TPS jatkoaikavoitolla kahdeksanneksi: ”Antaa painetta muille”

TPS:n vierailu Mosahalliin päättyi vierasjoukkueen juhliin. Kuva: Mikko Hyvärinen

TPS-juhlaa
TPS:n vierailu Mosahalliin päättyi ylivoimamaalin myötä vierasjoukkueen juhliin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Turun Palloseura nousi 3-2-jatkoaikavoitolla Tapanilan Erästä kovassa viimeisen pudotuspelipaikan taistossa viivan päälle kahdeksanneksi. Ottelun jälkeen TPS:n päävalmentaja Perttu Kytöhonka oli Pääkallo.fi:n haastattelussa todella helpottunut. Edellisestä jatkoaikavoitosta oli kulunut kauan ja se tuli hyvään paikkaan.

– Tämä oli meiltä hieno taistelu. Edellinen jatkoaikavoitto taisi muistaakseni olla kaudelta 2008-2009, onnellinen Kytöhonka muisteli.

Ennen kautta hän julisti juhlavasti, että TPS:n tavoitteena on olla Salibandyliigan paras pallollinen joukkue, ja sai osakseen jopa naureskeluja. Viimeisissä otteluissa joukkue on pelannut tuloksellisestikin hyvin, mistä todisteina ovat voitot Erästä ja Kooveesta.

– Olemme pelanneet tällä kaudella paljon hyviä pelejä, mutta se ei ole tuottanut tulosta. Tietysti meillä on ollut niitä kauneusarvoja, mutta emme ole vetäneet viime peleissä vain kyykyssä, Kytöhonka näki.

– Matalaa 1-2-2-karvausta olemme käyttäneet aiemminkin, mutta se ei ole toiminut. Olemme puolustaneet paremmin, tehneet vähemmän virheitä ja maalissa (Pyry) Luukkonen on alkanut saamaan palloja kiinni.

Erä tuli otteluun aavistuksen terävämpänä, mutta kotijoukkueen kahden jäähyn jälkeen ote kääntyi TPS:lle. Henri Alhon maalilla erätauolle mentiin TPS:n 1-0-johdossa. Toisessa erässä kotijoukkue rakenteli aavistuksen parempia paikkoja ja Ilari Heikkisen nousu ja käyttösyöttö kulmassa toi tasoituksen 1-1. Toinen erä oli ajoittain puuduttavaakin keskialueen pelailua.

Päätöserässä molemmille tarjottiin ratkaisun avaimia muun muassa ylivoimalla, ja Tomi Palin veikin kuvion keskeltä Erän 2-1-johtoon. TPS:n Anssi Ala-Nissilä tasoitti 53 minuutin jälkeen vastahyökkäyksestä 2-2:een ja jatkoajalle mentäessä turkulaiset saivat miettiä kuvionsa rauhassa Erän Juho Kantolan saatua erän loppuun hyökkäyspään jäähyn.

TPS loi jatkoajalla monta hyvää paikkaa ja lopulta Miko Kailialan laukaus oikeasta laidasta painui sisään maalin edestä kimpoillen. Maali merkittiin kuitenkin viikonloppuna abiristeilyllä olleelle Kailialalle, jolle se oli jo kauden 34:s. Sen turvin TPS nousi 20 pisteeseen pudotuspeliviivan päälle, pisteen erolla kolmeen seuraavaan.

Kahdessa viimeisessä ottelussa TPS kohtaa ensin perjantaina pisteen päässä olevan Nokian KrP:n ja päätöskierroksella Happeen.

– Voitolla Nokiasta pudotamme heidät taistelusta. Sitten Josba on minun laskujeni mukaan ainoa uhka, Kytöhonka laskeskeli.

– Erällä ei tietysti ollut panosta tänään, mutta kyllä hekin varmasti halusivat jo ensimmäistä voittoa tänä vuonna. Tämä voitto luo viivalla painetta, etenkin NST:lle.

Pudotuspelien kahdeksannesta paikasta taistelevien joukkueiden loppuohjelmat löytyvät spekuloitavaksi alle linkatusta jutusta.

Mikko Hyvärisen kuvat ottelusta täällä ja ottelupöytäkirja täällä.