Salomaa: ”Viiden ottelun puolivälieräsarja ei olisi yllätys”

Tikkurilassa nähtiin kovaa vääntöä toisessa puolivälieräottelussa. Kuva: Jari Turunen

Naisten liigassa Tikkurilan Tiikerit tasoittivat otteluvoitot 1-1:een tiukassa puolivälieräsarjassa OLSia vastaan. Pääkallo.fi tiedusteli näkemyksiä kyseisestä ottelusta viime kauden jälkeen pitkän liigauran päättäneeltä Kaarina Salomaalta.

OLS voitti lauantaina ensimmäisen puolivälieräottelun Oulussa tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 4-3. Sunnuntaina Tiikerit oli puolestaan kotonaan vahvempi 3-1. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Oulussa.

Kaarina Salomaa, millainen ottelu sunnuntaina nähtiin Tikkurilassa?
– OLS oli voittanut edellisen ottelun niukasti, joten odotin tasaista ottelua. Ilmeisesti edellisestä ottelusta sisuuntuneena Tiikerit kuitenkin ottivat pelin haltuun heti alusta ja peliä pelattiin joka erässä enemmän OLS-päädyssä. OLS:n vahvuutena olivat terävät vastahyökkäykset.

Mihin asioihin ottelu lopulta ratkesi?
 – Tiikerit pelasivat jokaisen erän lopun vahvasti. Koppimaali kaikkien erien viime minuuteilla ja voitto kotiin. Tuolla pallonhallinnalla lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. OLS:n momentum oli ylivoima toisen erän loppupuolella, josta olisi voinut tasoittaa tilanteeksi 1-1. Tiikereillä oli ollut pitkä painostusjakso ja ylivoima, mutta he eivät saaneet toista maalia, joten OLS:n tasoitus siihen saumaan olisi ollut henkisesti vaikea. Tasoitusta ei kuitenkaan tullut ja sen sijaan Tiikerit siirtyivät 2-0 johtoon.

Ketkä pelaajat erottuivat kaukalossa edukseen?
Tiikereistä erottui erityisesti kakkoskenttä, joka iski joukkueen kaikki maalit. Noona Björkman ja Elina Sormunen pelasivat rohkeasti ja rakensivat tilanteita. Puolustajista erityisesti Laura Mannisen ja Mia Karjalaisen nousut olivat näyttäviä OLS:n parhaat eilen olivat maalivahti Elisa Leinonen, joka otti maukkaita torjuntoja ja piti joukkuetta pystyssä. Hyökkäyspäässä valopilkkuja olivat Kristiina Kauppilan röyhkeät maalilleajot.

Mitä povaat tämän otteluparin jatkosta, mennäänkö viiteen peliin ja kumpi joukkueista etenee lopulta välieriin?
– OLS tuskin suostuu yhtä passiiviseen rooliin Oulun otteluissa, joten odotettavissa on varmaan tiukempia taistoja. Yksi kulminaatiopiste on Tiikereiden maalintekotehokkuus. Eilen yhtä maalia varten jouduttiin rakentamaan järkyttävä määrä paikkoja. Seuraava ottelu keskiviikkona antaa suuntaa koko sarjalle, kuka ottaa johtajan roolin? Vaikea ennakoida, mutta ei olisi suuri yllätys, jos sarjan ratkaisu venyisi viidenteen otteluun.

Alla on nähtävissä Oulussa pelatun ensimmäisen puolivälieräottelun maalikooste.