Naisten divarissa maaliero ratkaisi liigakarsijat

Johdattaako Laura Rantanen TPS:n takaisin liigaan? Arkistokuva: Emmi Vinberg

Johdattaako Laura Rantanen TPS:n takaisin liigaan? Arkistokuva: Emmi Vinberg

Naisten 1. divisioona saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Länsilohkossa toinen liigakarsija erottui yhden pisteen marginaalilla seuraavaan, mutta itälohkossa kaikki kolme kärkijoukkuetta päätyivät tasapisteisiin, jolloin paremmuus ratkaistiin keskinäisten ottelujen maalieron perusteella.

Länsilohkosta liigakarsintoihin etenivät TPS (24p) ja Papas (22p). Karsintojen ulkopuolelle jäi yhden pisteen erolla FBT Karhut (21p). Länsilohkosta putosi suoraan 2. divisioonaan Nokian KrP ja sarjapaikastaan joutui karsimaan NiceBandy. TPS:n saldo oli 15 ottelusta 12 voittoa ja 3 tappiota.

Naisten 1. divisioonan itälohko oli kärjen osalta huipputasainen. SB Vantaa, TuuU ja LoSB päätyivät kaikki tasapisteisiin ja ratkaisu haettiin keskinäisten ottelujen maalierosta. SB Vantaa oli lohkon ykkönen maalierolla 28-25. TuuU sijoittui lohkossa kakkoseksi maalierolla 26-26 ja eteni näin liigakarsintoihin. LoSB:n jäi lohkossa kolmanneksi ja ulos karsinnoista maalierolla 20-23.  Itälohkosta tippui suoraan 2. divisioonaan SSV ja sarjapaikastaan karsimaan joutuivat SC Top, Hatsina ja Crackers.

Naisten liigakarsinnat etenevät siten, että divarilohkojen ykköset TPS ja SB Vantaa ratkaisevat omassa ottelusarjassaan suoran nousijan liigaan. Tämän otteluparin hävinnyt osapuoli saa vielä toisen mahdollisuuden nousta liigaan karsintojen toisessa vaiheessa, jolloin se kohtaa liigassa sijalle 11. sijoittuneen joukkueen. Tällä hetkellä tuo joukkue liigassa on M-Team.

Divarilohkojen kakkoset Papas ja TuuU kohtaavat omassa ottelusarjassa ja tuon otteluparin voittaja pääsee liigakarsintojen toisessa vaiheessa haastamaan liigassa sijalle 10. sijoittuneen joukkueen. Tällä hetkellä naisten liigassa sijalla 10. on SPV.