Silminnäkijä Vaasan tapahtumista: ”Katsoja vain pökkäsi pelaajaa olkapäähän”

Woodcuttersin joukkueenjohtaja Teuvo Hakanen käy läpi päätöskierroksen tapahtumien lisäksi vaasalaisten kautta, joka sisälsi ikäviä tapahtumia. Arkistokuva: Iiro Karesniemi

Woodcutters
Woodcuttersin nokkamies kertoo näkemyksensä päätöskierroksen tapahtumista. Lisäksi menneestä ja tulevasta kertova Hakanen kertoo syksyllä koko organisaation lamaannuttaneesta hetkestä. Arkistokuva: Iiro Karesniemi

Kajaanin Papas väittää kotisivuillaan, että katsoja olisi lyönyt Divarin päätöskierroksella joukkueen hyökkääjä Anssi Pyykköstä hänen ollessa matkalla pukukoppiin. Kajaanista vihjailtiin, että tapahtumalle löytyisi silminnäkijä järjestysmiehistä vaasalaisorganisaation sisältä. Tuntomerkit sopivat Pyykköstä taluttaneeseen Woodcuttersin joukkueenjohtaja Teuvo Hakaseen, jolle Pääkallo.fi soitti tapahtuneesta. Hän ei allekirjoita kajaanilaisten väitteitä sellaisenaan.

Papas väittää kotisivuillaan, että katsoja olisi lyönyt ulosajettua Anssi Pyykköstä hänen kävellessään pukukoppin. Onko se totta?
– Se ei pidä paikkaansa. Yksi katsoja vain pökkäsi häntä olkapäähän, kun olin viemässä häntä suihkuun. Hän provosoi tilannetta itse, kun ei suostunut poistumaan kentältä. Jos hän olisi poistunut suosiolla aiemmin, niin edes mitään tällaista ei olisi tapahtunut.

Saamiemme tietojen mukaan sinä olit itse viemässä pelaajaa kohti pukukoppeja. Pitääkö se paikkaansa?
– Kyllä pitää. Vein pelaajan itse pois ja sanoin, että saa ihan vapaasti kirjoittaa raportin liittoon, minä tässä takaan sinun ja yleisön turvallisuuden. Papaksen sivuilla asiaa on suurenneltu.

Mitä aiotte tehdä, ettei vastaavia tilanteita syntyisi jatkossa?
– Olemme keskustelleet tästä seuran sisällä. Nyt yleisöä oli yli 300 (pöytäkirjassa 203), ja kentälle oli vähän kapeampi kulku. Vastaisuudessa siinä pitää olla leveämpi väylä. Papasin pelaajalle voisin lähettää vielä sellaisia terveisiä, että siinä käytävällä ei kannattaisi hajottaa mailaa.

Kauden aikana teillä oli kaikenlaista käsiteltävää kuolemantapauksesta lähtien. Varmistitte voiton myötä tiukassa taistossa sarjapaikan, ja Papas tippui. Miten iso asia se on teille?
– Tosi iso asia. Lassen poismeno lamaannutti syksyllä koko organisaation… Noh, saimme muutamia pelaajia takaisin ja aloimme nousta. Ensi kaudeksi päävalmentaja (Marko Luoma) jatkaa ja hankimme pelaajia. Tero Saariston kanssa meillä on vielä vuoden pesti jäljellä, joten hän ei voi lähteä muualle. Porille sääli, etteivät hommat siellä toimineet, mutta täällä Vaasassa hommat toimivat hänen kanssaan paljon paremmin.

8 comments

  1. Divarissa katsojamääriä ilmoitellaan tahallaan vähän alakanttiin, että saadaan Saariston matkakorvaukst maksettua lippukassan ohi?

  2. Ei ajokorttia. Käsittääkseni polkupyörällä ajosta ei makseta kilometrikorvauksia, tai ainakin saa pirusti polkea että pääsee tienaamaan;=

  3. Iipeiden perusteella kommentteja tulee kellosta ja kajaanista.. Onko kakkosdivarille omat keskustelusivut jossain? Kiinnostaisi seurata hieman miten kellossa ja kajaanissa sujuu valmistautuminen uuteen kovaan kauteen.

  4. Mitä on ”vain pökkääminen”? Käsittääkseni katsoja on kuitenkin päässyt ihan kosketusetäisyydelle. Ei kait tämmöiset ”pökkäämisetkään” pitäisi olla sallituja ja antaa mennä sormien läpi.

  5. Vaasassa on kaikin puolin hyvin erikoinen katsomojärjestely joka pitäisi jotenkin muuttaa. Katsomo sijaitsee suoraan vaihtopenkkien takana ja lähimmät katsojat siis n. 2 metrin päässä pelaajista selän takana. Katsomon ja pelaajien välillä ei ole seinää tai kaidetta eli aivan käsittämätön ratkaisu.

    Tämä on äärettömän häiritsevää ja jopa ajoittain vaarallista. En ymmärrä miten tämä sallitaan liiton taholta?

  6. KUKU:n kanssa samoilla linjoilla. Joukkueellamme ei ongelmia ollut Vaasassa, mutta hyvin erikoinen katsomojärjestely ja tunteiden kuumentuessa potentiaalinen riskitekijä.

  7. onneks meil tääl suomes on näit tsalibandy huligaaneja.. verkot sinne on hommattava ?

  8. Ei tuossa vielä mitään, huhut kertoo että ensi kaudella nähdään Vaasansport Salibandy -joukkue, jolla tukenaan maan parhaat ja fanaattisimmat kiekkofanit. Mielenkiintoista nähdä miten tuomarit ja vastustajan veskarit selviää huutomyrskyssä. Henkilökohtaisuuksiakaan ei säästellä, se on varmaa. Kukkahattutädit, nyt on teille taas töitä!

    Tervetuloa Helvettiin!

    http://www.youtube.com/watch?v=u9Z1hz7Thdg&feature=related

    (linkki Vaasan Sportin Red Armyn kannustukseen KooKoo välierässä)