Morottaja: ”Ylimääräinen säveltäminen jäi toiseen erään”

Jenni Morottaja vaihtaa SB-Pron mustan pelipaidan ensi kaudella Erän siniseen vastaavaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Ottelun parhaana palkittu Jenni Morottaja haki pelin tiimellyksessä tukea myös toimitsijapöydältä. Kuva: Mikko Hyvärinen

SB-Pro kaatoi maanantaina toistamiseen Erä III:n naisten puolivälieräsarjassa. Ottelu päättyi Mosahallilla SB-Pron 2-8-vierasvoittoon. Pääkallo.fi sai pelin jälkeen pikahaastatteluun ottelun parhaana palkitun SB-Pron Jenni Morottajan.

Jenni, millainen ottelu Mosahallilla maanantai-iltana nähtiin?
– Kaksi ekaa erää väännettiin tasaseen tahtiin. Oma peli oli meiltä hiukan hukassa ja Erällä oli omat paikkansa jossa olisi voinut nostattaa johtoaan, mutta Laura Loisa maalillaan hoiti ne mihin me kenttäpelaajina ei enää pystytty. Kolmanteen erään joukkue nosti profiiliaan ja lopputulos näkyy taululla.

Mitkä asiat ratkaisivat lopulta voiton teidän eduksi?
– Nämä rupeaa olemaan jo niitä pelejä, missä pelaajan henkinen ja fyysinen kantti mitataan. Kolmannen erän alussa joukkueesta huokui rauhallisuus ja ylimääränen säveltäminen jäi taakse toiseen erään. Luotto kaveriin ja omaan tekemiseen.

Kuka oli teidän joukkueen ”kingi” tänään kaukalossa?
– Tällä hetkellä Prosta ei löydy yhtään ainutta yksittäistä kingiä. Koko joukkue on raivannut yhteisen tien tähän pisteeseen. Koko sydämestäni toivon, että tämä tie vie loppuun asti. Kippilä, Laitinen, Wikman yms.. siinä on tulevaisuudessa semmosta tavaraa, että oksat pois! Mirva Laitisen peliä on huikea seurata. Olen lahjoittanut hänelle vanhan kiertorannarini, Mirva jos kuka pitää siitä hyvää huolta. Ja tulostahan näkyy jo. Itse voin keskittyä ihan kaikkeen muuhun.

Onko olemassa sellainen vaara, että lähdette seuraavaan otteluun ”takki auki” kahden selvän voiton jälkeen?
– Joukkue tietää, että on turha lähteä nokka pystyssä yhtään mihinkään. Sen on varmasti jokainen kokenut, että turpaan sillä asenteella tulee, niin että tukka lähtee. Jos ei kiinnosta tehdä täysillä niin penkin päässä on tilaa.

SB-Pro ja Erä III kohtaavat keskiviikkona kolmannessa puolivälieräottelussa poikkeuksellisesti Sipoon Ingman-Areenalla.

Mikko Hyvärisen ottelukuviin

Ottelutilastoon

One comment

  1. Pron meininki on sen oloista että sieltä tulee tämän kauden Suomen mestari.Nuori, nöyrä joukkue joka tietää miten jopa suuri ja mahtava Classic kaadetaan.