”NST:n olisi pitänyt olla Josban edellä”

– NST:n suora säilyminen miesten liigassa jäi kahden pisteen päähän. Siitä saamme kiittää Happeen viime syksyn toimihenkilöitä. Kentällä pelattujen ottelujen perusteella NST:n olisi pitänyt olla runkosarjan lopullisessa sarjataulukossa Josban edellä, salibandypersoona Antti O. Arponen huomioi tuoreimmassa NST Blogin merkinnässä.

Arponen muistuttaa, miten Happee nuiji kauden avauksessa Josban maanrakoon 7-0. Juuso Heikkisen lisenssi ei kuitenkaan ollut kunnossa, joten ottelun tulos käännettiin Josban voitoksi 5-0. Näin erittäin tärkeiksi osoittautuneet kaksi pistettä menivät Joensuuhun.

– Kauden nyt päätyttyä Josballe kertyi 21 pistettä ja NST:lle 19. NST jäi liigan putoamiskarsintaan. Jos Josban ja Happeen ottelun päätösnumerot olisivat jääneet voimaan, olisi putoamiskarsintaan lähtenyt Josba, jolla olisi ollut selkeästi huonompi maaliero kuin NST:llä.

– Jossittelu on ihan turhaa, mutta näin kävi. Nyt pitää vaan hoitaa se putoamiskarsinta, Arponen kirjoittaa.

Kyseistä lisenssisotkua setvittiin syksyllä Pääkallo.fi:ssä ahkerasti. Muun muassa Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen olisi silloin ”odottanut liitolta parempaa pelinlukua”.

NST aloittaa karsinnat Indiansia vastaan perjantaina kotonaan Lappeenrannassa.

Arposen teksti kokonaisuudessaan NST Blogissa: Kiitoksia vaan Happeelle

9 comments

  1. Niin, harmittavathan ne, kabinettipisteet. Mutta olisihan siinä NST:llä ollut aikaa yli 20 peliä pelata Josbaa parempi sijoitus.

  2. Tietenkin kaikki pelit vaikuttavat lopputulokseen, mutta mielestäni on hyvä, että Arponen kaivaa artikkelissaan mielenkiintoisen yksityisakohdan esiin. Tälläistä on urheilu eikä kukaan ole ratkaisua vaatimassa toiseksi. Sääntöjen mukaan mentiin ja tällä kertaa siitä aiheutui erikoinen lopputulema.

  3. …niin aiheutui? NST:n jääminen karsintaan AIHEUTUI vain ja ainoastaan Happeen lisenssitoilailusta????? Olisko sun nyt syytä ottaa takki narikasta ja poistua tästä keskustelusta?

  4. Ehkä tässä jutussa löytyykin jokin syy, miksi Lappeenrannassa ei oikein ikinä taideta pärjätä.. Pitäisikö joskus keskittyä olennaisiin asioihin?? Tai edes sitten opetella häviämään?

  5. …laitetaan ne herneet suuhun, eikä vedetä nenään ;D

  6. Ihmeellistä pilkkuilua erikoisella asenteella. Vastataan nyt kuitenkin asialinjalla ovimiehelle.

    Kyllä, tuo Josba/Happee episodi aiheutti omalta yksittäiseltä osaltaan NST:n joutumisen karsintoihin. Tietenkin siihen vaikutti jokainen muukin peli sarjassa, mutta erikoisena yksityiskohtana, etenkin kun siihen ei NST pystynyt edes vaikuttamaan, Happeen pistemenetys oli lopputilanteessa kohtalokas NST:lle. Eikös tuota asiaa olisi saanut tuoda esiin? Kuten sanottu, kukaan ei tietääkseni ole vaatimassa noita pisteitä muutettavaksi.

  7. Niin tietenkin maailma olisi kaikin puolin muutenkin ollut erilainen silloin jos tuo Happee-Josba ottelun tulos olisi jäänyt voimaan. Ehkä Josba olisi ottanut kriisipalaverit aiemmin ja yltänyt pudotuspeleihin, ehkä Happee olisi yltänytkin kotiedulle ja niin edelleen. Perhosvaikutus katsokaas, siksi turha spekuloida tuollaisella. Eri asia jos olisi ollut runkosarjan viimeinen peli.

  8. Hei, Arponen on lehtimies eli journalisti, kohtuullisen arvostettu alallaan. Hän etsii salibandystä mielenkiintoisia seikkoja, joista kirjoittaa. Esimerkiksi sen, että NST jäi suorasta säilymisestä kahden pisteen päähän, kun Josba sai ilmaiseksi kaksi pistettä Happeelta.

    Journalismiin kuuluu oleellisena pieni kärjistely ja sitä kautta keskustelun herättäminen. Siinäkin Arponen näkyy onnistuvan. Ja faktat pitää paikkansa.

    Ja muistakaa sekin, että Arponen kirjoittaa NST:n Blogiin, ja katsoo siksi ilman muuta asioita NST-silmälasien läpi. Niin inhottavaa kuin se näkyy joidenkin mielestä olevankin. Saisi muidenkin säbä-seurojen sivuilla olla vastaavia kirjoittajia!

  9. eihän tollasessa mumeltamisessa oo mitään järkee.. kiviä nyt suuhun ja NST karsintaan! Tsemppiä sinne.. sitä tarvitaan!