Runkosarjan viimeisellä kierroksella isot panokset – seuraa näitä

Marssiiko SPV tänään runkosarjan voittoon? Kuva: Jari Turunen

Mikko Kohonen, SPV
SPV:n kotivoitolla M-Teamista varmistuisi sekä seinäjokisten runkosarjan voitto että M-Teamin putoaminen Divariin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan runkosarja huipentuu viimeisen sarjakierroksen myötä tänään. Nelonen Pron televisio-otteluna nähdään Oilers-Classic. Panoksia tämän illan otteluissa riittää vielä monella paikkakunnalla. Pääkallo.fi kokosi yhteen tärkeimmät asiat.

Seuraa näitä päätöskierroksella:

Viekö SPV runkosarjan?
SPV:llä on haarukassa seuran historian ensimmäinen Salibandyliigan runkosarjan ykköstila. Se vaatii enää kotivoiton sarjajumbo M-Teamistä viimeisessä ottelussa. Niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Ainakaan helpommaksi asiaa Peliveljille ei tee se tosiasia, että myös M-Teamillä on ottelussa kovat panokset. Helsinkiläisjoukkue taistelee olemassaolostaan liigakartalla. M-Teamin on pakko saada ottelusta vähintään yksi piste ja toivoa FBT Porin konttaamista. Muussa tapauksessa tulee noutaja Divariin. Ennen viimeistä kierrosta SPV:llä on yhden pisteen etumatka sarjassa toisena olevaan Classiciin, joka kohtaa viimeisessä ottelussaan Oilersin vieraissa. Jos SPV ja Classic päätyvät tasapisteisiin, niin Classic (+83) vie runkosarjan voiton SPV:tä (+82) paremman maalieron turvin.

Puolivälierien kotietu
Runkosarjan neljännestä sijasta ja kotiedusta puolivälieriin taistelevat Oilers ja Koovee. Tamperelaisjoukkue on kaksi pistettä espoolaisia jäljessä ja maalierossakin neljä maalia ”Öljymiesten” takana. Kooveen mahdollisuus neljänteen sijaan on siinä, että he itse voittavat SSV:n Tampereella ja Oilers häviää Espoossa Classicille. Tämän lisäksi Kooveen pitää saada perjantain ottelusta viisi maalia parempi maaliero kuin Oilersilla. Eli jos Oilers häviää Classicille yhdellä maalilla, niin Kooveen pitää voittaa SSV neljän maalin erolla. Oilers-Koovee on hyvin todennäköinen puolivälieräpari ja molemmat joukkueet janoavat varmasti tosissaan kotietua.

Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta
Tämä on huikea näytös. Kolme joukkuetta ovat tasapisteissä ja vain yhdelle on luvassa paikka auringossa. Nämä joukkueet ovat Nokian KrP (maaliero +3), Loviisan Tor (-4) ja Josba (-37). TPS on vain pisteen päässä tästä kolmikosta, mutta sillä ei ole enää mahdollisuuksia kahdeksan joukkoon heikon maalieron takia. Valttikortit ovat nokialaisten käsissä. Voittamalla NST:n vieraissa Nokian KrP varmistaisi paikkansa pudotuspeleissä, ellei Loviisa intoudu kahdeksan maalia suurempaan maali-iloitteluun Josban kustannuksella. Tor ja Josba kohtaavat keskinäisessä ottelussa Loviisassa ja tuon ottelun voittaja etenee kahdeksan joukkoon, jos Nokian KrP menettää pisteenkin Lappeenrannassa.

Suora putoaja
Kumpi näistä joukkueista putoaa suoraan Divariin; M-Team vai FBT Pori? M-Team on pisteen FBT Poria jäljessä ja tarvitsee vähintään tasapelin SPV:n vieraana. Silloin myös FBT Porin pitäisi hävitä ottelunsa. Tasapisteissä M-Team (maaliero -103) löisi porilaiset (-106) maalieron turvin. FBT Pori kohtaa viimeisessä ottelussaan vieraissa Tapanilan Erän, jolla ei ole voittoa yhdeksästä viimeisestä ottelusta.

