”Puolustusvoittoinen pelitapa vei Tapanilan Erän tuhoon”

Tapanilan Erä pelasi miesten Salibandyliigassa kirjaimellisesti kaksijakoisen kauden. Syksyllä Erä keikkui sarjan kärjessä ja voittoja ropisi liukuhihnalta. Joulun jälkeen kelkka kääntyi totaalisesti ja joukkue päätti kautensa liigassa peräti 13 voitottomaan otteluun. Miksi näin kävi? Sen kertoo salibandyanalyytikko Jani Hakkarainen tuoreessa Pääkallo-bloggauksessaan.

Tappioputken keskellä Erä toki raapi itselleen komeasti Suomen cupin voiton, mutta liigassa meno oli todella tahmeaa. Hakkarainen tarjoilee konttaukselle kaksi selkeä syytä: muutokset joukkueen johdossa ja puolustusvoittoisen pelitavan.

– Alkukaudesta kohtuullisen hyvä puolustamisen ja hyökkäämisen tasapaino riittää voittamiseen. Joukkeiden pelin kehitys on vasta oraalla, varsinkin hyökkäyspelin osalta. Virheitä tulee hyökätessä ja tasapainoisesti pelaava joukkue pääsee iskemään maaleja ylivoimahyökkäyksistä. Erän lisäksi tästä ilmiöstä pääsi hyötymään kauden aluksi Loviisan Tor. Puolustusvoittoisessa pelitavassa kauden aluksi on kuitenkin yksi vakava ongelma. Oma peli ei tahdo kehittyä, Hakkarainen kirjoittaa.

Lue Hakkaraisen bloggaus kokonaisuudessaan: Miksi Erä konttasi keväällä?