Classicilta yllätysnimi päävalmentajaksi – Backmanin tilanne edelleen auki

Classicin liigamiesten valmennustiimi muuttuu. Päävalmentajana aloittaa Jarkko Rantala, joka teki seuran kanssa sopimuksen mallia 1+1 vuotta. Toisena valmentajana jatkaa Keijo Matilainen, jonka rooli kasvaa. Tero Karppanen ja Jussi Lehtinen lopettavat Classicin valmennustiimissä. Classic kertoo muutoksista valmennustiimissä tiedotteessaan.

Classic aloittaa harjoittelun Rantalan johdolla toukokuussa, ja valmentaja muuttaa perheineen Taipalsaarelta Tampereelle loppukesästä. Rantala on tuttu nuorten maajoukkueen luotsina. Tilillä on nuorten MM-kulta keväältä 2011. Liigassa Rantala on valmentanut NST:n miehiä ja naisia.

Rantala, 43, kuvailee itseään yksilöitä valmentavaksi tyypiksi.
– Valmentaja pelaajia varten, hän määrittelee filosofiansa.

Manageri Pasi Peltolan mukaan Rantala oli ykkösvaihtoehto Classicin ohjaksiin. Peltola uskoo, että hänen johdollaan pelaajille viime kaudesta jäänyt kiukku kanavoituu oikeaan suuntaan.

– Pelaajat kokevat, että heidän pitää näyttää parempaa kannattajille. Asenne on tarttunut muuhun organisaatioon.

Kaksi viime kautta Classicia valmentaneen Ray Backmanin tilanne on vielä avoin. Peltolan mukaan hänellä on yhä voimassa oleva työsopimus, joka puretaan yhteistyössä tai hän jää seuraan esimerkiksi junioreiden valmentajaksi. Pelaajasopimuksia on koossa toistakymmentä. Classic julkaisee lopullisen joukkueen huhti-toukokuun aikana.

21 comments

  1. Miten niin yllätys? Esimerkiksi näillä palstoilla oli maailman surkeimpia veikkauksia Läntisistä Tilandereihin. 😀 Itse kylläkin arvelin, että arpa osuisi NMJ:stä Laurikaiseen…

  2. Ei ole sitten varmaan hirveen Classic-painotteinen u19-kisajoukkue ensivuonna

  3. Älä ”naurettavaa”pelkää moista, ei sielä ole kuin 2 varmaa ja pari epävarmaa jotka on kisoissa. Enempää ei löydy!

  4. Nyt vaan Classicin mm-starat (jotka itseään sellaisiksi luulevat) uskomaan positiiviseen tekemiseen ja joukkuehenkeen, niin C nousee tämän vuoden pettymyksestä ihan varmasti.
    Nuoriin lottoa, nuoria rosteriin ja myös pelaamaan yksi kentällinen.

    Rantala valmentaa ja pelaajat pelaa.

  5. Rantala ei kumartele Classicin ”tähtiä” vaan laittaa heidät samalle viivalle muiden kanssa, mikä onkin ihan oikein. Ns. tähdet tietävät tämän, ja muutama saattaa lähiviikkoina vaihtaa seuraa.

    Ilmeisesti välit Pasi Peltolan kanssa ovat kunnossa, ei kai sopimusta muuten olisi syntynyt.

  6. Rantala Classiciin ja tulos pysyy samana kuin nytkin! Helppo nyt on huudella että kaikki on samalla viivalla, mutta tuskin on.
    Rantala ei tuo menestystä vaan sama tahti jatkuu.

    Kiva lukea Backestä kommentteja että ei osaa valmentaa ja jos menee Loviisaan niin tiputtaa sen divariin.
    Ray on loistava valmentaja jolla on huikea taktinen tieto.
    Pitää muistaa mitä hän teki Loviisassa ja varsinkin Turussa!
    TPS oli jo melkein haudattu ja todella huono junioritoiminta, palkkasivat Rayn ja mitäs tapahtuikaan muutaman vuoden sisällä. Ensin nosti edustuksen divariin siintä liigaan, juniorit nousivat kuin tyhjästä ja taistelivat mestaruuksista. Hienoa työtä!!