Henkilökohtaiset tilastot
Nokian Henri Johansson vie nimiinsä Salibandyliigan piste- ja maalipörssit suvereenisti. Erityistä mielenkiintoa NST:n ja Nokian KrP:n väliseen otteluun viimeisen pudotuspelipaikan lisäksi tuo se, että laittaako Johansson liigan yhden kauden maaliennätyksen uusiksi? Johanssonilla oon kasassa uskomattomat 61 maalia ja hän tarvitsee ottelussa vain kaksi maalia noustakseen jakamaan maaliennätystä yhdessä Tero Tiitun Oilers-kaudelta 2005-06 olevan ennätyksen kanssa. Johansson on tehnyt tällä kaudella peräti 11 ottelussa vähintään kolme maalia. Hattutempulla hän kirjaisi ennätyksen kokonaan itselleen – ja vielä seitsemän ottelua lyhyemmällä kaudella.

Runkosarjan viimeinen kierros perjantaina 2.3. kello 18.30
Erä-FBT Pori
TPS-Happee
Oilers-Classic (NelonenPro tv-ottelu & Veikkaus TV)
Loviisa-Josba
SPV-M-Team
NST-Nokian KrP
Koovee-SSV

Illan kierroksesta voi lukea ennakkoja myös seurojen sivuilta:
Erä, TPS, Happee, Oilers, Loviisa, Josba, SPV, M-Team, NST, Koovee.

12 comments

  1. M-team saa pisteen, koska liigajoukkueet haluavat sarjan rakkikoiran Pori pois kartalta…

  2. No, divarin nousukarsija kyllä pudottaa Porin tai M-Teamin. NST:n kokemus ja rutiini saattavat riittää divarista ylös yrittävää vastaan.

  3. Heh, NST:tä vastaan ei divarijoukkueilla ole minkäänlaisia korostan minkäänlaisia mahdollisuuksia. Eipä taida olla Poriakaan vastaan. Kyllä se sellaista räpiköimistä on OLSia lukuunottamatta.

  4. Veikkaisin aika vahvasti että karsintaparit on NST-FoSu ja Indians-Pori. NST vie FoSua 3-0 ja Indians voittaa Porin 3-1.

  5. Jos nyt ei yksittäisiä pelejä divarin runkosarjassa vain mieti porukoitten kohdalla, niin miettikääs vaikka viime kauden Cupia ja Ilveksen otteita? Luulisi että siinä mahkuja olis NST haastaa, vaan enpä tiä oisko nousuintoja jos se tilaisuus oikeasti olis käsillä…

  6. Mitä liigajengejä Ipa pudotti kupissa? ei muista enää. Indians ja fosu on kyllä niin hmv jengejä ettei mitään rajaa. niin on kyllä M-joukkuekin..

  7. Mitä roskaa te kirjoittelette tänne? Ilvestä ei näy cupin kierroksilla ollenkaan. Sen sijaan esimerkiksi NST pudotti Nokian ja hävisi vasta välierissä lopulliselle cup-voittajalle Erälle. Siinä esimerkiksi lähtökohtaa Ilveksen ja NST:n mahdollisille karsintapeleille. Liigassa NST voitti mm. Classicin.

  8. Yksittäisissä peleissä on ehkä mahdollisuus voittoon, mutta nyt puhutaan kuitenkin ”sarjasta”, jossa nousuun tarvitaan 3 voittoa. Joten tämän suhteen en näkisi divarijengeillä olevan minkään sortin mahdollisuuksia pudottaa NST:tä tai edes Poria.

  9. Mutta milloin on ollut viimeksi vuosi, jolloin kumpikaan liigajoukkue ei ole hävinnyt karsintasarjaa? Entäpä viimeisen 8 vuoden ajalta? Muistelisin, että lähes joka vuosi ainakin on jompikumpi liigajengi ”yllätetty”.