Nuorten välieräennakko Happee–Classic – ”Raastavan herkullinen sarja”

Ensimmäisenä nuorten välierät aloittaa ottelupari, jossa Happee saa vastaansa Classicin. Runkosarjassa Jyväskylän pojat sijoittuivat kolmanneksi ja puolivälierissä joukkue voitti Oilersin puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Classic oli runkosarjassa Happeen alapuolella viidentenä ja taisteli välieriin kaatamalla Indiansin puolivälierissä otteluvoitoin 3-1.

Pääkallo.fi haastatteli joukkueiden valmentajia ennen välieräsarjan alkua.

Miten joukkueesi selvisi puolivälieristä ja minkä kouluarvosanan annat joukkueelle?

– Pelimme oli selvästi kehittynyt runkosarjasta ja olimme joukkue, joka halusi voittaa enemmän. Joukkueella on ollut runsaasti aikaa valmistautua alkaviin välieriin. Kouluarvosana puolivälieristä on 8. Pystytään parantamaan vielä huomattavasti, kertoo Happeen valmentaja Joonas Kaasalainen.

– Puolivälierät Indiansia vastaan täyttivät kaikki hyvän pleijarisarjan tunnusmerkit. Vauhtia, vääntöä ja tunnetta riitti. Kolme peräkkäistä voittoa ja varsinkin viimeisen pelin nousu neljän maalin takaa, kertoo paljon tämän hetken iskukyvystä. Kokonaisuutena sarjasta 8,5, arvioi Classicin nuorten käskyttäjä Jarkko Rinne.

Minkälaisella kokoonpanolla joukkue pääsee välieriin? Kenen arvelet nostavan eniten omaa tasoaan pleijareissa?

– Käytössä on täysin terve joukkue. Pienet kolhut ja loukkaantumiset ovat takanapäin ja hirvitivolin jäsenet ovat täydessä iskussa. Koko joukkue näytti jo puolivälieräsarjassa, että tasoa on nostettu selvästi runkosarjasta. Välieräsarjassa on myös koko joukkueen nostettava entisestään tasoaan, jotta finaalipaikka saavutetaan. Jos pitää mainita yksittäinen pelaaja joka on nostanut eniten tasoaan on se joukkueen maalivahti Hemmi Kinnunen. Kevään narsissi näyttäisi mies olevan, sanailee Kaasalainen.

– Välieriin saadaan leveyttä puolustukseen Järvisen Jyrin verran, sentteriosasto vahvistuu Pälvirannan Samulin parannuttua ja Aku Petälä on myös valmis tekemään tuhojaan oikealta laidalta. Ei sovi tietysti unohtaa Nico Saloa, joka hyvinkin saattaa huudattaa yleisöä jo välierissä. Hurjassa kevätnosteessa leijuu ainakin Mikko Ojala ja Miro Selimgerei, tietää Rinne.

Minkälainen vastus on edessä välierissä?

– Välierävastus on erittäin kova joukkue, joka sytyttää aina. Joukkue on täynnä taitavia pelimanneja ja meidän pitää olla hereillä kentän joka osa-alueella heitä vastaan, muistuttaa Kaasalainen Classicin vaarallisuudesta.

– Happeeta kovempaa välierävastusta ei tämän vuoden kaaviosta löydä. Kokemusta näiden karkeloiden voittamisesta viime vuosina löytyy yllin kyllin. Viisikon verran kylmiä viimeistelijöitä, laadukas runko kolmeen vitjaan ja maalivahtipeli kuosissa. Lisäksi kaverilla on sisustusarkkitehtien suosima pelialusta ja kohtuu kotiyleisö. Siinä on paketti, jota on pakko kunnioittaa, mutta vain kentän ulkopuolella, motivoi Rinne omiaan.

Millä asioilla ratkaisette välieräsarjan eduksenne?

– Tiivis viisikko- ja joukkuepeli höystettynä kovalla itseluottamuksella ja halulla voittaa. Omaa peliä pitää pystyä parantamaan ottelu ottelulta, arvioi Kaasalainen.

