Miehet

Classicilta yllätysnimi päävalmentajaksi – Backmanin tilanne edelleen auki

30.03.
2012

Classicin liigamiesten valmennustiimi muuttuu. Päävalmentajana aloittaa Jarkko Rantala, joka teki seuran kanssa sopimuksen mallia 1+1 vuotta. Toisena valmentajana jatkaa Keijo Matilainen, jonka rooli kasvaa. Tero Karppanen ja Jussi Lehtinen lopettavat Classicin valmennustiimissä. Classic kertoo muutoksista valmennustiimissä tiedotteessaan.

Classic aloittaa harjoittelun Rantalan johdolla toukokuussa, ja valmentaja muuttaa perheineen Taipalsaarelta Tampereelle loppukesästä. Rantala on tuttu nuorten maajoukkueen luotsina. Tilillä on nuorten MM-kulta keväältä 2011. Liigassa Rantala on valmentanut NST:n miehiä ja naisia.

Rantala, 43, kuvailee itseään yksilöitä valmentavaksi tyypiksi.
– Valmentaja pelaajia varten, hän määrittelee filosofiansa.

Manageri Pasi Peltolan mukaan Rantala oli ykkösvaihtoehto Classicin ohjaksiin. Peltola uskoo, että hänen johdollaan pelaajille viime kaudesta jäänyt kiukku kanavoituu oikeaan suuntaan.

– Pelaajat kokevat, että heidän pitää näyttää parempaa kannattajille. Asenne on tarttunut muuhun organisaatioon.

Kaksi viime kautta Classicia valmentaneen Ray Backmanin tilanne on vielä avoin. Peltolan mukaan hänellä on yhä voimassa oleva työsopimus, joka puretaan yhteistyössä tai hän jää seuraan esimerkiksi junioreiden valmentajaksi. Pelaajasopimuksia on koossa toistakymmentä. Classic julkaisee lopullisen joukkueen huhti-toukokuun aikana.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.