”Taistelu liigakarsintapaikoista tulee olemaan huikea viimeisillä kierroksilla”

ÅIF ja Tiikerit kohtaavat keskiviikkona Sipoossa neljän pisteen ottelussa. Kuva: Iiro Karesniemi

ÅIF ja Tiikerit kohtaavat keskiviikkona Sipoossa neljän pisteen ottelussa. Kuva: Iiro Karesniemi

Miesten Divari lähestyy vääjäämättä kohti loppuhuipennusta. Vajaan kolmen viikon päästä on viimeistään selvillä se, että mikä seura nousee suoraan liigaan, mitkä seurat jatkavat kauttaan liigakarsinnoissa ja mitkä kolme tippuvat suoraan 2. divisioonaan. Pääkallon toimitussihteeri Jarkko Hannuksela arvioi Divarin viimeisten kierrosten kiharaista tilannetta.

Lähdetäänpä Jarkko liikkeelle siitä, että onko OLS:n suoralle liiganousulle enää mitään uhkakuvia olemassa?
– Eipä juuri ole. Vaikka OLS joutuukin pelaamaan viidestä viimeisestä ottelusta neljä vieraissa, niin en usko sillä olevan kovinkaan suurta merkitystä oululaisten otteisiin. Se voi jopa olla tässä tapauksessa helpompaa pelata viimeisiä otteluita vieraissa ilman kotiyleisön tuomaa ”nousupainetta”. OLS kohtaa vielä molemmat päävastustajansa Indiansin ja Blue Foxin vieraskaukalossa, mutta oululaisten etumatka on tällä hetkellä sen verran turvallinen, että voitot Papaksesta, Woodcuttersista ja Steelersistä vievät jo oululaiset liigaan ensi kaudeksi. Kyllä tämä Divarin ykkössija on jo taputeltu tämän kauden osalta. Tervemenoa liigaan OLS!

Entäpä sitten nuo kaksi liigakarsijan paikkaa, joista taistelee tällä hetkellä Indians, FoSu, Ilves ja Blue Fox?
– Tästä taistelusta tulee ehdottomasti Divarin loppukauden helmi. FoSun tilanne tästä nelikosta on sikäli heikoin, että heillä on jäljellä enää kolme ottelua. Forssalaiset tarvitsevat ehdottomasti voitot näistä kaikista otteluista, eikä sekään vielä välttämättä riitä liigakarsintapaikkaan. Indiansilla on jäljellä neljä ottelua, joista kolme kotona. Indiansin kohdalla kaikki tulee kulminoitumaan toiseksi viimeisellä kierroksella Espoossa pelattavaan Ilves-otteluun, jonka voittaja mitä todennäköisemmin ottaa paikkansa liigakarsinnoissa.

– Ilves on sikäli hyvissä asemissa, että heillä on otteluita vielä jäljellä viisi kappaletta ja kaikki täysin omissa käsissä. Ilves kohtaa päävastustajistaan vielä FoSun sekä Indiansin ja molemmat vieraissa. Jos tamperelaiset voittavat toisenkin näistä otteluista, niin karsintapaikka on todella lähellä, sillä muut loppukauden vastustajat ovat Rangers, ÅIF ja PSS. Myös Blue Foxilla on vielä jäljellä viisi ottelua ja ehkä helpoin loppuohjelma tästä nelikosta. Blue Foxin etu on myös se, että päävastustajat menettävät pisteitä keskinäisissä kohtaamisissa, kun ”siniketuilla” niitä ei ole enää jäljellä.

Eli mitkä kaksi joukkuetta näemme Divarista kevään liigakarsinnoissa?
– Ilves ja Indians. Vaikka loppuohjelman perusteella Blue Fox on jopa hienoinen suosikki ottamaan paikan karsinnoissa, niin perustelen tätä sillä, että Jori Isomäen ja Tommi Aholan siirtyminen loppukaudeksi SPV:n leiriin jätti liian ison aukon paikattavaksi loppukauden peleihin. Mutta erittäin tasaista tulee olemaan. Voi olla jopa niin, että maaliero nousee lopulta  tasapisteissä ratkaisijan rooliin ja siinä Blue Fox on heikoilla.

Entä mitkä joukkueet lähtevät kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas?
– No Rangers on ollut varma tippuja jo aikapäiviä sitten. Tämän jälkeen onkin tasaista. Jäljellä on vielä todella monta ja herkullista keskinäistä ottelua putoajakandinaattien välillä ja mitä vaan voi vielä tapahtua. Uskon, että Woodcutters sijoittuu sarjassa toiseksi viimeiseksi ja putoaa sarjaporrasta alemmas Tero Saaristosta huolimatta. Se on sinänsä sääli, koska Woodcutters on kuulunut jo vuosikausia Divarin perusrunkoon. Nyt vaan näyttää vahvasti siltä, että Divarin supistaminen täksi kaudeksi koituu nimenomaan vaasalaisten kohtaloksi.

– Vielä yksi joukkue pitää nimetä putoajien listaan ja se ei ole totisesti helppoa, sillä arvioni mukaan paikoista auringossa taistelee tässä vaiheessa vielä kolme seuraa.  Nämä seurat ovat ÅIF, Tiikerit ja Papas. ÅIF:lla on helpoin loppuohjelma jäljellä ja se saa molemmat päävastustajansa vieraaksi Sipooseen. Keskiviikkona onkin todella ISO peli kyseessä, kun ÅIF kohtaa kotikaukalossaan Tiikerit. Tekisi mieli melkein sanoa, että tämän ottelun hävinnyt osapuoli lähtee ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas ja pidetään siitä kiinni. Eli keskiviikkona 15.2. seuraamme erityisellä mielenkiinnolla Sipoosta kantautuvia tilannetietoja. Näillä mennään.

7 comments

  1. Ite toivon Fosun ja Bluefoxin pääsevän karsintoihin, nii pääsis laji ehkä tasottumaan alueellisesti. Ensinkään en usko Tampereen kykenevän pitämään neljää liigajoukkuetta taloudellisesti ja pelillisesti kannattavana. Indiansia vastaan miulla ei oo muuta kun sen sijainti: en vaan halua pääkaupunkiseudun joukkuetta M-teamin tilalle.

  2. ”huonoja” karsijoita kaikki kaikinpuolin. Eipä kukaan noista nousekaan onneksi

  3. ”Hienoa”, että Pääkallo on ottanut käyttöön nämä Urheilulehti-tyyppiset jutut, joissa haastatellaan itse itseään. Sinänsä tietysti ihan hauska formaatti, mutta UL teki jo tämän. Voisi kai nämä analysoida ilman väkinäistä kysymys-vastaus-asetelmaakin, eiköstä juu?

  4. Valitettavasti kaikille ei tule kyseinen lehti. Itse ainakin mielelläni luen tuossa muodossa.

  5. Jos jengit päätyvät tasapisteisiin millä kriteereillä ja missä järjestyksessä ratkotaan paremmuus; maaliero, keskinäiset pelit, arpa, jne?
    Toinenkin kysymys, mennäänkö liigassa samalla lailla?

  6. 1) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
    2) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
    3) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
    4) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä
    otteluissa)
    5) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
    6) arpa