– Vastustajaa on läpikäyty vähän runkosarjapeliä tarkemmin ja viimenen viikko on reenattu huoltaja Tagen olohuoneen parketilla. Lähdetään siirtämään kaikki halu ja osaaminen kentälle, tunti turpaan teemalla ja katotaan mihin se riittää. Jätkien sydän sykkii tällä hetkellä isosti joukkueelle ja tunnelma on pelottavan rauhallinen. Luulen sen lupaavan raastavan herkullista sarjaa, jota kannattaa tulla paikan päälle todistamaan, kannustaa Rinne.

Välieräsarjan otteluohjelma:
29.3. klo 18:30 Happee–Classic
1.4. klo 13:00 Classic–Happee
4.4. klo 18:30 Happee–Classic
tarvittaessa
5.4. klo 18:30 Classic–Happee
9.4. klo 18:30 Happee–Classic

17 comments

  1. oli aika hyvää menoa ekassa ottelussa, savonenkin vissiin lähti yleisön provosointiin. ja oli näyttänyt keskisormea katsomoon 😀 kantsisi keskittyä matsiin kuitenkin? 😮

  2. ei taida ihan eka kerta olla ku kaverille näitä ylilyöntejä sattuu 😀

  3. Taisi saada lisävirtaa peliin.
    Oli loistavalla pelipäällä kuiteskin

  4. Tuomari toiminnasta sen verran että, Classicilta hylättiin kaksi maalia, ja Happeelle hyväksyttiin tolppa maaliksi! Happeen pelaaja poistui ennen aikoja jäähyltä, eikä tuomarit reagoineet tähän mitenkään! Hävetkää! Tuomari toiminnan pitäisi tässä kohtaa olla viimeistään kunnossa, mutta näköjään kaikki käy edelleen! Lajin kehittymisen kannalta viimeistään pleijareihin pitäisi saada kunnon tuomarit, eikä tälläisiä jotka eivät tajua lajista mitään!Jos suojalasit haittaa tuomarilla noin paljon näköä, niin jätä ne suosiolla kotiin! Puolueettomana tässä ollaan, mutta silmiini pisti että Classic olisi kärsinyt hieman tästä enemmän.

  5. Alkuviikon 96 peli oli kanssa Jypissä oikein tuomareitten taidon näyte. (Peli ei siihen ratkennut) Mailaa sai hakata surutta, epätietoo kummasta meni yli? Sisäänlyöti kotijoukkueelle. Jäähyjä jäi kasa viheltämättä puolin sun toisin, selkään sai myös ajella ihan huolella.

  6. Yksikään peli ei kuiteskaan taida tuomareihin kaatua!
    Jos oma joukkue ei menesty, niin onhan se tuomarin, mailan tai jonkun katsojan syy….
    Herranjumala….ei muuta kuin peilin eteen…leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!
    Tampereelle tsemppiä, niin eiköhän se siitä.

  7. Veikkaan et puhuttaan tilanteesta jossa pallo näytti käyvän verkossa ja tuli heti pois sieltä, katsomossakin osa kummasteli et tämä jäi huomaamatta.

  8. Ihme ettei classikki laittanut parketin piikkiin yhtään maalia. Onhan se suomen huonoin jos tamperelaisilta kysytään.

  9. Tuossako se on sitten hyvän ja huonon joukkueen ero!! Hyvät osaa pelata molemmilla ja huonot vaan toisella 😉

  10. fakta on se ettei happee pärjäis ilman tätä parkettia, jos pelit pelattaisiin matolla classic olisi 4 kertainen suomenmestari.

  11. Parketti ja perunajauho kuuluu latotansseihin, ei salibandyyn.

  12. Parketille: Vaikuttaa porukkaan joka harrastaa tätä lajia Matolla.

  13. varma tieto raholasta! peli pelattiin parketilla, koska happee voitti

  14. Onneks matolla ei oo niitä viivoja, ku ei sitä palloo nää siinä parketilla..