SPV murskasi M-Teamin Divariin, Loviisa ponnisti pudotuspeleihin

M-Teamin visiitti Salibandyliigaan jäi ranskalaiseksi. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

M-Teamin visiitti Salibandyliigaan jäi ranskalaiseksi. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan päätöskierroksella riitti jännitettävää. Pääkallo.fi keräsi perjantain pelien olennaisimmat pointit kasaan.

Sami Koski murskasi M-Teamin
SPV ja Sami Koski eivät antaneet armoa M-Teamille. SPV murskasi kotihallissaan M-Teamin peräti lukemin 14-2. Voitto toi SPV:lle runkosarjan voiton ja tappio tiesi M-Teamille varmaa suoraa putoamista Divariin. Tosin edes voitto SPV:stä ei olisi auttanut, sillä FBT Pori onnistui voittamaan pahasti alavireisen Tapanilan Erän lukemin 4-3 Mosahallissa. SPV:n maaliahnein oli Sami Koski, joka nakutti kunnioitettavat 7+1-tehot.

Loviisa pudotuspeleihin
Loviisan Tor otti komeasti seurahistoriansa ensimmäisen pudotuspelipaikan. Tor voitti kotihallissaan Josban 8-2 ja nousi viimeiselle pudotuspelipaikalla. Torin tehopelaajana hääri kolme maalia ja yhden syötön tehtaillut Peik Salminen.

Johansson ja KrP hyytyivät
Henri Johanssonin ja Nokian KrP:n kausi päättyi tylysti ilman toivottuja tuloksia. NST voitti kotihallissaan viimeistä pudotuspelipaikkaa tavoitelleen KrP:n lukemin 7-3. Tappio tiesi KrP:lle kesälomaa. NST onnistui myös hyydyttämään Johanssonin maaliennätysjahdin. Johansson sai tuikattua vain yhden maalin, joten Tero Tiitun yhden kauden maaliennätys (63) jäi voimaan. Johanssonin lukemaksi jäi 62.

Oilersille kotietu tappiosta huolimatta
Espoon Oilers ja Koovee kisasivat viimeisellä kierroksella pudotuspelien kotiedusta. Oilers hävisi NelonenPron tv-pelissä Classicille 10-7, mutta onnistui silti pitämään kotiedun, koska myös Koovee hävisi kotonaan SSV:lle jatkoajalla 9-8. Tappio tuli hieman poikkeuksellisella tavalla, sillä Rein Kivi sai iskeä ratkaisun ajassa 64.59 tyhjään maaliin. Koovee pelasi jatkoajalla rohkeasti ilman maalivahtia, koska kotiedun saavuttamiseen olisi auttanut vain voitto.

Näin homma jatkuu
Pudotuspeleihin pääsivät SPV, Classic, SSV, Oilers, Koovee, Erä, Happee ja Loviisa. Pudotuspeliparit ratkeavat maanantain valintatilaisuudessa. Suoraan Divariin putosi M-Team ja NST ja FBT Pori joutuvat karsimaan sarjapaikastaan. TPS:n, Nokian KrP:n ja Josban kausi päättyi runkosarjaan.

Salibandyliigan päätöskierroksen tulokset:
Erä-FBT Pori 3-4
Tilastot, Mikko Hyvärisen ottelukuvat.

TPS-Happee 11-10 ja
Tilastot, Happeen otteluraportti.

Oilers-Classic 7-10
Tilastot, Classicin otteluraportti.

Loviisa-Josba 8-2
Tilastot.

SPV-M-Team 14-2
Tilastot, SPV:n otteluraportti, Juha Käenmäen ottelukuvat.

NST-Nokian KrP 7-3
Tilastot, NST:n otteluraportti.

Koovee-SSV 8-9 ja
Tilastot, SSV:n otteluraportti.

35 comments

  1. Pori ei todellakaan voita Indiansia. Ensi kaudella kaksi espoolaista liigassa. Se tosin ei ole hyvä asia.

  2. SPV-Happee, Classic-Loviisa, SSV-Erä, Oilers-Koovee. Näillä mennään.

  3. Jos INDIANS nousee liigaan on seurauksena OILERSIN lopullinen tyhjentyminen pelimiehistä. Indians on A-, B- ja C- poikien ikäluokan kärkeä ja tulevaisuus kirkkaasti oilersin yhden ikäluokan kärkeä kirkkaampi. Ne jotka junnuista vähäänkään tietävät on Indians tulevaisuuden seura ja liigapaikka vain ajan kysymys. Jos ei vielä tällä kaudella niin huikea 92-97 työ seuraavina vuosina! Oilers jää puuhastelun jälkeen kasvattajaseuraksi.

  4. Nokialle, ehkä ensi vuonna jatkoon.

    Hyvät palkat, hyvät lomat…mitäköhän pitäisi tehdä että pääsis mukaan?

