”Ihmettelen miksi Tiikerit jätti valituksen näin myöhään”

Etualalla LoSB:n päävalmentaja Mikko Sinkko. Takana kakkosvalmentaja Tommi Fäldt. Kuva: Jarno Koivula

Etualalla LoSB:n päävalmentaja Mikko Sinkko. Takana kakkosvalmentaja Tommi Fäldt. Kuva: Jarno Koivula

Lohjan Salibandy valmistautuu parhaan kykynsä mukaan viikonlopun Divarikarsinta-otteluun, vaikka joukkue ei edes vielä tiedä tulevaa vastustajaansa kolme päivää ennen ensimmäistä karsintaottelua. Molemmat mahdolliset vastustajat on kuitenkin huomioitu tarkkaan.

Systeemi meni maanantaina sekaisin, kun lohjalaiset kuulivat, että vantaalainen Tiikerit II valitti urheilun oikeusturvalautakuntaan. Salibandyliiton säännöt jättivät vantaalaiset karsinnasta pois, koska sillä oli ykkösjoukkue I divisioonassa. Riippumattoman lautakunnan pitäisi käsitellä valitus tänään keskiviikkona.

– Epätietoisuus ei ole kivaa, mutta se ei ole vaikuttanut harjoitteluumme. Joka tapauksessa kohtaamme jommnan kumman savolaisjoukkueen Savonlinnan tai Kuopion. Ihmettelen, miksi Tiikerit teki valituksen vasta nyt ja ohitti kaikki Salibandyliiton instanssit. Liiton ja Tiikerien sukset ovat jo pitkään olleet ristissä, ja tuntuu, että seura haluaa tehdä enemmän kiusaa liitolle kuin meille. Meidän on vain elettävä tilanteen mukaan ja odotettava oikeusturvalautakunnan lakimiesten päätöstä, LoSB:n päävalmentaja Mikko Sinkko toteaa Länsi-Uusimaassa.

– Keskitymme nyt vain toiseen kierrokseen. Ilman muuta aloittaisimme mieluummin lauantaina kotikentällä Savonlinnaa vastaan. Meillä on jo paketti kasassa aikaisemmin I divisioonassa pelanneesta Top Teamista. Se on pallollisena hyvä joukkue. Nuorten maajoukkuepelaaja, hyökkääjä Janne Heikkonen ja 30-vuotias puolustaja Timo Käck muodostavat ykköskentässä tutkaparin. Pieksämäki sai heidät kuriin, mutta silloin kakkoskenttä ratkaisi. Top Teamilla on meitä terävämpi kärki, mutta meillä on laajempi pelaajamateriaali. Joukkue on pallottomana aika passiivinen, Sinkko analysoi savonlinnalaisjoukkuetta Länsi-Uusimaassa.

– Welhoilla on nyt 20 ottelun voittoputki ja sillä on äärimmäisen kovat tilastot. Se on Nilsiän ja Kuopion pelaajista muodostettu nuori joukkue, joka harjoittelee ammattimaisesti. Olli Taskinen ja Antti Kuronen ovat joukkueen tehomiehet yli 50 pisteellä. Meillä on aseet Welhojenkin pysäyttämiseksi. Se ei ole niin rutinoitunut joukkue kuin me. Meidän pitää mennä voimalla kaksinkampailuihin.

Valmentaja Sinkko uskoo nousumahdollisuuteen, vaikka vastassa on kovia seuroja.

– Lähdemme lievästi altavastaajina tuli sitten vastaan Savonlinna tai Kuopio. Olen luottavainen mahdollisuuksiimme. Olemme toukokuusta asti harjoitelleet kunnolla ja nyt meillä on halu näyttää osaamistamme, sanoo jo toissa kaudella LoSBia 1.divisioonassa valmentanut Mikko Sinkko.

Salibandyliiton Etelä-Suomen aluevastaava Terho Laaksonen kommentoi myös Tiikereiden valitusta Länsi-Uusimaassa.

– En ole kuullut, että tällaista olisi tapahtunut aikaisemmin. Oikeusturvalautakunta on riippumaton elin. Meidän on noudatettava sen päätöstä, Laaksonen toteaa.

8 comments

  1. Korjauksena artikkeliin Tiikereillä ja liitolla ei ole sukset ristissä. Jos riippumaton oikeusturvalautakunta näkee asiassa korjattavaa löytyy heiltä siihen varmasti myös silloin perustelut.

  2. Kantsisko korjaukset lähettää alkuperäiseen lähteeseen, ei Pääkalloon?

  3. Länsi-Uusimaa nyt ei tahdo saada edes ”omien” nimiä oikein.

  4. Ehkäpä Tiikerit teki valituksen näin myöhään, koska edustuksen putoaminen divarista varmistui?!