Rene Andersson hakee Turusta uutta nousua uralleen

Rene Andersson edustaa ensi kaudella miesten Salibandyliigassa TPS:ää. Puolustajan tontilla parhaiten viihtyvä Andersson siirtyy turkulaisten riveihin Nokian KrP:stä.

TPS:n liigajoukkueen päävalmentaja Perttu Kytöhonka valottaa siirron taustoja TPS:n kotisivuilla.

– Toistaiseksi on pitänyt itse olla vahvasti pelaajiin yhteydessä, mutta tässä tapauksessa meni hieman toisin päin. Rene on tahkonut Tampereen seuroissa useamman vuoden, mutta upean läpimurtokauden (kaudella 07-08 Gunnersin riveissä 23 ottelua 15+8=23) jälkeen trendi on ollut laskeva. Renen taustoilta oltiin sitten minuun yhteydessä ja kysyttiin antaisiko TPS hänelle mahdollisuuden. Mies itse oli pähkäillyt tulevaisuuttaan ja tullut siihen tulokseen, että meidän pelitapa ja toimintakulttuuri voisivat olla hänelle paikka pistää ura uudelleen oikeille raiteille.

– Rene kuului juniorina sellaiseen ”varma nakki” -osastoon, kun mietittiin kenestä tulee kova tekijä aikuisten liigaympyröissä. A-nuorten SM-sarjaa hän dominoi ja poikien maajoukkueessa Rene oli isossa roolissa. Liigatasolla ei viime kausina ole pelit sujuneet odotuksien mukaan ja tähän on varmasti monia pieniä syitä. Tärkeintä minulle on se että Rene on erittäin motivoitunut – hän on ollut valmis muuttamaan elämänsä toiselle paikkakunnalle tämän lajin takia – se kertoo mielestäni jo riittävästi palosta tätä hommaa kohtaan.

Lisää Anderssonin sopimuksesta voi lukea TPS:n sivuilta.