Petteri Bergman palaa välivuoden jälkeen valmennushommiin

Petteri Bergman luotasi Erää viimeksi kaksi kautta sitten. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erän miesten liigajoukkueen monivuotinen päävalmentaja Petteri Bergman tekee välivuoden jälkeen paluun valmennustehtäviin. Tapanilan Erä ja Bergman ovat sopineet kaudesta 2012-2013 alkavasta Talenttijoukkue-projektista, jonka hän ottaa hoitaakseen.

Erän tiedotteen mukaan projektin lähtökohtana on luoda joukkue vanhimpien ikäluokkien potentiaalisimmista pelaajista, joilla on halua kehittyä ja jotka ovat valmiita tekemään lujasti töitä kehityksensä eteen.

– On hienoa saada kokenut ja motivoitunut huippuvalmentaja juniorivalmennukseen mukaan. Eikä vain seuran vaan lajin ja ylipäätään junioriurheilun näkökulmasta. Olemme hakeneet ja haemme edelleen seuraan valmentajia, jotka haluavat itse jatkuvasti kehittyä sekä kehittää toimintaamme laadukkaammaksi, ja Petteri on tässä tärkeä osa palapeliä, Tapanilan Erän valmennuspäällikkö Joonas Naava kommentoi.

Bergman tulee toimimaan Tapanilan Erän A-nuorten edustusjoukkueen päävalmentajana. Hänen lisäkseen valmennustiimi tulee koostumaan kolmesta muusta valmentajasta, joiden nimet julkistetaan myöhemmin.

– Haluamme tarjota pelaajillemme laadukkaat puitteet ja erinomaisen kokonaisvaltaisen valmennuksen. Perinteistä isompi valmennustiimi tarjoaa myös mahdollisuuden yksilökeskeisempään valmennukseen. Vastaavankaltainen malli toteutuu muissakin joukkueissamme ensi kaudella, seuran rakenneuudistuksen myötä. Tavoitteenamme on kyetä tuottamaan jatkossa entistäkin useammasta nuoresta lahjakkuudesta tulevaisuuden vastuunkantaja Salibandyliigaan ja maajoukkueisiin ja se onnistuu parhaiten toiminnan laatuun ja yksilökeskeisyyteen panostamalla, valmennuspäällikkö Joonas Naava kertoo.

Talenttijoukkueen toiminta käynnistyy toukokuussa.

– Usein joukkueet kasataan siten, että pyritään haalimaan lyhyellä tähtäimellä pelillisistä lähtökohdista paras mahdollinen joukkue. Nyt lähtökohtana on kuitenkin kasata talenttijoukkue, johon pyritään löytämään ne pelaajat, joilla on ikäänsä nähden mahdollisimman suuri odotusarvo tulevaisuutta silmällä pitäen, Petteri Bergman kertoo.

– Tärkeimmät valintakriteerit ovat yhteistyökyky, motivaatio ja urheilullisuus sekä luonnollisesti riittävät lajitaidot ja fyysiset ominaisuudet, Bergman jatkaa.

Tiedotteen mukaan Bergmanin ja Erän puhumasta kokonaisvaltaisen valmentamisen ideologiasta saa esimakua tästä videosta, joka on tehty Tapanilan Erän miesten liigajoukkueesta 2010. Lisää Erän tulevaisuuden suuntaviivoista voi lukea tuosta.

One comment

  1. Hienoa, että saadaan Petterin taidot takaisin seuraan. Silti mielestäni Bergman on kysymysmerkkki; mitä on oikeasti sisäistetty, aika näyttää. Naavassa näen täysin eri asoita. Mutta onnittelut!