Liigapuolustaja sai kovan osuman suoraan silmään – ”En tiennyt mihin päin olisin lähtenyt”

Vesa Wettervik sai osuman silmäänsä. Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Koovee-puolustaja Vesa Wettervik, 32, loukkaantui perjantaina miesten Salibandyliigan välierässä. Wettervik sai kolmannessa erässä pahan osuman silmäänsä SSV-hyökkääjä Henri Lehtosen kädestä. Lehtonen sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn vaarallisesta pelistä.

Wettervik jäi tällin jälkeen makaamaan maahan kivuliaan näköisenä. Konkaripelaaja jouduttiin taluttamaan vaihtoaitioon, eikä hän enää palannut peliin.

– En oikein tiedä mikä siihen tuli. Kai siihen kyynerpää tai joku osui. Silmämunaan tuli ilmeisesti pieni vekki. Osuman jälkeen en oikein tiennyt mihin päin olisin lähtenyt, Wettervik kertasi tapahtunutta Pääkallo.fi:lle.

Kuva: Olli Laukkanen

Pääkallo.fi patsasteli vieressä, kun Wettervik kyseli pelin jälkeen vamman diagnoosia SSV:n Harri Forstenilta, joka on ammatiltaan lääkäri.

– Vähän kävin joo Forstenilta kysymässä, mutta eihän tossa voi paljon sanoa, kun ei ole mitään välineitä ja laitteita. Lekurireissu on huomenna luvassa.

Wettervik ei vielä osannut sanoa pelaako hän sunnuntaina SSV-Koovee-välieräsarjan toisessa pelissä. Hinku kentälle on ainakin kova.

– Mielellään pelaisin vielä kauden loppupelit, kun on viimeinen kausikin menossa.

Seuraavaan peliin voit sitten varmaan pukea trendikkäät suojalasit?
– Se voi olla. En vaan tiedä oppiiko vanha enää sellaista, Wettervik naureskeli silmä verestäen.

Wettervik joutui lappu toisessa silmässään seuraamaan, kun SSV nousi ottelussa lopulta 6-3-tappioasemasta rinnalle ja ohi. SSV voitti lukemin 7-6 ja johtaa nyt välieräsarjaa voitoin 1-0.

Kuva: Mikko Hyvärinen

6 comments

  1. Pelaaminen ilman pelilaseja. Vaikka on yleistä on se itsestä kiinni. Voi sitä harrastaa laskuvarjohyppäämistäkin ilman varjoa,kerran.

    Mutta, mutta: missä on joukkueenjohdon ajatukset. Jos ihan oikeasti osuu pahoin silmään niin siitä hoidetaan pelaaja suorinta tietä hoitoon. Kos ei osu niin ei anneta sellaista kuvaa että vaikka on näkö lähteä niin katsotaan ensin peli rauhassa loppuun.

  2. Itsekin tuota ihmettelen. Silmänalueen vammat ovat kuitenkin niin arvaamattomia. Että pelaaja olis kyllä pitänyt ensi tilassa viedä päivystykseen. Jos olisi tullut osuma vaikka käteen. Niin kivun kanssa voi sinnitellä pelin loppuunkin buranan voimalla. No toivottavasti ei ole mitään vakavaa? Ja eiköhän ne suojalasit päähän ilmaannu. Olisiko liiganpuolella Hätönen ainoa joka käyttää aktiivisesti suojalaseja? Speven Kuuselalla on tainnut myöskin olla ainakin joskus sellaset päässä?

  3. Jos säännöt sallisivat uusien ja kevyiden visiirillisten lätkäkypärien käytön, niin käyttäisin heti. Uskoisin, että sponsoritkin ilahtuisivat. Hammassuojiakin voisin harkita. Salibandy on kuitenkin siirtynyt kansainvälisissä karkeloissa enemmän fyysiseksi halusimme tai emme, vaikkei kontakteja sallittaisi tämän enempää. Kuitenkin laidan lähellä pienikin töytäisy voi saada suurta vahinkoa aikaan. Arki pöyräilyssäkin kypärää suositellaan käytettävän niin miksei huippuurheilussa. Tarvitseeko odottaa niitä ensimmäisiä aivovammoja, ennen kuin herätään.

    Sitä paitsi suomalaiset ovat perinteisesti pärjännet usein lajeissa, joissa käytetään kypärää: kuten sotiminen, formulat, ralli, motocross, lätkä, pesäpallo, laskettelu ja ennen mäkihyppykin.

  4. Ei ne lasit välttämättä auta kyynärpäätä vastaan niin kuin palloa… Kun tommonen vähän raskaampi hitti tulee, voi olla laseista melkein enempi haittaa. Palloa vastaan ne ovat hyvä suojaväline kyllä!

    Olikos Otto Moilanen, joka AV:lle haki lasit päähänsä kun peittoja oli vähän enempi odotettavissa..?

  5. vai että kypärä.. Miten olisi samantein semmoiset haarniskat kaikille, ettei vaan satu mitään.

    TAI, muutetaan salibandy yksilölajiksi. Yksi kerrallaan veivataan tyhjässä kaukalossa ja yleisö äänestää kuka voittaa. Noissa veivikisoissa ei ole tainnu loukkaantumisia(vielä) tulla?

  6. Eikös Kotrokin ole pelannut laseilla ja Isomäen Jori, jolle taisi sattua paha tälli vuosia sitten..