Koponen Ilta-Sanomissa: ”Loviisalla voi olla jo maha täynnä”

Tommy Koposen luotsaama SPV kohtaa puolivälierissä Loviisan Torin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tommy Koposen luotsaama SPV kohtaa puolivälierissä Loviisan Torin. Kuva: Mikko Hyvärinen

– Ääripäitä pudotuspeliviivan yläpuolella, ääripäitä maantieteellisesti ja ääripäitä ennen kaikkea valmennuksen osalta, kiteyttää tiistain Ilta-Sanomat Salibandyliigan SPV-Loviisan Tor-otteluparin lähtökohdat.

Hirmuvireinen SPV on otteluparin selkeä ennakkosuosikki. Seinäjokiset voittivat runkosarjan. Loviisa puolestaan ponnisti viime metreillä pudotuspeleihin.

Valmennusosastolla vastakkain asettuvat SPV:n harras ja rauhallinen Tommy Koponen ja Loviisan räiskyvä Iiro Parviainen.

– Me toivoimme Seinäjokea ja saimme sen. Tulemme horjuttamaan SPV:tä kaikin mahdollisin henkisin ja fyysisin keinoin. Normaalilla pelillä emme pärjää, Parviainen uhoaa Ilta-Sanomissa.

Koponen kommentoi, että SPV on valmis kaikkeen.

– Mitataan vaan, että kuka pelkää ja ketä. Tuskin minä siihen sotaan lähden, mutta on siellä meidän joukkueessa ehkä jokunen, joka tuon roolin voi tarvittaessa ottaa.

SPV sai valita maanantain ”vastustaja-arvonnassa” ensimmäisenä. Valinta osui Loviisaan urheilullisin perustein. Seinäjoella uskotaan, että Loviisa on pudotuspelien heikoin joukkue.

– Loviisalla voi olla jo maha täynnä, Koponen arvelee Ilta-Sanomissa Torin historian ensimmäiseen playoff-paikkaan viitaten.

Parviaisen mukaan Loviisassa ei ole mikään muu täynnä kuin halli.

36 comments

  1. Miettikääs kuinka paljon iisimpää SPV:lle olisi ollut valita Happee. SPV:n ykköstykkien ja maalivahdin ei olisi tarvinnut edes matkustaa Seinäjoelle kakkos- ja nelosmatsia varten. Mut Koponen ei uskaltanut ottaa Happeeta vastaansa, ja nyt joutuu toivomaan, että Loviisalaisille on riittävä voitto olla pudotuspeleissä mukana.

    Jos on noin kova pelko persiissä, niin ei lupaa kovin hyvää.

  2. Miksi Koponen ei valitsisi jengiä joka on a) huonoin kahdeksan joukossa b) pelaa kapeimmalla materiaalilla c) on kokematon pudotuspelin suhteen ja d) heillä on huonoin maalivahti pudotuspelijoukkueista? SPV tulee jyräämään Loviisan ihan pystyyn.

  3. Tässä on kaikki yllätyksen ainekset. Paineeton Tor, jolla ei ole mitään hävittävää, menee muuten jatkoon tästä. Perjantain voitto Seinäjoella tulee antamaan siitä suuntaa, näin se vaan on!!!

  4. SPV tulee yllättymään. Nyt ei Loviisa kehitä peliä kuten kauden mittaan. Viimeiset pelit joissa Loviisa vain pelasi niin samalla sykkeellä ei SPV pääse maaleilla juhlimaan. Ei montaa maalia tarvita voittoon.

  5. Koponen pelkää kun on niin vähän kokemusta viime vuosilta näistä kovemmista peleistä. HALOO?? Parviaisellahan ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin räksyttää iltasanomissa. Itse asiassa jo Iltasanomien haastateltavaksi pääseminen on Parviaiselle saavutus. ”Toivoimme Seinäjokea”. joo aivan varmasti toivoitte.

  6. Vai maha täynnä…Niinkuin IIRO sanoi..muu ei oo ku halli..veikkaan loppuunmyydyksi..No tää hän on spevelle tuttua huttua..me vast makustellaan..nährään perjantaina pohojamaaallla

  7. Sitä paitsi miten se elkuperäinen juttu menee? ”Tommy Koponen mitä arvelet voisiko Loviisalla olla jo maha täynnä?”. ”No voihan se tietysti olla mahdollista.” Noh, lööpit kuuluu tähän kohtaan vuotta.

