Iiro Parviainen siirtyy SSV:n leipiin

Ensi kauden sopimuksen Loviisan Torin kanssa yhteisymmärryksessä purkanut Iiro Parviainen siirtyy SSV:n valmennuspäälliköksi. Hän toimii myös seuran A- ja B-poikajunioreiden vastuuvalmentajana.

Parviainen ehti valmentaa Loviisan Toria kolme kautta. Hän oli nostamassa seuraa takaisin Salibandyliigaan ja johdatti loviisalaiset tällä kaudella ensi kertaa seuran historiassa mukaan playoff-peleihin. Sopimuksen purun jälkeen Parviaisen ei tarvinnut kauaa odotella uusia haasteita.

– Kun edellinen pestini loppui, niin Mika Ahonen soitti minulle samana iltana ja Kurre Westerlund seuraavana aamuna. He saivat minut hyvin nopeasti kääntämään ajatukset paluusta takaisin kasvattajaseurani palvelukseen. Omien tietojen päivittämisen kannalta on mieletöntä liittyä huippuorganisaatioon, Parviainen toteaa SSV:n sivuilla.

– Seurassa olen sekä A- että B-poikien vastuuvalmentajana ja vastaan nuorempien junioreiden toiminnan kehittämisessä. Edustuksen mukana olen auttamassa oman ” pelaajaputken ” voimakasta kehittämistä ja apuna yksilöiden valmentamisessa mm. videoinnin parissa, joka palvelee myös omia junnuja tavoitteiden saavuttamiseksi. Muuten sitten autetaan mitä päävalmentaja Ahonen käskee, Parviainen toteaa.

29 comments

  1. Mitä väliä vaikka Iiro saisi ssv:n juniori toiminnan pyörimään, kun ei miehet niitä kumminkaan hyödynnä millään tavalla. Historia toistaa vain itseään.

  2. Mitenniin reikämies? Onhan miesten edustusjoukkueessa jo junioreita mm Roni Laasonen, Aaron fagerholm,Jukka Soini, Tommi Kokkonen,Erik Stargårds ja Eetu Sirkka.

  3. Pelaavatkin muuten ihan helvetin isoissa ruuduissa. Ja Are nyt ei ole SSV:n junnua nähnytkään.

  4. ”johdatti loviisalaiset tällä kaudella ensi kertaa seuran historiassa mukaan playoff-peleihin” just, parempia läppiä kehiin =D mannekiini valmentaja joka ei osannu edes valmentaa… no SSV:ssä ei paljon olla ikinä oltu kiinnostuneita omista junioreista, niin Parviainen sopii hyvin sinne… onneks annettiin kenkää Loviisasta ja toivottavasti Loviisa löytää pätevän valmentajan jolla on palikat hallussa, peluutuksen,taktiikoiden sun muiden osalta….

  5. nyt on joku herne nokassa..eiköhän tulokset molemmissa jengeissä puhu puolestaan.

  6. Joka joukkueessa pelaa junnut juuri siinä roolissakin kuin ansaitsee.SSV:ssä luonnollisesti on ollut hiukan vaikeampi sinne murtautua ja fakta myös on se,että ei niitä riittävän tasoisia junioreita muutama vuosi sitten ollut.Nyt tilanne on parempi.Are on yhtäpaljon SSV:n kasvatti kuin Tupe Iiskola Erän.Ovat valinneet myöhemmin itselleen sopivan seuran.Piste.

  7. Junnuja pitää nostaa rinkiin mukaan se on selvä, mutta ei heille missään joukkueessa anneta isoa roolia pudotuspeleissä saatikka finaaleissa. Huippulahjakkuudet toki ovat erikseen (esim. Iiskola)mutta pelipaikka ansaitaan suoritusten mukaan. Ei yksikään valmentaja korvaa omalla juniorilla Kohosta spv:n ykköskentässä tai Vänttistä Classicissa.

  8. Netolle: Muutama vuosi sitten oli sen tasoisia junnuja SSV:llä ja vielä ihan omia! Todellista halua ei SSV:llä ole peluuttaa junnuja. Tämä on käynyt selväksi eräiden henkilöiden kommenteista.
    Taitaa olla nykyisistä edustuksen junnuista ainoastaan Laasonen ja Stargård SSV:n junnuja. Muut ovat siirtyneet Tiikereistä jne. Olisihan se korkea aika edustuksen tajuta, että omia junnuja kannattaa kasvattaa, eipä tarvi maksaa niin paljon jos pystyy tuottamaan pelaajat itse. Pitkä tie se on ja vaatii työtä.

    Se vaan taitaa olla liian hankalaa!

  9. PP:Toki SSV:ssä virheitä on tehty,en kiistä.Kuitenkin kun tätä hommaa olen vierestä seurannut,niin oli se sitten kiinni potentiaalista tai tahdosta,niin ei murtautuminen edustusjoukkueeseen kuitenkaan ole onnistunut.Tällä hetkellä kuitenkin potentiaalisia pelaajia on enemmän.Toistan vielä,että jokaisen saa sen peliajan kuin ansaitsee.Oikotietä ei ole.Toki junioreihin on tullut pelaajia muualta ja aivan omasta tahdostaan.Siinä ei ole mitään kummallista,näin se tapahtuu mm.lätkässä.

