Tämä salibandymaila on tehty yhdestä palasta

Kuva: Oxdog

Kuva: Oxdog

– Aika sanattomaksi vetää, kommentoi FBT Porin Miikka Läntinen Twitterissä mailavalmistaja Oxdogin uutuutta.

Kieltämättä kyseessä on erilainen viritys kuin salibandyn parissa on totuttu. Oxdog on kehittänyt mailan, joka tehty yhdestä kappaleesta. Lavan ja varren välissä ei siis ole normaalia liitosta. Kokonaan hiilikuidusta tehty maila kulkee nimellä Onepiece.

Oxdogin tuotos on tiettävästi maailman ensimmäinen yhdestä kappaleesta tehty maila. Oxdog kertoo tiedotteessaan halunneensa mullistaa salibandymailamarkkinat yhtä voimakkaasti kuin komposiittimailat tekivät jääkiekon puolella.

– Meillä on ollut hyvä vastaanotto tälle projektille. Pelaajat ovat olleet innoissaan uudesta tuotteesta. Eräs ruotsalainen urheilukaupan sisäänostaja totesi, että tämä on suurin innovaatio salibandyssa hänen aikanaan, Oxdogin ”isä” Marko Sompa kommentoi.

Mailavalmistajan sivuilla lupaillaan, että uutuus tulee markkinoille syksyllä 2012.

24 comments

  1. Hintaa tulee varmaan lisää tavalliseen verrattuna, eikä osia voi vaihtaa, vaan koko maila menee aina uusiks. missä ne hyvät puolet?

  2. Joo, missä ne hyvät puolet? Olisi edes sen lavan vaihdon tehneet mahdolliseksi.

  3. Nimeksi tuskin jää onepiece kun kyseessä on kansainvälisesti jo rekisteröity tuotemerkki. Itseasiassa nähtäväksi jää kuinka pian oikeustoimet alkavat tai ainakin niillä uhkailu ja nimi vaihtuu =)

  4. Oletan että hyötynä olisi suorempi voiman välittyminen varresta lapaan. Ja ei lähde lavan kiinnitys löystymään.

    Sitten eri asia että ovatko hyödyt hintaeron arvoisia.

  5. Pystyyköhän lapaa käyristää ja lavan vaihto vaatii vaan moottorisahan ja jesaria 🙂

  6. Mites muute kävin ekaa kertaa oxdogin sivuilla ja siellä oli savolaisen haastattelu. Eilen tais mies ainakin pelata samalla vanhalla excelillä, jos en väärin nähnyt.

  7. Hassua tämä ”mitä hyötyä tuosta on” -ajattelu. En alkaisi tuollaista keksintöä heti tuomitsemaan, jos mailasta on nähnyt ensimmäisen kuvan. Saattaa tuosta tulla isokin juttu jos saadaan toimimaan, niinkuin on ajateltu. Tai sitten siitä tulee liian kova ja tunnoton jos ei onnistu. Mutta hyvää innovatiivisuutta tuo mielestäni ainakin osoittaa. Luultavasti hintaa on enemmän kuin nykymailoilla, eikä tuosta varmaan mitään markettituotetta ole ajateltu tehdäkään?

  8. Hintaa voi olla markkinointisyistä enemmän kuin nykymailoilla.
    Mutta jos tuo tulee valusta / koneesta yhtenä kappaleena, niin valmistuskustannus voi jopa laskea, sillä ihmisen tekemä työ (lavan ruuvaus, gripitys) se varmasti valmistuskustannuksista suurin osa on.

  9. ihan luonnollista kysellä että missä ne hyödyt on, kun ei edes mailan valmistaja kerro niistä hyödyistä (vai kertooko?). Onhan se hieno keksiä uusia juttuja, mutta yleensä keksintöjä arvostetaan hyödyn takia eikä siks, että on keksitty vain jotain uutta – vaikkapa auton rengas joka on neliön muotoinen 😀

  10. Ei kai tuosta paljon ole vielä kerrottu ja sen takia ihmettelinkin tuota välitöntä projektin järkevyyden arviointia. Ehkä ne hyödyt sieltä paljastuu ajan mittaan tai jää sitten paljastumatta. Näkisin että tuosta voi vielä jotain kehittyäkin. Mutta hiihtäähän jotkut vieläkin puusuksilla, kun ei niistä muoveista ole mihinkään. 😀

  11. mni hokissakin että puumailat jäi historiaan, ja taitaapa liigassa vieläkin joku veteraanitsekki Kärpissä pelata puumailalla.

