Video: Tämä ilmaveivimaali puhuttaa

Jerry Ståhlberg kiepautti ilmaveivimaalin.

Jerry Ståhlberg kiepautti ilmaveivimaalin.

Miesten kakkosdivisioonan ottelussa Lohjan Salibandyn Jerry Ståhlberg teki maalin takaa näyttävän ilmaveivimaalin. Vastustajajoukkue SB Riskin pelaajat purnasivat oheisella videolla näkyvää maalia korkealla mailalla tehdyksi.

Kavennusmaali 5-6:een hyväksyttiin, mutta se jäi lohjalaisille laihaksi lohduksi. LoSB hävisi SB Riskille 5-6. Maali näkyy oheisen maalikoostevideon lopussa kohdasta 3.30 eteenpäin.

LoSB etenee tappiosta huolimatta kohti Divarin karsintoja. Etelä-Suomen ykköslohkon kärkisijoista taistelevat myös Tiikerit II ja Indians II. Molemmilla seuroilla on kuitenkin jo joukkueet Divarissa, joten ne eivät voi saada karsintapaikkaa.

50 comments

  1. No hei, Lund dumaamassa, ihme ettei öögä ehtinyt mukaan. Ja oli viel sen verran huonosti sijoittunut…

  2. kyllä pallo irtoo lavasta korkeasuunnassa jo tolpan puolenvälin alapuolelta

  3. En yhtään ihmettele miksi hyväksyttiin, kun katsoo ketä pillipiipareita kentällä oli dumaamassa… hu huh

  4. no huh huh pitää kyl jotain rajaa olla noissakin maaleissa. jos toi ei oo korkee maila ni mikään ei oo

  5. oon nähny kerran ku tää lund antaa n. 15 sekunnin pelin jälkeen ehkä ekan kontaktin jälkeen jäähnyn jatkuvasta väärästä pelistä. käsittämätön suhtautuminen pelaajiin muutenkin.

  6. Onko taas katkeraa sanoa tätä korkeaks, porukka kun ei vaan tykkää ilmaveiveistä 😉

    Ihan älytöntä että voi mennä läpi. Yleensä alemmillakin tasoilla noita korkeita vihellellään aika varman päälle, maalitilanteissakin…

  7. Luokatonta erotuomaritoimintaa, tosin tuon kaksikon kohdalla mikään ei enää yllätä.

  8. Kieltämättä kun ton katsoo niin ei oo kyllä selkeempää korkeaa mailaa olemassakaan. Pallohan irtoaa lavasta maalivahdin pään korkeudella.

  9. Jos pysäyttää vaikka kohtaan 3:33, niin onhan se niin korkea kuin voi olla vain olla. Mutta niinhän ne on aina…

    Maalivahdeilla eikä puolustajilla ole yksinkertaisesti mitään saumaa estää nuita veivejä. Siksi itse en pidä niistä.

  10. Tuo Lund on kyllä valitettavan usein tekemässä näitä järkyttäviä päätöksiä. Huono tuomari mielestäni..

  11. Ettei mene pelkästään tuomareiden haukkumiseksi niin puolustavan joukkueen pelaaminen käsittämättömän huonoa. Tolpalle menevä pakki lönköttelee tilanteeseen. #12 seuraa pelkkää palloa kun vastustajan pelaaja lönköttelee maalin eteen 1-sektoriin. Toinen hyökkääjä maalin edessä seuraa myös tilannetta selkä kentällepäin eikä kertaakaan käännä päätä omalle alueelle.

    huonoa puolustamista, huonoa tuomarointia, muut jatkakoon!

  12. Oliskohan puolustuksen pitänyt sitten lähteä huitomaan yhtä korkealla mailalla samaan tilanteeseen? Siitähän vasta hyvää jälkeä olisi tullut.

  13. ”Maalivahdeilla eikä puolustajilla ole yksinkertaisesti mitään saumaa estää nuita veivejä. Siksi itse en pidä niistä.”

    Pöh. No ei ehkä tämmösiä jos päitten yli huidotaan maalin takaa, mutta kyllä veivit on otettavissa. Kroppaa likoon pakkina ja veskari nyt voi napata mitä vaan jos osaa hommansa :D. Ja vanhanaikaisveiveissä hereillä ja loput hanskalla jos ei kroppa kerkee mukaan!