  5. Huikea saavutus Iiron Loviisalta! Voi vain kuvitella mikä hype siellä syntyy, kun runkosarjassakin on ollut tupa täynnä ja kylä sekaisin. Ei ole helppoa mennä kenenkään Loviisaan, ei totta tosiaan.

    Mahtaako Speve ottaa ne? Tuskin. Veikkaan, että ottavat Happeen ja Classic pelaa Parviaisia vastaan.

  6. Ja sen verran on sympatia aina tässä vaiheessa putoavaa Geen perillistä KooVeeta kohtaan, että toivon mukaan pudottavat todennäköisen Oilersin.

  7. janiinmennaan: repesin pahasti kommentillesi 😀 hyvä trolli kieltämättä 🙂

  8. hyvää tekstii, oilerssillaha ei oo ku 92-93 ikäluokilla ku muutama suomenmestaruus ja indianssil nada

  9. Johan tuossa mainittiinki että ”muutamaa poikkeusyksilöä lukuunottamatta” Onhan 91-92 Pfitzner, Raikamo, Kaartinen ja Markelin ehdottomasti voittanut kaiken mahdollisen junioreissa.

  10. Niin ja koskinen, Kaltiainen, Alanen, Lindforssit täysin turhia:D Oilerssilla löytyy kyllä ihan samantasoiset ”vanhemmat” junnut, kuin inkkareilla. Lisänä vielä nuo mainitsemasi kirkkaimmat tähdet

  11. Koski olis tehny 11+ jotain mut Kopo viisaasti piti miehen kentällä maksimissaan joka kolmannen vaihdon? Hyvää pelin lukua koutsilta…

  12. Jos kattos neljän (tai oikeastaan kolmen) parhaan pelejä näitä alempia pleijarijoukkueita vastaan, play-offien pitäs mennä jotenkin näin (mitenkä ne ei tule tietenkään mene :P):

    SPV-Loviisa
    SPV:lle 2 voittoa maalierolla 15-8.

    Classic-Koovee
    Classicille samoin 2 voittoa erolla 19-7.

    SSV-Erä
    Parempi jäljelle jääneistä. SSV:lle 2 niukkaa voittoa maalieron ollessa 10-7.

    Oilers-Happee
    se mitä jäi jäljelle. Voitot 1-1, maalit 13-15.

  13. Mieleniintoiset pleijarit tulossa.
    Ensin jännitetään kenet SPV valitsee. Loviisa olisi luonnollinen valista, mutta Happee olisi paljon lähempänä. Google mapsin mukaan etäisyydet:
    Seiväjoki – Loviisa 435km 5h 8min
    Seinäjoki – Jyväskylä 190km 2h 48min

    eli jyväskylän eduksi about 2,5h/suunta. Onko nyt järkevä käyttää 5h/pelipäivä aikaa ylimääräiseen bussissa istumiseen?
    Toki kotiedulla voi hyydyttää Loviisan jalat laittamalla ne istumaan bussissa…

    Aiemmin kaudella pelattu
    Loviisa – SPV 3-6
    SPV – Loviisa 9-5
    SPV – Happee 9-3
    Happee – SPV 4-5 (ja)
    Ottelutulosten perusteella oikeastaan ihan sama kumman SPV valitsee.

    Ainiin se tärkein asia… SSV kuittaa mestaruuden ja Dynastia ei suostu murenemaan!

  14. Nostan mustan lippikseni korkealle..Lappeenrannan suuntaan ännesteelle..harvoin jos koskaan on Loviisan liikuntahallissa vierasjoukkuetta juhlittu kuin perjantaiiltana..Josbaa ei juhlittu ,vaan NST LAPPEENRANTAA Reaaliaikaiseen seurantaan kolmannessa erässä täysi katsomo reakoi Nst pelin edetessä ja loppuminuutit olivat huikeita. tunnelmaa ei yhtään helpottanut TORIN erinomainen peliesitys jossa Josba jäi pahasti jalkoihin..Meiltä siis ISO KÄSI Lappeenrannan suuntaan..

  15. Ja vielä..perjantain ilta-sanomat kyllä antoi lisävirtaa illan peliin..Kristillisten poikien tulikuuma H.Johansson..sitaatti ”Lähden mielelläni Seinäjoelle.Eiköhän runkosarjan voitto mene SPV:lle ja sieltä valitaan ensimmäisenä meidät..Johansson ENNAKOI.” Ei minkään läista kunnioitusta illan vastustajaa kohtaan joten ei ihme että noutaja tuli Lappeenrannassa..Minkähänlaiset pulinat käytiin joukkueen kotimatkalla linja-autossa???

