Naisten runkosarja tänään päätökseen – Putoaako Indians vai M-Team liigasta?

SPV voi tänään varmistaa Indiansin putoamisen liigasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

SPV voi tänään varmistaa Indiansin putoamisen liigasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Naisten liigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan tänään. Suurin huomio kohdistuu putoamistaisteluun Indiansin ja M-Teamin välillä. Myös viimeinen pudotuspelipaikka on vielä ratkaisematta.

Lauantaina pelattiin kaksi ottelua. Tiikerit yllätti kotonaan NST:n 4-3-lukemin Marjut Kinnusen viime minuutin maalilla. Indians puolestaan hävisi Espoossa sarjakärki Classicille maalein 1-12. Classicin Minna Korhonen ja Eliisa Alanko nakuttelivat neljä tehopistettä ottelussa. Classic varmisti voitollaan runkosarjan ykköstilan.

NST:n tappio Tiikereille aiheutti runkosarjan päätöskierrokselle kaksikin asiaa. Ensinnäkin liigan kakkospaikka jäi vielä auki, sillä NST on pisteen edellä SB-Prota. Runkosarjan kakkossija on NST:n omissa käsissä, sillä voittamalla tänään PSS:n Lappeenrannassa ”nakkisormet” varmistaisivat itselleen tuon liigan kakkossijan. Toinen asia, mihin tänään haetaan vielä ratkaisua, on liigan neljäs sija eli kotietu puolivälieriin. Siitä paikasta taistelevat OLS ja Tiikerit, jotka ovat tasapisteissä ennen tämän päivän otteluita. Tasapisteissä OLS vie kotiedun paremmalla maalierolla. OLS kohtaa tänään kotonaan sarjakolmosen SB-Pron ja Tiikerit vierailee Tampereella Classicin vieraana.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat tänään Happee ja PSS.  Joukkueet ovat tasapisteissä ennen päätöskierrosta ja Happee on paremmalla maalierolla vahvoilla, jos tasapisteisiin päädytään. PSS kohtaa tänään vieraissa sarjakakkosen NST:n ja Happee matkustaa Tampereelle Kooveen vieraaksi.

Ja sitten se herkullinen putoamistaistelu. M-Team on pisteen edellä Indiansia ennen viimeistä kierrosta. M-Team kohtaa tänään Erä III:n Mosalla ja Indians saa kotikaukaloonsa vastaansa SPV:n. Sekä Erällä että SPV:llä ei ole viimeisessä ottelussa mitään panosta, sillä Erä III on varmuudella runkosarjan seitsemäs ja SPV kymmenes. SPV joutuu varmuudella liigakarsintoihin kävi tämän päivän ottelussa miten tahansa. Indians tarvitsee tänään voiton SPV:stä välttääkseen suoran putoamisen liigasta. Samaan aikaan espoolaisten täytyy toivoa, että M-Team ei saa pistettäkään Erän vieraana. Tasapisteissä M-Team lyö Indiansin paremmalla maalierolla. Huikea taistelu sarjapaikasta luvassa.

6 comments

  1. Naisten liiga on ollut tällä kaudella sopivan tasainen ja on hyvä juttu että näin moni asia ratkeaa vasta viimeisellä kierroksella!Saas nähdä kenellä isoista asioista pelaavilla tänään kasetti kestää ja kenellä ei!

    Koskas muuten naisten puolivälieräparit on tiedossa?Miehillä on suuren maailman malliin netti-tvlähetys omasta valintatilaisuudesta huomenna (ja ollut pari päivää aikaa miettiä asiaa) – mites naisilla ja missä valinnoista tiedotetaan?

  2. Naisten liigahan on ollut tasoltaan surkein vuosikausiin kun katsoo tuloksia. Näin paljon murskavoittoja ei ole tullut vuosikausiin. Tämä johtuu liigan häntäpään ennätyksellisen heikosta tasosta. Häntäpään porukat toki pelaavat sitten keskenään tiukkoja taistoja, mutta kokonaisuus on ollut kyllä säälittävä. Eniten sääliksi käy parhaita joukkueita joiden täytyy kahlata läpi iso liuta erittäin epäsytyttäviä pelejä. Onneksi kauden päätteeksi parhaatkin saavat muutaman tiukan pelin keskenään.

  3. Ei liigan peräpään taso ole huonontunut vaan parantunut. Kyse on siitä että liigan kärki on paljon parempi ja kovempi kuin ennen. Naissalibandy on kehittynyt terävimmän kärjen osalta ja siksi tulee rumia tuloksia. Jos tämän päivän kärki pelaisi vaikka viiden vuoden takaista kärkeä vastaan, olisi lopputulos 5-0 nykypäivälle. Jos taas tämän päivän peräpää pelaisi viiden vuoden takaista peräpäätä vastaan, olisi tulos 10-0 nykypäivälle!

  4. Naisten liigan puolivälieräparit valitaan tänä iltana, pian päätöskierroksen jälkeen. Otteluparit julkaistaan ilmeisesti huomenna.

  5. …on ihan höpöpuheita. Se on totta, että liigan kärki on mennyt jonkin verran eteenpäin, mutta se peräpää seilaa edelleen samalla tasolla kuin viisi vuotta takaperin ja siksi nuo erot viiden-kuuden joukkueen kärjen jälkeen repeävät noin suuriksi. M-Team ja Inkkarit aivan divarinippuja, eikä SPV:n tasollakaan voi kehua. Sarjan kavennus kymmeneen jengiin pudottaisi nämä pääkaupunkiseudun hissijengit pois ja pakottaisi tosissaan liigaan pyrkijät radikaaleihin muutoksiin. Jos Inkkarien, M-Teamin ja SB Vantaan parhaat pelaajat koottaisiin saman lipun alle, niin ehkä siitä muodostuisi yksi joukkue, jolla olisi mahdollisuuksia se liigapaikka vakiinnuttaa osaavan valmennuksen alaisuudessa.

  6. Häntäpään porukat (M-team, Indians, SPV, PSS, Happee) ovat joutuneet keräämään materiaalinsa valtaosin aladivareista tai pikkujunnuista karmeasta pelaajapulasta johtuen. Täytyy olla melkoinen humoristi, jos pystyy näiden joukkueiden pelisuorituksia kuvailemaan ”tason nousuksi”. Lähivuosina tilanne tulee säilymään täysin samana. TPS lienee ainoa poikkeus, sillä heillä on mahdollisuus saada ihan pätevä ryhmä jalkeille liigataipaleelle.