  14. Jep aikalailla vitsi etteikö ilmaveivit muka olisi estettävissä..? Maila eteen kun kaveri alkaa veivata niin sillonhan itse veivaaja joutuu lyömään mailalla. Eri asia kuinka vaikea tuomarin on tämä nähdä. Toinen vaihtoehto toki sitten pelata kropalla äijä pois.

  15. Riskin pelaajat etelä-suomen melkein kuumimpia selittäjiä, vaikka joukossa monta tuomaria itsekin. Ei voi kun ihmetellä.

  16. Mun mielestä noissa maaleissa voi kattoa snadisti ”läpi sormien”. Ei niitä nyt ihan joka päivä kuitenkaan tule, vaikka ”ilmiönä” ovat yliarvostettuja. Noi tapahtuu niin nopeasti, ettei siinä kunnolla ehdi nähdä. muutenkin tuo korkean mailan raja tuntuu aika epäselvältä. Jos se on polvi, ja laitetaan Sun Ming Mingin kokoinen kaveri kehiin, niin silloin tuo korkean mailan raja hänelle olisi noin ylärima. Sitten taas Messin kokoiset kaverit eivät saisi edes osua lättyihin, kun väkisinkin ylittyy polven raja.

  17. ERotuomarikollegalle, miksiköhän Riskin pelaajat protestoivat tätä tilannetta?? Ihmettele rauhassa vaan!! Osoittaa hyvin nykyisen kakkosdivarin tuomareiden tason!! Toiset ei osaa ja toiset ei vaan ymmärrä ja lisäksi vielä jotkut on todella ylimielisiä ja pitää itseään kuninkaina kuten tämä tilanne hyvin näyttää!! Toivottavasti Lundi katsoo tämän videon ja menee nurkkaan häpeämään ja lisäksi tämä sopisi hyvin koulutusvideoksi.

  18. No onhan tämä selkeästi korkea maila. Onneksi ei ottelun ratkaiseva maali, sillä niitäkin virheitä on Lundilta nähty.

  19. ”Mun mielestä noissa maaleissa voi kattoa snadisti ”läpi sormien”. Ei niitä nyt ihan joka päivä kuitenkaan tule, vaikka ”ilmiönä” ovat yliarvostettuja.”

    Ööö, miksi pitäisi katsoa läpi sormien jos kerta ovat vielä ilmiönä yliarvostettuja?

    Toki itse olen samaa mieltä siitä, että veivit on pelin yksi suola ja jos on rajoilla korkee maila vai ei, niin ilman muuta pitää antaa mennä läpi.

    Nyt vain ei ollut rajoilla. Ei lähimainkaan. Ei jos lapa kolisee ylärimaan veivatessa.

    2 minuutin rangaistushan pitäisi tulla, kun palloa pelataan yli lantion korkeudelta. Itse en olisi tuona toisena tuomarina suin päin hyväksynyt maalia, vaan veikkaisin että etäämmältä tilannetta katsonut dumari olisi selkeämmin voinut nähdä sen olleen korkea. Pieni jutustelu—>maalin hylkäys.

  20. sen verran selkeä korkea maila on kyseessä että dumareiden ja veivin haukkumisen sijaan kohdistaisin huomion erittäin oikein nimetyn SB Riskin pelaajiin, huhhuh mitä kuulantyöntäjiä, jos ”pelaajat” on tätä luokkaa niin ei varmaan tuomareiltakaan voidan liikoja vaatia, kolmanneksi korkein sarjataso ja kaverit on kuin suurimmasta pudottajasta…

  21. Samaa mieltä ku sepon seppo. Sen huomasi myös Västra Nyland lehden urheilutoimittaja joka kirjoitti jutun FBC Elit- SB Riski ottelusta tammikuussa:

    http://www.vastranyland.fi/edoris?tem=lsearchart&search_iddoc=2492918

    ”SB Riski är nog ett av de sämst tränade lagen i serien och det visade sig också att laget helt föll ihop i tredje perioden. Den vann Elit med 6–0 och kunde faktiskt ha gjort dubbelt upp. Men en stor eloge åt hela laget för att man orkade mala på och spela ödmjukt.”

