Roisko: ”Visbyssä kaikki puhuu tällä hetkellä Endrestä”

Sanna Roisko Suomen maajoukkuepaidassa. Kuva: Jari Turunen

Sanna Roisko Suomen maajoukkuepaidassa. Kuva: Jari Turunen

Ruotsin Elitserienissä on käynnissä puolivälierät. Maanantai-iltana TV4 Sport näytti suorana ”suomalaisjoukkue” Endre IF:n ottelun KAIS Moraa vastaan. Suomen maajoukkuepelaajat Sanna Roisko ja Liisa Kokkonen olivat ottelussa näkyvästi esillä. Pääkallo.fi tavoitti Roiskon ottelun jälkeen.

Kaikki Elitserienin neljä puolivälieräparia ovat vielä ratkaisua vailla, sillä yksikään ottelusarja ei mennyt poikki suoraan kolmessa ottelussa. Puolustaja Sanna Roiskon ja maalivahti Liisa Kokkosen edustama Endre IF sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja lähti altavastaajana puolivälieriin runkosarjan kakkosta KAIS Moraa vastaan. Nyt Endre kuitenkin johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1, kun joukkue kukisti tv-ottelussa maanantaina vieraissa KAIS Moran rangaistuslaukauskisan jälkeen 5-4.

Endre IF:n maalivahti Liisa Kokkonen oli ottelussa kovassa tulituksessa, sillä vastustaja laukoi peräti 42 laukausta kohti Endren maalia. Lisäksi Kokkonen torjui joukkueelle voiton rangaistuslaukauskisassa. Roisko saalisti syöttöpisteet Endre IF:n kahteen ensimmäiseen osumaan. Perjantaina Endre IF pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotikaukalossaan.

Sanna, haitte makoisan voiton vieraskaukalosta kolmannessa puolivälieräottelussa. Kerro hieman millainen tämä tv-ottelu oli sinun silmin?
– Joo, aivan huikee fiilis voittaa vieraissa tv-matsi ja vieläpä rankkareilla. Peli oli kovatemponen ja tilanteita riitti molemmissa päissä. Kaiken kaikkiaan perus pleijarimatsi, jossa oli kovaa taistelua koko ajan.

Sait kaksi syöttöpistettä ottelussa. Kerro vähän niistä maaleista?
– Ensimmäinen maali syntyi siten, että nostin jalalla laidasta ja Anna Jakobsson pääsi lähes yksin maalivahtia vastaan, josta loistava viimeistely. Toinen tuli peruspyörityksen päätteeksi, jonka jälkeen Tanja Stella kanttasi laidasta ja hieman tuurillakin pallo pomppi lopulta maaliin.

Nyt pääsette perjantaina kotihalliin yrittämään sarjan katkaisua. Viime ottelussa teillä oli hallissa lähes 1000 katsojaa. Millainen fiilis siellä Ruotsissa on pelata pleijareita?
– Täällä on aivan mahtava fiilis pelata. Visbyssä kaikki puhuu tällä hetkellä Endrestä. Matsi tulee olemaan aivan varmasti loppuunmyyty ja tunnelma todella huikea.

Elitserienin puolivälierien otteluparit ja tulokset löytyvät täältä. Alla videokooste Endre IF-KAIS Mora-ottelun rangaistuslaukauskisasta.

8 comments

  1. Ruotsissa naisten(kin) salibandy kiinnostaa ja sitä osataan myös arvostaa. Yleisömäärät, televisiointi… wow! Toivon mukaan tilanne Suomessa saadaan samalle tasolle.

    Tietääkö muuten joku näkeekö tuota TV4 Sport-kanavaa Suomessa ja jos niin mitä reittiä?

  2. Tietääkseni ei näy. Kaksi ensimmäistä matsia kuitenkin tulivat Webb-TV:stä, ja toisin kuin meillä täällä, molemmat olivat lähetyksinä erinomaisia. Moran lähestys ei tainnut pätkiä lainkaan ja selostus oli laatutasoa. Visbyssä panostettiin enemmän kuvaamiseen, ja vaikka muutaman kerran lähestys pysähtyi, toimi homma mainiosti. Selostaja välillä pahoitteli, että olivat joutuneet laskemaan kuvan resoluutiota, vaikka katsojana en ollut huomannut mitään. Osoittaa vaan, että on katsojamäärän kasvuun mahdollista myös reagoida! Ehkä meilläkin joku sais nettilähetykset pelittämään, jos vaikka kysyis länsinaapurista vään jelppiä.

    Joka tapauksessa, eiköhän tuonne Endren sivuille (http://www.endreif.se/) taas ilmaannu tietoa perjantain läheyksestä! Kaiken tämän kehumisen jälkeen kaikki varmaan kosahtaa, mutta aina voi kuunnella radiosta. Maanantaina kuullun perusteella matsi oli Kokkonen, Roisko, Jakobsson vs. Wijk

  3. Kyllä oli huonoja rankkuja. Anna Viikin Mora#5 oli selkeästi paras. Siinä vietiin Laura Kokkosta kunnolla kaffekupposelle:D

  4. Samaa mieltä että huonoja ovat eikä tuo mainittu rankkarikaan mikään huikea ole, Liisa(!) Kokkosen käsi melko lähellä mutta taitaa vetää just edestä pois. Vastaavasti Moran veskarin torjuntatyyli on vähintäänkin outo ja se sitten kostautuu selkeästi vikassa rankkarissa.

    Vähän tuota samaa ongelmaa tuntuu olevan myös suomen naisilla, pientä nyhräämistä pallon kanssa niin veskarit voi vaan odotella paikallaan että milloin se pallo osuu napaan.

  5. TV4 Sport näkyy kai ainoastaan Satelliitissa. En ainakaan tiedä kaapelioperaattoria, jonka valikoimiin se kuuluisi. Eli Canal Digitalin kautta vaan kyselemään!