Nuorten välieräennakko TPS-Koovee – ”Kaikkien aikojen Koovee vastassa”

A-poikien toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan ykkönen TPS sekä seitsemäntenä joukkueena pudotuspeleihn selvinnyt Koovee. TPS pelasi kuuman ottelusarjan puolivälierissä Erää vastaan ja varmisti jatkopaikan vasta viidennessä ottelussa. Koovee puolestaan antoi yhden täplän SPV:lle, mutta vei puolivälieräsarjan lopulta nimiinsä otteluvoitoin 3-1.

Pääkallo.fi haastatteli joukkueiden valmentajia ennen välieräsarjan alkua.

Miten joukkueesi selvisi puolivälieristä ja minkä kouluarvosanan annat joukkueelle?

– Vastustaja ei ollut missään nimessä helppo, mutta oikea joukkue tästä meni jatkoon. Tietysti viihdearvot ovat aika vähissä, kun toinen keskittyy kurinalaiseen puolustuspeliin. Onneksi viimeisessä pelissä rupesi pelinhallinta tuottamaan tulosta. Kouluarvosana tässä vaiheessa 7+, koska valitsemamme pelitavan täytyy tuottaa vielä parempaa tulosta. Plussa tuohon perään, kun katsotaan, minkä paineen alta jätkät kasasivat itsensä. Fanikatsomolle arvosanaksi täysi kymppi, arvioi TPS-luotsi Aki Vilander.

– Joukkueen esitykset puolivälierissä eivät yllättäneet. Tavoite oli, kuten kaikilla muillakin, mennä ottelusarjasta jatkoon, joten siinä mielessä ollaan tämän hetken tavoite saavutettu. Välitodistuksia ei ole tapana jakaa, mutta annetaan tunnustus joukkueelle, että saatiin hieman vaihtelevillakin kokoonpanoilla viisikkopeli toimimaan suhteellisen hyvin, kertoo Kooveen äävalmentaja Jouni Kulmala.

Minkälaisella kokoonpanolla joukkue pääsee välieriin? Kenen arvelet nostavan eniten omaa tasoaan pleijareissa?

– Parhaalla kokoonpanolla lähdetään. Muutama pelaaja on pelannut omalla tasolla, muiden täytyy pystyä parempaan. Odotan myös, että valmennus nostaa tasoaan, sparraa Vilander omaa tiimiään.

– Kokoonpanot tiedetään tarkemmin loppuviikosta, mutta ainakaan nyt ei ole tiedossa poissaoloja, joten siltä osin ollaan levollisella mielellä. Kyllä koko joukkue täytyy mainita tasonnostajaksi, toki yksittäisiä ratkaisijoitakin puolivälieräsarjassa löytyi, mutta toisaalta av-pelaajat ja muut raatajat, jotka eivät tehotilastoihin pääse, ovat yhtä arvokkaita joukkueelle kuin kaikki muutkin, jakaa Kulmala kiitosta joukkueelleen.

Minkälainen vastus on edessä välierissä?

– Kaikkien aikojen Koovee. Erittäin laadukas ja hyvin valmennettu joukkue. Katsotaan onko joka keväinen puolustusmuuri vastassa vai onko Iivo sanojensa mittainen mies, lähettää Vilander terveiset Tampereen suuntaan.

– TPS herättää intohimoja kaikilta osin ja odotan itse hienoa ottelusarjaa. Tiedetään, että TPS on pelinopea ja fyysinen joukkue, löytyy laaja pelaajarinki sekä kokenut valmennus, joten haastetta riittää joka saralla, myöntää Kulmala.

Millä asioilla ratkaisette välieräsarjan eduksenne?

– Voitetaan kaksinkamppailut ja mennään ryminällä maalille. Nyt tosin tulee myös vastustaja, joka tarjoaa niin ikään varmasti kovuutta. Odotankin, että se joukkue menee jatkoon, jonka pelaajat ovat valmiita keräämään kamansa kulmasta nopeammin tilanteiden jälkeen. Suomen parhaat fanit tulevat takaamaan hienon tunnelman kuumassa välieräsarjassa, ennustaa Vilander.

– Yksi ottelu kestää 60 minuuttia ja kumpi saa enemmän tasaisia suorituksia onnistumaan otteluiden sisällä, menee finaalin. Myös omaa pelaamista on varmasti hieman muunneltava ottelusarjan aikana, miten siinä onnistutaan on yksi avaintekijä, Kulmala arvelee.

Välieräsarjan otteluohjelma:
31.3. 19:00 TPS–Koovee
2.4. 18:30 Koovee–TPS
5.4. 18:30 TPS–Koovee
7.4. 18:00 Koovee–TPS (tarvittaessa)
9.4. 18:30 TPS–Koovee (tarvittaessa)

5 comments

  1. Kooveen materiaali ei tule riittämään millään, sillä tepsin materiaali on sanoisin jopa paljon parempi. Erää vastaan tps joutui yllättävän tiukille, muttei kangertele toista sarjaa.

  2. Tässä ottelusarjassa ratkaisee puolustuspeli. Molemmilla joukkueilla on hyökkäysmateriaali joka osaa tehdä maaleja, kun siihe paikka annetaan. Kooveen puolustus on itselleni arvoitus, mutta maaliin Kooveella on laittaa sarjan paras maalivahti (Järviö).
    Tiukka sarja joka tapauksessa tulossa.

  3. En usko, että Järviö pelaa A-poikien välierissä. Miesten pronssipeli ensi viikolla, jonka jälkeen ehkä muutama päivä huilia.

  4. …totta kai Järviö pelaa välierissä, eihän noi aikataulut mene millään tavalla ristiin. Huilin aika on sitten kun mestaruuskannu on kaapissa ja mitalit kaulassa. Onx Hapolla mitään kokemusta mistään urheilulajista??