  10. Hevon skeidaa sanon minä. parviainen varmasti pystyy antaa oman panoksensa varsinkin kuin joitain saattaa jo entuudesta tuntea? (valmentanut ssv:ssä muutama vuosi takaperin noussutta ryhmää joka kuitenkin tippui kun milli alkoi riehumaa?) Muutenkin kuvittelisin että SSV:ssä tavoitellaan mestaruutta, ja junnuja alettu ajamaan tänä kautena enemmän mutta touhu on vieläkin pelleilyä!!!! Omia junnuja ainakin siellä pörrännyt laasonen storgårds ja kuitunen mutta näistä vain ensimmäinen päässyt haistelemaan pelejä jossen ihan väärässä ole. Tilanne on siellä päin hankala, mutta ensi kausi kertoo opitaanko virheistä.

  11. SSV:ssä junnujen pääseminen sisään on vuosien varrella tullut selvästi hankalammaksi kovan valmennuksen ja hyvien muitten yksilöitten kautta. Mielestäni on tärkeää että siellä halutaaan voittaa, mutta ymmärrettävää valitusta junioripuolelta kuuulunut koska ei kavereille vaan saada ängettyä minuutteja. Taitaa ainoat oman myllyn junnut olla laasonen storgårs kuitunen joista ensimmäinen vasta päässyt pelille.

  12. Laasonen on ainoa SSV:n juniori kasvatti joka on päässyt tällä kaudella pelaamaan edustusjoukkueessa ja tehnyt muutaman maalinkin.. en tiedä onko storgårds, kuitunen pelannut?

  13. Storgårds muutamassa pelissä sekä kuitunen yhdessä pelissä penkillä mutta käsittääkseni ei ole herunut minuutin minuuttia

  14. Ei se ole muusta kiinni kuin asenteesta. Suora lainaus kahden vuoden takaa: ”miksi sä peluutat noita junnuja, koska niillä ei voiteta pelejä…”
    Kannattaa lukea Bergmannin haastattelu Salibandylehdestä suunnilleen vuosi sitten julkaistu, niin saa vähän pidempää perspektiiviä asiaan.
    Kyllä se ongelma on selkeä. Miksi panostaa kaikki seuran resurssit miesten joukkueeseen ja junnut maksaa. Jos edustus on niin loistava, niin ammattitaitoinen organisaation luulisi saavan hyvää aikaan myös junnupuolella. Reikämiestä lainaten: ”historia toistaa itseään!”

  15. Eikö Forsten, Ratsula, Lehti ja Huhtimo ole SSV:n omia junnuja? toki jo kokeneita mutta tietääkseni omia kasvatteja? Enpä usko, että kukaan noista käveli suoraan pelaavaan kokoonpanoon saati saivat isoa roolia heti. Ovat vaan taineet tehdä vuosia töitä saavuttaakseen nykyisen tasosnsa ja asemansa joukkueessa.

    Nyky rosterissahan taitaa olla kohtalaisen monta junnua, toki pienessä roolissa mutta olisi kai aika epärealistista olettaa, että he kantaisivat joukkuetta, kun ottaa vielä huomioon, että olivat vielä viime vuonna B-junnuja.

  16. Ja kyllä pudotuspeleissäkin Fagerholm ja Soini saanut kohtalaisesti vastuuta. Laasonen päässyt kokoonpanoon mutta joutunut tyytymään istuskeluun.

  17. fagerholm ja soini nyt ei oo ssvn junnuu nähnykkää, fagerholmilla kolmas ja soinilla toinen kausi organisaatiossa

  18. Junnuja ne silti on ja pelaa SSV:ssä. Ja kysyttiin onko junnut päässyt pelaan. Ihan sama mikä tausta niillä on, nii nykyää ne on SSV:n junnuja

  19. Ei, esim. Fagerholm ei ole SSV:n juniorityön saavutuksia, mutta hänet värvättiin seuraan hänen ollessa B-junnu. Täten häntä voi hyvin käyttää vastaväitteenä siihen että SSV:n edustus ei anna junioreille mahdollisuuksia.

  20. Eikös Parviainen aikanaan ole jo ollut SSV junnujen matseissa penkin takana?
    Aikanaan ainakin Uppsalassa Storvretassa veteli A-junnut (vai oliko B) ihan loppuotteluun saakka.

  21. Saku Lehti on myös SSV:n kasvatti, vaikka viimeisen A-junnuvuotensa pelasikin Erässä. Samoin jo mainitut Forsten, Ratsula ja Huhtimo.

  22. Ratsula tuli SSV:hen Bergmannin joukkueeseen C-junnuissa ja Forsten B-junnuissa. Nämä ovat aikakaudella ennen SSV-Viikkarit fuusiota ja tuolloin juuri yhdistyi SSV:n juniorityö ja Viikkareiden edustushässäkkä. Tulos on tässä. SSV oli vahva junnuseura… Esim. pudottuaan 90-luvun lopussa 1-divariin, voittivat Suomen Cupin omilla junioreilla ja yhdistymisen myötä on SSV:n junnutyö kadonnut johonkin.

  23. Myös happee, tps,oilers antaa junnujen pelata näkyvässä roolissa myös playoffs peleissä.

  24. Paitsi että tps ei ole vetänyt pleijareissa. Muuten kyllä näkyvässä ruudussa ja junnuille hyviä paikkoja edellä mainitut.