NST säilytti liigapaikkansa – FBT Porin ja Ilveksen ratkaisu siirtyi sunnuntaille

NST katkaisi karsintasarjan lauantaina Espoossa. Kuva: Markku Taurama / mt-kuvat.net

NST katkaisi karsintasarjan lauantaina Espoossa. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

NST Lappeenrannasta varmisti paikkansa myös ensi kauden Salibandyliigassa kaataessaan tänään liigakarsinnassa kolmannen kerran espoolaisen Indiansin.

NST voitti vieraskentällä 10-4 (3-2, 3-0, 4-2) ja piti sarjapaikkansa voitoin 3-1. Toisessa karsintaparissa voitot ovat 2-2 FBT Porin lyötyä kotonaan Ilveksen jatkoajalla 5-4 (2-2, 1-0, 1-2, 1-0).

NST karkasi Indiansilta toisessa erässä, jossa Samuli Hulkkonen, Risto Töllikkö ja Tuomas Arponen muuttivat yhden maalin vierasjohdon tilanteeksi 2-6. Suorituksen arvoa nostaa, että NST tappoi samassa erässä neljä kahden minuutin rangaistusta. Indians sai päätösjaksolla kahden maalin verran lohtua, mutta ero vain kasvoi Lasse Kososen, Petri Ikosen, Janne Kytösalmen ja Tuomas Arposen onnistuttua vieraille.

Porissa johti ensin kahdesti Ilves ja sitten kahdesti FBT Pori, mutta ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla Ilveksen Tommi Merton lauottua sen viimeisen tasoituksen ajassa 48.28. Ilves tappoi vielä viiden minuutin alivoiman erotuomarien ajettua Ossi Ojalan kentältä väkivaltaisuudesta, mutta jatkoajalla iski Pori. Maali Ilvekselle olisi tuonut sille liigapaikan, mutta kotijoukkueen Miikka Läntisen maali ajassa 64.05 siirsi ratkaisun sunnuntaiksi Tampereelle.

Indians-NST-ottelun tilastot.

FBT Pori-Ilves-ottelun tilastot.

8 comments

  1. Hyvä että Indians ei noussu liigaan. Ei tolla pelillä kannata lähtee liigaan.

  2. Ai ku hienoja pelaajaspekulaatioita tulossa! Ilves taustan pelaajia on aika paljon noissa muissa joukkueissa. Paitsi Koovee jolla on pullat hyvin uunissa. Samalla voidaan todeta että Tampere on kyllä aika säbämekka tosin ilman turhaa menestystä.

  3. Tampereella pitäisi päättää mikä on kaupungin ykkösseura ja satsata siihen. Silloin voisi mestaruus tulla. Jos pelaajat jaetaan neljään joukkueeseen, niin todennäköisesti niistä yksikään ei saa mitalia. Jos Turussakin olisi neljä seuraa niin eihän siitä mitään tulisi.

  4. Turussahan on varmaan enemmänkin kuin neljä seuraa mutta tason laajuus riittää yhteen liigaseuraan ja muut onkin sitten kakkosessa.

  5. ILVES ON ROCK !
    Tämä on parasta mitä Tampereen sählylle on tapahtunut vuosiin !