen.

  19. Ssv ei sen takia tehnyt mitään kun siinä ei ollut mitään!
    tohtori ihan itse juoksi siihen kyynerpäähän. Ne tuppaa noi kyynerpäät aina välillä kolisee noilla pisimmillä ukoilla vähän lajissa kun lajissa.

  20. …nyt uudestaan muotoillen, kun eilen taas moderoitiin pois asiallinen viesti. Jos Kotilaiselle joka kaudella pukkaa näitä punaisia, milloin väkivaltaisuudesta, milloin törkeästä käytöksestä, niin oisko pikku hiljaa peiliin katsomisen paikka ton hermokontrollin suhteen.

  21. ”tohtori ihan itse juoksi siihen kyynerpäähän”

    meneekin koko viikonloppu hymyssä suin.