    C:een pesti meni miten meni mutta niin meni Bassollakin ja tulee menemään Rantalallakin jos samat pelaajat jatkavat. Kyllä tässä lajissa pelaajat ratkasevat näitä mestaruuksia!

    Kaikki huutelee mitä kukin valmentaja on voittanut. Kukaan muu täällä ei ole voittanut mitään paitsi Tilli, Amu ja Ruokonen….

    Kiitos!!!

  7. Classic sain nyt kyllä jämyn valmentajan. Jakke on hieno ja suoraselkäinen mies, joka varmasti saa joukkueen taakseen. Onnittelen kaikkia osapuolia! Joutuu alkaa symppaamaan Classicia.

  8. auktoriteettia classic-valmennus kaipasi, uskotaan ja luotetaan että sai.
    reiska vaihteli liikaa kokoonpanoja, se ihmetytti ja karppasen iso rooli otteluissa. uskalsiko reiska olla classicissa ihan oma itsensä?
    ja savolta kapteenin nauha pois, nauha pelaajalle, joka antaa positiivista energiaa.
    ensi kaudella classic on kova.

  9. Olisikohan semmoinen henkilö kummiskin TPS:ssä tehnyt suuren duunin kuin Atte J.. Backea vähättelemättä,

  10. Atte oli tosiaan tehnyt hyvän pohjatyön, mutta kyllä se vasta Bakken tulon myötä lähti ns. lentoon.

  11. Salolle: muuan Petteri Nykky on mielestäni kans voittanu jotain..

  12. backman on laatuvalmentaja. Kovaa työtä ennen kaikkea turussa. Kunnia tepsin junnuista kuuluu kolmikolle juuti-backman-kytöhonka. Ei kenellekään enempää tai vähempää kuin toiselle.

  13. Sekä Backman että Rantala ovat olleet Classicilta erittäin hyviä valmentajavalintoja, etenkin kun ottaa huomioon sen, miten vähän oikeasti hyviä salibandyvalmentajia tässä maassa on.

    Ongelma on ollut nimenomaan mätä joukkue ja seurakulttuuri. Sen takia tärkein pointti tässä uutisessa onkin apuvalmentajien heivaaminen sivuun.

  14. Rantalalle työrauha, mm-starat suut kiinni, yhteistyö, yhteishenki.
    Siinä resepti millä classic menee jatkossa pitkälle.

  15. Stadilaisia haukutaan aina ylimielisiksi, mutta kyllä manselaiset vievät tässäkin voiton. En tiedä onko se murre niin vastemielinen vai johtuuko se meren poissaolosta. Turkulaiset, jyväskyläläiset ym. ei vaan ärsytä yhtään. Mä oon Turuusta ei ärsytä yhtä paljon kuin Oon Tampeereeelta.

  16. Loistava kaappaus. Olettaen, että jos nimenomaan Backman itsekään ei halunnut jatkaa, on korvaaja mitä mainioin. Äijämäinen kaveri, jolla on kyky hitsata joukkue yhteen, ja munaa sanoa suoraan myös ”tähdille”. Ei välttämättä taktisesti sen parempi tai huonompi kuin Backman, mutta auktoriteettiä riittää.
    Ehkä myös parempi että koko valmennusrinkiä uudistettiin. Ainakaan Jussi Lehtisellä ei ollut mitään annettavaa missään, ihmettelin jo alun perin hänen nimittämistään valmennustiimin.
    Noista U-19 Mj spekuloinneista sen verran, että tuskin Rantalakaan saa itse täysin päättää ketä joukkueessa pelaa. Todennäköisesti Peltola saa hommattua kaiken maailman kolmekymppisiä liigajyriä junnujen tielle.