  8. Voipi olla että Brandenstaininkadulla joutuu laittamaan hallinoveen lapun Loppuunmyyty! Niinkuin kävi Torin KRP karsintasarjassa 2008. Joten kannattaa mennä ajoissa paikalle. Tunteroisen kun varaa pelin alkuun aikaa. Niin vielä pitäisi tiketti löytyä. Eikun palosireeni soimaan.D

  9. Ok oli kenen editoimaa hyvänsä niin vielä sen verran, että sen mitä Koposta tunnen niin kaveri ei ikinä A) pelkää eikä B) aliarvioi vastustajaa vaan kunnioittaa tätä.

  10. Loviisan pelin kehittäminen on kyllä nähty. Se ei ole siitä mihinkään kahteen vuoteen muuttunut. Puoleen kenttään kyykkyyn ja vastahyökkäyksiä, Niiranen ja Salminen koittaa tehdä maalit.

  11. Huonoin sanonta ikinä – Ei mitään hävittävää. Jos oot pleijjareihin päässy niin tottakai sulla on sitä hävittävää jos et pääse jatkoon. Sama homma Arsenaalilla eilen milania vastaan. Studiossa eka kommentti asiasta: ” joo ei mitään hävittävää..” Haloo, jätkät pelaa kotona niin siinä on hävittävää se peli ja jatkopaikka vaikka lukemat on peliin lähdettäessä 0-4. Kyllä näissä on kaikilla hävittävää ja voitettavaa joka kerta..

  12. Ei ole halpahallia rahoittamassa kaikkien joukkuiden superhankintoja. Välillä joutuu kyykkäämään..

  13. Eiköhän noi Iiron kyykkääjät saa vaan virtaa tästäkin jutusta. Ihan saletti, että kattila kiehuu jollain yli perjantaina. Ja jos se on Koponen niin… Uskooko joku siihen? Tää on Iiron psyykkausta ja kuuluu play offseihin. Hyvä ku on tunnetta!!!

  14. Jontalla hyvä kommentti. Psyykkausta, puheita, tunnetta, niillä saadaan myös palstatilaa ja tehdään asioista mielenkiintoisia kaikin puolin. Peli kentällä näyttää sitten, miten asiat ovat, mutta spekulointi ja mediapeli tuovat jännittävän lisämausteensa pleijarikeitokseen.

  15. Fakta on että loviisa on valittavista joukkueista yksinkertaisesti heikoin

  16. No eipä tuo halpahallin rahojen puuttuminen ole estänyt esimerkiksi Kooveeta ja Oilersia vetämästä aktiivista settiä.

  17. Heikoin ja heikoin…??? Otteluvoitot Happeen ja Erän kanssa 1-1, muutaman pisteen sisällä kaikki kolme ja maalisuhde lähes sama kaikilla. Marginaalit ovat pienet, mutta ”kuntokäyrässä” (vaikka viim. 5 peliä) on Loviisa vahvoilla 3 voitolla, kun Erällä ja Happeella ei yhtään voittoa.

  18. Niin eikä taida loviisankaan paketti ihan ilmainen olla. Turha sitä on kitistä jos SPV on hoitanut sponssimarkkinat tyylikkäästi.

  19. Asetelma on sama kuin NL-Suomi aikanaan hokissa. Kaiken järjen mukaan Loviisa ei voita pelin peliä, mutta ei näissä aina järkeä olekaan. Avauspelistä yllätysvoitto Iiroille niin ei ole helppo tulla speven sireenien keskelle pyhänä.

  20. Hehhille: ”d) heillä on huonoin maalivahti pudotuspelijoukkueista?”
    Uskallan väittää, että Kortelainen on esim. Järviötä parempi. Molemmat toki hyviä maalivahteja, mutta Kortelaisella mm. useamman vuoden kokemus liigatasolta.

  21. Jos Tor nyt sattuu yhden täplän ottamaan, niin ei tule kyllä kolmea peliä missään nimessä voittamaan!

  22. Sellainen vinkki Loviisan suuntaan, että hommatkaa organisaatioon yhtä päteviä ihmisiä kuin esim. SPV ja tarjotkaa yhteistyökumppaneiden rahoille vastinetta niin tiedä vaikka se halpahallikin vielä kiinnostuisi. Halpahallin logoa ei spv:n sivuilta muuten löytynyt. SPV:llä 115 päästettyä maalia, että on siellä joku kyykkinytkin..

