TPS varmisti lohkovoiton naisten divarissa – SB Vantaa voittoputkessa

Nouseeko SB Vantaa takaisin naisten liigaan? Kuva: Jari Turunen

Nouseeko SB Vantaa takaisin naisten liigaan? Kuva: Jari Turunen

TPS kaatoi maanantaina FBT Karhut naisten 1. divisioonan länsilohkon kärkikamppailussa maalein 5-2. Voitollaan TPS varmisti lohkonsa ykkössijan ja edulliset asetelmat liigakarsintoihin. Itälohkossa SB Vantaa on noussut sarjakärkeen kuuden ottelun voittoputken siivittämänä.

Länsilohkossa TPS:n jälkeen toisesta liigakarsintapaikasta kamppailevat nyt Papas ja FBT Karhut. Karsintapaikka on FBT Karhujen maanantaina kokeman tappion myötä Papasin käsissä, sillä voittamalla jäljellä olevat ottelunsa (NiceBandy ja TPS) se kuittaa lohkon kakkossijan. Karhut on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Papas ja on kolme pistettä kajaanilaisten takana. Karhujen kaikki jäljellä olevat ottelut ovat kotikaukalossa, joissa vastassa ovat Nokian KrP, Steelers ja NiceBandy.

Länsilohkossa SB Vantaalla on lohkovoitto ns. omissa käsissä. Kun kolme ottelua on pelaamatta, sillä on kaksi pistettä enemmän kuin takana seuraavalla kaksikolla LoSB:lla ja TuuU:lla. LoSB on tosin pelannut yhden ottelun SB Vantaata ja TuuU:ta vähemmän. Lohkon kärkisijat tulevat ratkeamaan vasta sarjan loppusuoralla. Puolentoista viikon päästä TuuU kohtaa kotonaan niin LoSB:n kuin SB Vantaankin. Sarjan päätöskierroksella SB Vantaa kohtaa LoSB:n.