  12. Kyllä luulis valmistajan hehkuttavan niitä etuja ja varsinkin vähintään tietävän ne jo ennen ku alkavat tällasta tuotetta tehä, jos niitä paljon on. Onhan tässäkin jo muutama mainittu, mutta onko ne niin kovia etuja että porukka haluaa alkaa tällasella pelata? Siis, lavan kiinnitys ei ainakaan rikkoudu eikä vie voimaa vedoista, mutta entäs kun sen koko mailan saa vaihtaa kun lapa kuluu tai menee muuten huonoksi? 😀

    Todella ihmettelen ettei OxDog ite hehkuta niitä etuja julkisuudessa. Miten tää nyt muuten itsessään on niin mahtava keksintö tehdä koko maila samasta ”puusta”?

  13. Jos tää Oxdog vetää Exelin tyylillä ni kovasti epäilen tota syksyn markkinoilletuloa. Voi venähtää kyllä keväälle 2013, silleen sopivasti kauden loppuun.

  14. Olen myös vähän skeptinen ton mailan suhteen. Itsellä vähemmänkin aktiivisesti pelaamalla kuluu lavat aika nopsaan ”puhki”. Jos lapaa ei voi vaihtaa, niin yhden mailan käyttöaika jää huomattavan lyhyeksi, mikä on kallista (hinta muutenkin varmasti ainakin aluksi korkealla) sekä ympäristöllekin haitallista. Ehkä siinä käytetään jotain uutta ”kulumaton lapa” -tekniikkaa, saa nähdä!

  15. Ehkä ne antaa tavaran puhua puolestaan, kun se joskus myyntiin tulee? Vai uskooko joku oikeasti niitä valmistajien lupauksia sanatarkasti? Tuskin tästä tulee mitään yleismailaa kaikille, jolle pitäisi erityisiä mainoslauseita luoda. Ne ostaa jotka tykkää. Jos vertaa esim. kilpapyöriin niin kyllä ne yhtä osaa olevat hiilikuiturungot on sielläkin yleistyneet aika tavalla, vaikka toiset tykkää enemmän perinteisistä. Mitä enemmän on vaihtoehtoja niin sen parempi meille käyttäjille.

  16. Pellaahan tuolla sm-liigan puolella vielä yksi veteraanislovakki puumailalla:D Aka Jozef Stümpel. Tuo 180 euroa voisi olla kilpailukykyinen hinta. Esim kiekon puolella tuo on kokokomposiitista meleko ylleinen hinta. Toki kalliimpiakin löytyy markkinoilta. Easton RS ja EQ 50 mainitakseni. Ite taian kuitenkin pysytellä tuosa perinteisessä salibandymaila mallissa. Tai jos halavalla saa niin sitten voi koittaa:D

  17. minä se kyllä ostan heti ku tulee markkinoille!

    eihän tuo 180 ekeä ole ees paha hinta.
    normi maila maksaa sen satkun verran+- ja lavat parikymppiä.
    maila ja pari kolme lapaa niin samalla hinnalla ois saanu ton onepiecen,
    ja jos tuo on hiilikuidusta tehty kokonaan niin eiköhän se lapa kestä kauemmin ja samaten varsi.

    nähtäväksi tosin jää että miten tuota lapaa taivutellaan, vai onko niissä valmiiksi pienet esitaivutukset.

  18. Eikö suurin osa mailapelien mailoista ole yhdestä palasta?
    Mielestäni tämä on nimenomaan ollut salibandyn etu, että voidaan tehdä toimiva varsi-lapayhdistelmä erikseen.

    Salibandyssa ei kohdistu yhtä kovaa rasitusta liitoskohtaan kuin jääkiekossa. Lätkämailoissa vaihtolapaversiot ovat jäämässä pois, koska liitoskohtaa ei saatu tarpeeksi toimivaksi.
    Näkisin sen salibandyn vahvana etuna, että pystyt tarvittaessa valitsemaan haluamasi lavan valitsemaasi mailaan.

    Itse toivoisin, että salibandymailat myytäisiin ilman lapaa ja ostaessasi valitsisit haluamasi lavan. Aivan kuten lätkämailat joissa oli irtolavat!

  19. MOI! Enempiä asioita tutkimatta tulee mieleen niinsanottu erikoistilanne pelaaminen!!!Monet saa tuolla mailalla tosi kovat ”Rannarit”Kun ei ole voimaa siitä on mahdoton hyöty!