Forsten: ”Erä oli loppua kohden yllättävän vaisu”

SSV:n Rein Kivi satutti toisessa erässä nilkkansa. Valmentaja Mika Ahonen ei tuoreeltaan osannut sanoa vamman vakavuutta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Harri Forsten, SSV
SSV:n Harri Forsten otti pudotuspelien pistepörssin kärkipaikan haltuunsa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Erän valmennuksessa debytoi Sveitsistä lentänyt Jani Helenius, joka on Teemu Kalinaisen apuna myös sunnuntaina. SSV:n leirissä näkyi hyvin keskittyneitä pelaajia heti puolivälierien avausvoiton jälkeen.

– On mukavaa pelata kaikkien kanssa. Tärkeintä on, että saa palloa omille, Mikael Järvi vähätteli turhaan osuuttaan SSV:n ykköskentässä päätöserän nousussa.

– Saatiin viimeisessä erässä viisikot kuntoon, hän lisäsi.

– Sunnuntaina on varmasti tiukempi vääntö. Pitää olla hyvä fokus ja nollata tämä peli nopeasti. Mosalla on varmasti ihan eri peli.

SSV:n sankari 9-3-voitossa oli pudotuspelien pistepörssin kärkeen tehoin 4+2 singahtanut Harri Forsten. Nousu alkoi kolmannen erän alussa 2-3-tappiolta.

– Viimeisessä erässä parannettiin peliä. Oltiin siinä paremmin lähempänä toisia, Forsten muotoili.

– Sunnuntaina tulee vastaan varmasti tiukempi Erä kuin tänään. Loppua kohden Erä oli yllättävän vaisu.

Lääkäri on tällä hetkellä päivät kotona tyttärensä kanssa. Hän ei ole vielä julkistanut peliuransa jatkoa ensi kaudeksi.

– Katsotaan sitten kauden jälkeen niitä työkuvioita.

Jani Helenius, Erä
Jani Helenius debytoi Erän valmennuksessa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Erän valmentaja Teemu Kalinainen ei nähnyt kolmannen erän kokoonpanomuutoksilla olleen yhteyttä vaikeuksiin. Uutena Erän vaihtopenkillä nähtiin Sveitsistä palannut ja ensi kaudella pelaavaan kokoonpanoon liittyvä Jani Helenius.

– Kokoonpanomuutoksiin pitää olla valmiina jo rasituksen jakamisenkin takia ja ne tuskin ratkaisivat mitään. Omassa tekemisessä sen sijaan ei tänään pysytty, ja se puoli pitää saada kuntoon, jotta pystytään kääntämään tämä sarja eduksemme, Kalinainen sanoi Erän kotisivuilla.

– ”Helen” mukanaolo oli hyvä lisä ja toimi kaikin puolin hyvin, Kalinainen kiitti.

Mikko Hyvärisen ottelukuviin

Rein Kivi, SSV
SSV:n Rein Kivi satutti toisessa erässä nilkkansa. Valmentaja Mika Ahonen ei tuoreeltaan osannut sanoa vamman vakavuutta. Kuva: Mikko Hyvärinen

2 comments

  1. Todelliset lahjakkuudet nostavat tasoaan kun pelit kovenee blabla.. Forsten teki sen vaan ärsyttävän taidokkaasti. Miten voi mukautua peliin pelin sisällä noin taitavasti silti hyödyntäen omia vahvuuksiaan? Samoja pelimiehen merkkejä oli oli onneksi nähtävissä myös Erän pelaajissa. Edelleen v..harmittaa.

  2. Ehkä Eräläisten kannattaisi kuunnella vastustajankin valmentajan ohjeita, eli pallon pitää liikkua nopeasti ja miesten myös. Ei tuollasta ssv:n prässiä saa purettua jos jää munimaan pallon kanssa oman maalin taakse! Positiivista erän pelissä oli pari erää tiukka oman maalin edustan puolustus.