  23. TietoEnatorille, ei Kortelainen ainakaan runkosarjassa Järviötä parempi ollut. Pleijarikokemus molemmilla ihan yhtä ohutta. Järviö tosin näyttänyt junnukisoissa että on hyvä silloin kun pitää.

  24. loviisa voittaa kotona yhden pelin ,mutta kolme voittoa tuntuu mahdottomalta vaikka sitä toivoisinkin. valitettavasti tämä on vain kylmä totuus.poika matkaa tänä vuonna vihdoinkin taas kehä 3 ulkopuolelle.

  25. ”Tulemme horjuttamaan SPV:tä kaikin mahdollisin henkisin ja fyysisin keinoin.”

    ->Kirjoitellaan pääkallon keskustelupalstalle, miten huonoja Seinäjoella ollaan. 😀

  26. SPV harjaa sarja suurella tod.näköisyydellä, mutta loviisa tulee antamaan hienon vastuksen, varsinkin kotona. Kannattaa unohtaa runkosarja suurilta osin, kun ruvetaan pelaamaan Playareita.. eli tollanen MV spekulointi aika turhaa sillä kyse on vain ja ainoastaan siitä, että kuka on kuumana tosi pelien alkaessa. On useampana vuonna hyytyny joukkueita jotka oli runkosarjassa pysäyttämättömiä (tuskin tarvitsee antaa esimerkkejä kenellekkään). Ei siinä sota käyntii vaan kentällä ja sen ulkopuolella niin kaikki saa enemmän irti ottelusarjasta!!

  27. Ketäs siellä Loviisassa olikaan? Se palopilli ja sitten vielä…? Loviisa voi välttää täydellisen nöyryytyksen vain jos seinäjokiset hieman säästelee itseään välieriin. Kaksi kolmesta päättyy yli 10 maalin erolla Seinäjoelle.

  28. Onkohan täällä porukka nähnyt runkosarjapelejä joukkueiden välillä? Katsokaapa vähän tilastoja. Ne kertovat, että SPV on suosikki, mutta ei Tor Pohjanmaalle teuraaksi lähde.

    Se ensimmäinen, siinä on Torin sauma. Sen tietävät sekä Tommy Koo että Iiro. Siksi nämä lausunnot on annettu. Mahtavaa, että sabassakin on tätä. Hokissahan tää on arkipäivää.

  29. Torilla on yksi mahdollisuus… hävitä aivan pystyyn eka peli 10-1 s.joella ja sit puolustaa voitto kotona 3-2 siitä uusiksi s.joelle ja puolustaa aivan törkeesti mutta tappio ja seuraavaksi ottaa taas koti voitto puolustamalla ja 5 pelissä ratkaista peli puolustamalla ja jatkoajalla pikkukantista sisään kis kis

  30. Maalivahti spekulaatioon… Parhaimmillaan Kortelainen ei kyllä kalpene kenellekkää pleijariveskoista, joten siihen tätä paria ei kyllä ainakaan hävitä…

  31. Lueskelin tuossa aladivarin juttua ja mietiskelin..Turunseudulla Mynämäki ja fbc Turku vetää perjantaina 2div.tuvantäyteen..sama konsepti liigan puolivälieriin..siis maantieteellisin perustein.jos olisi niin parit olisivat..Spv-Happee ,Classic-Koovee..toiseksi eteläisin pari olisi Oilers-Loviisa ja eteläisin Ssv-Erä.ja jatkumo välieriin täysin fiktiivisesti esim.Spv-Classic ja Oilers-Ssv No mitä hyötyä tästä???? Minimoidaan kustannukset ja maximoidaan lipputulot sillä luulisi ”paikallispelit” kiinnostavan ihan jopa Pasilassa..kuhan vunteerasin

  32. Parviainen & Co kehuskelee Loviisan täydellä tuvalla. Hieno juttu. Toisaalta Seinäjoella ei ole ollut niin pientä yleisöä moneen vuoteen edes runkosarjamatseissa.

  33. Todella upeeta ” Iiroille ”. Loviisassa olisi tupa täynnä, vaikka kapasiteetti olisi lähemmäs 1000. Mutta kun ei ole sopivan kokoista koppia, jossa pelata.