SPV taipui Classicille – Runkosarjan voitto ratkeaa viimeisellä kierroksella

Classic taistelee vielä runkosarjan voitosta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Seinäjoella kohtasivat tv-kameroiden edessä Salibandyliigan kärkikamppailussa SPV ja Classic. Peliveljet joutui lopulta taipumaan kotiyleisönsä edessä Classicille lukemin 5-6 ja tämä tulos tiesi sitä, että Salibandyliigan runkosarjan voitto ratkeaa vasta viimeisellä sarjakierroksella.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat vahvat jaksonsa. SPV oli 2-2-numeroista huolimatta ensimmäisessä erässä selkeästi niskan päällä, kun taas Classic oli toisessa erässä hallitsevampi osapuoli. Päätöserän alkuminuuteilla SPV nousi maalin takaa-ajoasemasta reilussa minuutissa maalin johtoon ja oli tässä vaiheessa kiinni runkosarjan voitossa. Vain muutama minuutti ennen ottelun loppua oli Classicin vuoro iskeä kaksi maalia reilussa minuutissa ja tästä SPV ei enää toipunut, vaan tärkeät sarjapisteet matkasivat Tampereelle 5-6-lukemin.

Ottelun yksi tärkeä ratkaisutekijä oli se, että Classicin Heikki Hätösen johtama kentällinen piti SPV:n vaarallisen ykköskentän täysin pihdeissään koko ottelun ajan. SPV:n ykköshyökkäysketju Koski-Hulmi-Kohonen ei saanut aikaiseksi yhtään maalia. SPV:n maaleista vastasivat Erik Härkönen (2), Henri Myllymäki (2) ja Tuukka Kiviranta (1). Classicin jokaisessa kuudessa maalissa oli eri viimeistelijä. Tamperelaisten parhaina pelaajina palkittiin Mikko Leikkanen ja Jami Manninen. Ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa Classicin päävalmentaja Ray Backman antoi erityistunnustusta hyvästä esityksestä isot minuutit pelanneelle puolustajalle Janne Lammiselle.

– Lammisen lisäksi Hätösen viisikko pelasi hienosti oman pään kuivana vastustajan ykköstä vastaan. Muutenhan peli oli todella tiukka ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ottelun voittoon, mutta ihan mahtava juttu että kääntyi lopulta meille. Nyt huilataan viikonloppu ja sen jälkeen harjoitellaan hyvin ensi viikko ja valmistaudutaan Oilers-otteluun, Ray Backman sanaili Vellu TV:n haastattelussa.

Classic siirtyi pisteen erolla sarjan kärkeen, mutta tamperelaisilla on jäljellä enää Oilers-ottelu, kun taas SPV kohtaa vielä Josban ja M-Teamin. Runkosarjan voitto on siis vielä seinäjokisten omissa käsissä.