  22. Ihan oikea ratkaisu, pitää palkita hienosta suorituksesta! Otetaan huomioon niin koko puolustus oli niin ulapalla, ettei aiheuttanut edes vaaraa!

  23. Riskiä seuranneena voin kertoa poikien nauttivan kommenteistanne. Pojat kun saapuvat ties mistä suoraan peleihin kamat alepan keltaisessa. Kertoo mielestäni aika paljon Lohjan tasosta kun hävisi jo toistamiseen Riskille tällä kaudella.

  24. No korkia maila mikä korkia. Ja kyllä sen veivin voi torjua ihan kevyesti. Jos on vain asiansaosaava kaveri siellä tolppien välissä. Korholan Henkka on hienosti ottanut zorrohookkeja kiinni.

  25. Sepon sepolle pienenä muistutuksena ettei tota lajia pelata ulkonäöllä vaan taidoilla.. siellä taitaa riskillä pelata entisiä suomen mestareita ja taitaapi yksi maailman mestarikin mahtua joukkoon. Jos kundit pelaa omaksi huvikseen eikä ota paineita sen suhteen miten pärjäävät niin mikäs siinä on vikana? Ei tosin oo reilua että pojat pärjää noilla kiloilla noinkin hyvin!

  26. Älkää hyvät asiantuntijat nyt eksykö aiheesta, eli nythän ei ole kyseessä Riskin pelaajien virheet tai urheilullisuus vai hyväksyttekö, että pääsarjatason tuomari tekee tällaisen virheen?? Entäpä jos maali tehdään jonkun urheilullisen näköisen ja hyvin harjoittelevan joukkueen maaliin?? Säännöt on kirjattu ja tässä tapauksessa ei jää edes tulkinnalle mitään sijaa. Lähtisin ennemminkin tuomareiden sääntötuntemuksesta ja niiden tulkitsemisesta. Tässä ei ole mitään järkeä!! Ainoa hyvä tässä on se, että tällaisella tuomarivirheellä joukkue ei voittanut!

  27. Joku vois laittaa tosta sarjan still-kuvia nettiin jos on aikaa ja osaamista.

    Itse kun kelailin tuota pausen kanssa videotykillä, niin kovasti alkoikin näyttämään siltä että ei se pallo siinä lavan kärjessä ollutkaan sen maalin kulmalla olevan pakin polven yläpuolella.

    Still-kuvat kyllä havainnollistaisivat tuon paremmin.

  28. Hieno maali, puheet pois. Veivit ovat lajin suola, näitä ei lähdetä hylkäämään. On aivan läppä, että tästä joku tarjoaisi kakkosta.

  29. aijjai. oli kyllä komea osuma. ihan tässä tulee mieleen maailmam mestaruus juhla kauppa torilla. näitä lisää!

  30. Näissä veiveissähän ei oikeasti ole yhtään mitään ongelmaa, jos tehdään sääntöjen puitteissa. Yleensä näitten veivaajien yritykset ovat kuitenkin sen verran vaarallisia, ettei näitä pitäisi mitenkään ihannoida tai sen paremmin salliakaan. Maalivahdin on noihin melko riskiä mennä itseään laittamaan eteen, koska maila aina vähintään kypärässä, kurkussa tms. Sama pätee myös pelaajiin ja mielestäni nämä silmä- yms vammoihin johtavat tilanteet pitää vaan karsia pois. Kukaan ei näistä hommista kuitenkaan sitä rahaa näistä hommista saa, joten turhaa hommaa riskeerata leegoja tai silmiä muoti-ilmiön takia.

    Tuomarit voisivat myös kaivaa sen päänsä näitten tilanteiden kohdalla sieltä puskasta. En tiedä onko liiton taholta tullut jonkunlaista vaatimusta, että nämä tilanteet pitää sallia tai katsoa läpi sormien tuomaroinnissa, mutta kovasti se siltä vaikuttaa. Tämä asia ei ehkä kuitenkaan ole se kohta jossa sääntöjä kannattaa soveltaa ”viihdyttävyyden” takaamiseksi. Ilmaveivit eivät toivottavasti ole se syy miksi joku pelejä käy katsomassa.

