Jalkasyötön sallimista testataan ensi kaudella salibandyssä

Kansainvälisen Salibandyliiton sääntömuutoksia pohtinut työryhmä on päättänyt antaa jalkasyötön sallimisen säännön testattavaksi jäsenmaidensa kansallisiin sarjoihin.

Ehdotus jalkasyötön sallimisesta IFF:n pöydälle tuli Suomen Salibandyliiton aloitteesta. Suomen Salibandyliitto puolestaan kartoitti muutoskohteita pelisääntöihin laajalla eri käyttäjäryhmille suunnatulla kyselyllä.

IFF suosittaa, että sääntökokeilua testattaisiin ylimmillä sarjatasoilla kaudella 2012-13. Kansalliset lajiliitot voivat hakea kokeilulupaa IFF:ltä 15.4. 2012 mennessä.

Jos sääntökokeilu osoittautuu toimivaksi, se liitetään 1. heinäkuuta 2014 voimaantulevaan sääntökirjaan.

17 comments

  1. Tää on ihan siisti sääntömuutos, MUTTA mahtaako jalkapelin tuominen lisätä jo entuudestaan yleisiä nilkka ja polvivammoja??? No sen aika näyttää…. Ite innolla oottelen vanhana fudaajana miten tää sääntö alkaa säbässä toimia.:D

  2. eijei. Polvi polveen -kontakteja on odotettavissa suht paljon. Vanhassa säännössä ei mielestäni ollut mitään ylitsepääsemätöntä ongelmaa, miksi siis muuttaa toimivaa konseptia? Pahimmillaan tämä muuttaa lajin luonnetta aika paljonkin.

  3. Millainen vaikutus tällä on sääntöön, joka kieltää kahden perättäisen jalkasyötön suorittamista itselleen? Vai onko se sääntö jo poistunut?

  4. Hyvä että kokeillaan.
    Ettei oteta suoraan käyttöön.

    Muuttaa peliä todella paljon kun pelaajien taito kehittyy jalka syötön hyödyntämisestä. Eikä välttämättä oikeaan suuntaan.

    Jalka vammoja tulee varmasti lisää niin pieniä kuin isojakin.

  5. Ei ihme että tuli Suomesta tämä ehdotus. Täällä Oilersillakin on paidoissaan kendo-bluesin logo.

    Onko tälle säännölle mitään perusteita, paitsi se että keppitappelussakin on jalkasyöttely on sallittua? Kulmaväännötkin poikkeavat sen verran näiden lajien välillä, että luulisi pärjäävän ihan mailaa käyttämällä.

    Kaudella 2013-14 saa varmaan ottaa pallon kädellä alas?

  6. Jalkavammat tulevat useimmiten vääntö- ja kiertoliikkeistä. Tuskin mitään jalkavammoja tuollainen uudistus lisää.

  7. Kokistuopilta hyviä pohdintoja. Toki jos itse olisin liigapellaaja

    Oilersissa. Niin en pelipaidassa kantaisi blegin logoa! 536 km

    päässä olevan joukkueen sm-liigalogo voisi olla paidassa:D Ei

    tosiaan muut! Itse luulen että tuo jalkasyöttö jää kokeiluasteelle.

    Aiheuttaa taatusti monesti kyseenalaisia tuomioita ja

    jäläkipohdintoja.

  8. Henkilökohtaisesti oon sitä mieltä että nykyinen jalkasyöttösääntö on aivan hanurista eikä mulla ole minkäänlaista kendotaustaa.

    Toki kokeilun myötä saattaa mieli muuttua mut tää on mun mielestä hyvä muutos. Hyppäämiset ja sensellaset pitää pysyä edelleen kiellettynä.

  9. …sitten ei niinkään hyviä pohdintoja.

    ”Aiheuttaa taatusti monesti kyseenalaisia tuomioita ja
    jäläkipohdintoja.” -siis hä, nimenomaan ei aiheuta mitään kyseenalaisia juttuja, kun ei tarvitse enää tulkita oliko syöttö vai pomppasiko muuten vaan jalasta ja jälkipuheisiin tämän perustella entistä vähemmän tarvetta.

    Kokistuopin turha tuoda tähän mitään FF2-kendovastaisuusretoriikkaa. Jalkasyötön salliminen on ihan puhtaasti lajin kehittymistä eteenpäin ja samalla karsitaan säännöistä aivan turhaa tulkinnanvaraisuutta.

  10. MVNT! Pitääkö kaikesta aina purnata?

    ”Tulee lisää loukkaantumisia.” -Henk. koht. en näe mitään syytä miksi tämä lisäisi loukkaantumisia. Ellei sitten puolustaja nyrjäytä nivustaan kun pallollinen taituri suorittaa näyttävän jalkakynä+syöttö-yhdistelmän.

    Ainakin näin pelaajan näkökulmasta tätä on odotettu jo jokusen kauden verran. Melkein voisin suoraan verrata maalivahdille palauttamisen kieltämiseen. Tämä tuo aivan varmasti hienoja suorituksia peleihin.

  11. Salibandyahan on viety viimeisten vuosien aikana huimasti eteenpäin, etenkin hyökkäävän joukkueen eduksi. Kun puolustajan on vaikea nytkin jo rikkomatta estää vastustajan hyökkäyksiä, niin mitähän tämä sääntö tuo tullesaan taitopelaajien hyökkäysarsenaaliin… Toki kyseessä silti mielenkiintoinen muutos joka varmasti jakaa tunteita.

  12. Näen jo sieluni silmin, kun J.Piha 2 vs 1 tilanteessa lyö tarjoituksella ohi pallosta, pakki pelaa itsensä ulos ja chippaa pallon kärkkärillä takatolpalle…

  13. Hoh hoijaa. Juuri jalkasyötön salliminen jättää noi ylimääräiset tulkinnat pois. Ja jos nyt aletaan lätkään vertaamaan niin eipä siellä jalkasyötöt ole mitään ykkösvaihtoehtoja syöttämiseen vaan se antaa yhden mahdollisuuden jos se ei ole mailla mahdollista. En usko että porukka alkaa potkimaan palloa toisilleen.

    Ja tämän takia en myöskään usko, että kyseinen sääntö lisää loukkaantumisia. Jos jossain kulmaväännössä potkaset pallon omille niin se on sitten siinä. Yhden mahdollisen lisämausteen jalkasyötön salliminen voi antaa vapaalyönteihin.

    Hyvä muutos ja katotaan miten vaikuttaa peliin.

  14. Hienoa, opetaan liigapelaajat potkimaan palloa, kunnes Sveitsissä ei enää saakkaa potkia palloa…