  16. Loviisa oli 8. joten sinänsä luonnollinen valinta SPV:lle. Toisaalta Loviisa on pelannut pleijareita jo monta kierrosta ja joukkueen tahtotaso on kohdillaan.
    Happee ollut epätasainen viimeaikoina ja ei oikein tiedä millainen porukka sieltä tulee vastaan. Jkl on lähimpänä Seinäjokea. Jos SPV ajattelee voittavansa 3-0 niin en usko että omilla kulkemisilla on mitään väliä oli ne Loviisaan tai Jyväskylään. Jos ajatellaan että vastustajakin voi viedä pelin/pelejä, se olisi kaksi vierasmatkaa, jolloin lyhyempi matka olisi bonusta mutta ei varmaankaan valintaperuste.
    Erä, 10 voitotonta liigaottelua putkeen (cup-voitosta on jo aikaa vaikka olikin siinä välissä). Voiko kuntokäyrä surkeampi olla?
    Kaikki yllämainitut käypiä vaihtoehtoja. Varmaa on vain että SPV ei valitse Kooveeta 🙂

  17. Veikkaan, että Erässä on menty kovaa kevät ja kuntopiikki herkistellään playoffiin. Jos osuu, niin Kalinaisella on palikat kohdillaan.

  18. Totta kai Henkka uskoi omien menevän jatkoon? Heti kun joku suomalainen ei ole nöyrtelemässä joka suuntaan ärähtää se suurimman osan korvaan. Voi morjes sanon minä.

    ”Lähetään tekeen parhaamme ja katotaan mihin se riittää”

    Oksettavaa

  19. Oksettavan huono oli krp:n suoritus. Rahalla ei saa mitään kun oma juniorituotanto on nolla

  20. Mitä väliä juniorituotannolla on, jos vain rahaa löytyy… Veikkaan että ensi kaudelle uuden valmentajan lisäksi Salmela hankkii pari uutta pelimiestä.

  21. Ei krp ole mitenkään houkutteva vaihtoehto,johansson on ainoa pelimies eikä muita ole

  22. Johansson on todellinen pelimies, mutta kokonaisuudessaan pelimiehiä on kentällisen verran… Tämä kyseinen ykköskenttä pystyy hallitsemaan peliä totaalisesti ja tekemään maaleja, mutta muut kentälliset eivät tähän kykene vaan joutuvat puolustamaan lähes kokoajan.

  23. Tämä kyseinen ykköskenttä ottaa omiin liki saman minkä saa tehtyä.
    Myllyniemi korosti kauden alussa että omiin ei voi päästää maaleja samaan tahtiin kuin edelliskaudella.No kuinkas kävi,ajoittain esim.ykköskenttää ei kiinnostanut puolustaminen kakan vertaa.Jos valmentaja oikeasti haluaa viisikkopuolustusta paremmaksi,niin varmasti se onnistuu,toki se usein on pois hyökkäyspään tehoista,mutta omiinkin menee vähemmän.
    Jäi Myllyniemellä puheiden asteelle tämäkin homma,viisikkopuolustusta ei löytänyt minkään ketjuviritelmän pelistä etsimälläkään.Ihan kamalaa kaahotusta päästä päähän,tuli olo kuin olisi ollut D-junnujen syysturnauksessa.

  24. Kiva heitellä tänne ”totuuksia” asiaa tarkistamatta. Runkosarjassa: Johansson + 24, Salonen +20, Koskela +17 jne. Useimmissa keskikastin alapuolisissa joukkueissa suurin osa pelaajista miinuksella. Huonostihan ne puolustaa, mutta ei sentään päästä omiin niin paljon kuin itse tekee.

  25. Krp on ollut pitkään alisuorittaja lähes pelkästään huonon valmennuksen takia. Nyt Myllyniemi väistyy tehtävästä ja antaa sijaa tuoreille kasvoille liigaympyröissä. Huhujen mukaan hyvää jälkeä viime kausina muuan tamperelaisen divarijoukkueen peräsimessä tehnyttä taktiikkavelhoa oltaisiin repimässä Nokialaisten puikkoihin hinnalla millä hyvänsä…

  26. Inkkareiden junnut kyl jää oilerssin junnuist A junnuissa ainakin jos oilerssille kaikki munkan tarkottaen raikamoo,pfitznerii,kaartist,lindforssei,markeliinii jne…. Ei inkkareil mitää jakoo sillon se on nähty jo b junnuissa aikasemmin. Nuorimmassa ikäluokissa inkkarit voivat olla vahvempia tällä hetkellä mutta sen aika näyttää. EIköhän inkkarit jää aina pikkuveljeksi 😉

  27. Ja ainii vielä Pfitneril 1 bsm goldi kaartisel,raikamol,s.lindforssil ja markelinil kaks bsm goldii j.lindforsil 1 bsm goldi niinkuin kaltiaisellakin. alasel ja koskisella csm goldit. Mitä inkkareilla on tolta ajalta? 0

  28. Opetelkaa espoon junnut ensin kirjoittamaan ennen kuin tulette tänne kommentoimaan….