  31. Vuosien varrella olen nähnyt monenlaista, tämä häpeällistä että tällaiset maalit hyväksytään.. muistan ikuisuuden kun veivasin aluksi koko kentän läpi koulun peleissä joensuussa ka hain vielä maalin takaa ”pikkukikkaa” eli niin sanottua MG veiviä ja sithän sekin maali hylättiin??? olisin jo tällä hetkellä huipulla, mutta sen siitä saa kun koulunpeleissä tuomarin toiminut Kontio hylkäsi maalini..

  32. Lähempi tuomari harvemmin huomaa korkeita mailoja, koska tilanne on niin lähellä ja tilanne näkyy ”korkeasta” vinkkelistä. Se hämärtää noita tilanteiden näkemistä, kun ei ole mitään selkeitä kiintopisteitä missä raja voisi mennä.

    Lähes aina takatuomari ne korkeat mailat näkee, koska silloin koko tilanne näkyy ”matalammalta”, ja on helpompaa verrata mailan sijaintia laitoihin ja pelaajien polviin. Siksi toivoisin, että tuomarit oikeasti uskaltaisivat kysyä takatuomarin mielipidettä, ennenkuin maalit hyväksytään. Ainahan takatuomari ei sitä näe, koska se ei ole hänen hommaa katsella maalin syntymistä.

  33. ”Siksi toivoisin, että tuomarit oikeasti uskaltaisivat kysyä takatuomarin mielipidettä, ennenkuin maalit hyväksytään.”

    Mä en ole koko peliurani aika tajunnut tätä seikkaa/saanut järkevää vastausta, MIKSI ei voida kysyä toisen tuomarin mielipidettä tilanteeseen, vaan pidetään jääräpäisesti kiinni siitä omasta? Onko tämä joku tuomarikoulutuksen linja, että toisten päätösten yli ei kävellä, vai mikä siinä on taustalla?

    Ketä pelaajistoa (pitkässä juoksussa) haittaisi, jos tuokin veivimaali olisi kysytty takatuomarilta, tehty sen jälkeen toimenpiteet ja vaikka oletustilanteessa hylätty kyseinen maali, jos siltä tuntuu. Kyllä maalin tehnyt pelaajistokin hyväksyisi asian myöhemmin, sillä tuomarihan tilanteessa kuitenkin myöntäisi virheensä ja toimisi oikein, kuten säännöt edellyttävät….

  34. Miten joku voi tuon tulkita siten että ei olisi korkea maila?! Pallohan alittaa juuri ja juuri yläriman mennessään maaliin. Pallo päätyy todella ylös maalissa ja itse asiassa kulkee vielä alas päin irrotessaan lavasta?

    Tuomarin elkeistä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä mistä on kysymys…

  35. Alepan muovikassi on erittäin hyvä myös pakkasilla ja mahtuu myös sporaan. Lisäksi verrattain edullinen, pienenä miinuksena mainittakoon epäekologinen koostumus.

  36. Vaikka ne veivit olis kuinka komeita, niin mitää sääntörikkeitä ei pidä kattoa läpi sormien! Ja tässähän ei oo mitään epäselvyyttä, että oliko korkea maila vai ei.

    Ja noista SB Riski-kommenteista sen verran, että kovasti kuulostaa kateellisten puheilta. Mitä väliä sillä on, että kuin paljon ne pelaajat painaa, vai minkä kauppakassien kanssa ne tulee peleihin. Jätkät on taitavia pelaajia, ja osaa nauttia pelaamisesta, eikä ota turhia paineita. Mun mielestä monet vois kattoa heistä mallia, ja vähän löysentää sitä otsalla kiristelevää pantaa. Mutta onhan se ihna ymmärrettävää, että ottaa pannuun ku toiset pärjää paremmin rennommal meiningillä. Ja Riskin jätkät tosiaan naureskelee näille ”paskamahat” ja ”alepa-kassit” kommenteille, ja saavat niistä vaa lisää virtaa. 😀