Veikkaaja: Onko Isomäki SPV:n tuleva päävalmentaja?

Jori Isomäki oli viime keväänä SPV:n apuna valmennuksessa, tänä keväänä pelaajana. Kuva: Mikko Hyvärinen

SPV
Mustapaitainen Jori Isomäki oli viime keväänä Tommy Koposen apuna valmennuksessa, tänä keväänä kentällä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tiistaina ilmestynyt Veikkaaja kirjoittaa Seinäjoen Peliveljien nostaneen osakkeitaan entisestään kiinnitettyään loppukaudeksi puolustukseensa Divarin Blue Foxissa vuosia dominoineen Jori Isomäen. Kokenut puolustaja saa lehdessä vastattavakseen myös mielenkiintoisen kysymyksen päävalmentaja Tommy Koposen mahdollisena seuraajana.

– Siitä ei ole ikinä puhuttu. Mutta on ihan selvää, että mitä korkeammalle ja parempaan joukkueeseen pääsisi valmentamaan, sitä mukavampaa se olisi. Haluan satsata täysillä valmentamiseen, kun se päivä koittaa, Isomäki vastaa lehden haastattelussa.

Vaikka Isomäki olikin jo viime vuoden pudotuspeleissä Koposen apuna, niin ainakaan tulevaksi kaudeksi SPV:n valmentaminen tuskin olisi ajankohtaista. Hän on toiminut viimeiset viitisen kautta Blue Foxin pelaajavalmentajana ja ura saattaa lopettamishuhuista huolimatta jatkua vielä pelaajana tämänkin kevään jälkeen.

– En usko, että ura ihan vielä loppuu, jos vain paikat kestää. Ei ole mahdotonta, että minut nähtäisiin vielä Blue Foxissa, Isomäki sanoo Veikkaajassa.

Lehdessä myös Tommy Koponen kertoo iloitsevansa Isomäen saamisesta SPV:n pelaajarinkiin loppukaudeksi. Hänen mainitsemien ylivoimavariaatioiden lisäksi rauhallisuutta ja kokemusta SPV:n puolustukseen tuovan Isomäen tavoite pelaajana on tulevien pudotuspelien osalta selvä.

– Olen pelannut 80-luvulta asti ja nyt oli viimeinen sauma päästä kokemaan playoffit. Lähdemme voittamaan mestaruutta.

6 comments

  1. Todella hienoa että Jorilla on säilynyt kipinä pelata salibandya huipputasolla. Vanhemmat herrasmiehet nostavat kilpailun tasoa joukkueissa, ja näin ollen myös koko lajin tasoa. Iso hatunnosto!

  2. Voi olla valmentajana tulevaisuudessa hyvä ja herrasmieskin varmaan mutta.. Iso riski SPV:lle kuitenkin puolustuksessa, koska vanhemman polven pelaajat eivät yksinkertaisesti pärjää enää nuoremman polven pelaajille. Sijoittuu ehkä hyvin, mutta nopeus ja tekniikka eivät riitä. Todennäköisesti kuitenkin peluutetaan isoja minuutteja, kun ei toisinkaan tohdita tehdä 🙂

  3. Perustuuko arviosi nähtyihin peleihin vai olettamuksiin pelaajan pystyvyydestä iän mukaan?

  4. Myönnän, että olen nähnyt tällä kaudella vain kaksi peliä, aiemmin enemmän..

  5. ”koska vanhemman polven pelaajat eivät yksinkertaisesti pärjää enää nuoremman polven pelaajille”. Vähän kohtuuton yleistys. Isomäki on erittäin älykäs pelaaja ja tietää omat heikkoutensa. Pelannut ihan hyvin esim. Classicia vastaan. Miten niin pelaa isoja minuutteja? SPV:ssä pelaa Väänänen isot minuutit ja seuraavaksi isoimpia tuskin pelaa Isomäki. Tämä on vähän eri asia kun esim. Punkarin vetäminen pudotuspeleihin ykköskenttään viime vuonna (kylmiltään tai ainakin siltä vaikutti).

  6. Kaikki SPV:n kotipelit nähneenä voin todeta, että nopeudessa Jori ei pärjää, mutta kaikilla muilla mittareilla helposti. Iso rispekti Jorille ja toisaalta myös SPV:lle ja Tommylle. Jos joku henkilö pitää kuvitella Tommyn paikalle, niin olkoon se sitten Jori. Toisaalta toivon ja uskon, että Tommy on valmentajana vielä pitkään. Loistava persoona ja mieletön taktikko, ehkä aliarvostetuin valmentaja liigassa.