SSV askeleen lähemmäksi välieriä – täysi tupa todistamassa vierasvoittoa

Pallovarma Saku Lehti oli yksi SSV:n hahmoista. Kuva: Mikko Hyvärinen

Saku Lehti, SSV

SSV eteni askeleen lähemmäs välieräpaikkaa ottamalla Salibandyliigan puolivälierissä toisen voiton Tapanilan Erästä maalein 5-3 (1-1, 2-1, 2-1). Mosahalliin tiiviisti ahtautuneet lähes 600 katsojaa saivat nähdä tiukan pudotuspelitaiston, joka ratkesi vasta päätöserässä.

Vahvalla pelipäällä ollut Erän Tommi Aro pääsi yrittämään johtomaalia avauserässä rangaistuslaukauksesta, siinä kuitenkaan onnistumatta (video alla). Kimmo Kinnunen vei puolenkentän lämärillään SSV:n 1-0-johtoon. Erätauolle mentiin tasalukemista 1-1, kun Erän Tom Strömsten jakeli Tuomas Iiskolalle avopaikan takatolpille.

SSV:n ykkösketju oli edellisottelun päätöserän muodostelmassaan Mikael Järvi – Harri Forsten – Juho Järvinen, ja Saku Lehden ja Timo Toivosen ollessa alla kenttä purki Erän karvausta vaihto toisensa perään.

Toisessa erässä Forsten vei SSV:n johtoon ylivoimalla Tero Tiitun syötöstä Erän otettua jäähyn väärästä vaihdosta. Mikko Sipilä tasoitti komealla kiertorannarilla, mutta SSV sai pukukoppimaalin ajassa 39.52, kun Järvi siirsi pallon kuvion keskeltä verkkoon: 2-3.

Päätöserän alku ennakoi trilleriä, kun Jaakko Rissanen tasoitti tahtomaalillaan keskeltä kotiyleisön riemuksi 3-3. Erän puolivälissä hallissa oli jopa hiljainen, odottava tunnelma, ratkaisevaa maalia ennakoiden. SSV:n Pasi Halonen karkasikin läpiajoon viimeistelemään voittomaalin. Lopussa SSV kaunisteli ylivoimalla lukemat 5-3:een Saku Lehden kaukolaukauksen kimpoillessa maalin edestä Juho Järvisen ja puolustajan kautta maaliin.

SSV johtaa paria nyt voitoin 2-0. Kolmas kohtaaminen pelataan keskiviikkona Pasilassa.

Mikko Hyvärisen kuvat ottelusta.

Alla videolla Tommi Aron epäonnistunut rangaistuslaukaus.

17 comments

1. Eän valmentaja sanoi haastattelussa ennen puolivälierien alkua, että kymmenellä peräkkäisellä runkosarja tappiolla ei ole mitään väliä. Ei olekaan, jos ei kiinnosta päästä pidemmälle kevääseen!

2. Ammattimiehet hoitaa tyylikkäästi kaikki matsit. Sama jatkuu keskiviikkona Urheilutalolla.

3. Kyllä nyt tuomarit taas epäonnistuivat, oli sitten Erän tai SSVn silmälasit päässä.Ihme että toinen joukkue saa tehdä saman rikkeen kuin toinenkin,saamatta jäähyä. Nämä pelit pitäisi ratketa pelaamalla, ei tuomarien arvonnalla!!!!!

4. Onko liitolta päätöstä tiettyjen tuomareiden viheltämättömyydestä tiettyjä joukkueita silmälläpitäen. Esim. Savukoski ja Myllykangas/Järventausta..?

5. Tampereen pelissä tuomarit jätti pillinsä koppiin 3.erään. Esim wardi olisi sikailuistaan ansainnu 2+10min, ei vain tuomareiden taso riitä mikä on valitettavaa.

6. SSV peleissä ei ”Nilkki ja Alavire” saisi koskaan jatkossa puhaltaa, sillä tämän parin vihellykset vuosi vuoden jälkeen tärkeissä paikoissa menee SSVn eduksi. Jätetään tämä pari jatkossa pois SSV peleistä, niin nähdäänkin ettei SSV voita mestaruutta? SSV kannattaja totesikin pelin jälkeen että onneksi oli tuo tuomaripari. Samanlaisista laita taklauksista Erä saa jäähyn, mutta SSV ei ja siihen peli ratkesi eilenkin.
    Vaikka Kinnunen toivoi tuomareille työrauhaa, se on ensin ansaittava.
    600 silmäparia todisti että nyt ei mennyt ihan nappiin, taaskaan?
    Silti SSV olisi voinnut voittaa ilman tuomarien suosimista. Paha on Erän pelata kun on tasakentälliselläkin ylivoima.Tätä kirjoitan puolueettomana katsojana,joten ottelua tuli katsottua neutraalein silmäparein. Oli Kalinaisen purnauksessa ihan aito syykin. Ottelut eivät saisi ratketa tällaisiin tuomari virheisiin?

7. ”Tuomareiden playoffit”. Tämä pari ylivoimainen ja yhdestä matsista sarja poikki.

8. oma arvioni on että tämä pari nauttii erityissuojelua kotipaikkakuntansa ansiosta? Isompi yhteenlaskettu ego kuin millään toisella tuomariparilla.

9. Pettynyt salibandyfani

Eikö mikään muutu? Miksi tuomarit ala-arvoisella tuomitsemisellaan vievät kaiken mielenkiinnon ja ilon pelien seuraamisesta? Sallitaan kova pelityyli, mutta joillakin pelaajilla on aivan omat sääntönsä vuosi vuoden jälkeen. Tuomarit ovat ottaneet liian suuren roolin ratkaistessaan pelien tuloksia. Pelaamalla pelit tulee ratkaista ei ala-arvoisella tuomaroinnilla!

10. Kyllähän se nyt on niin että vaikka erä ne 2 ylivoimaa olisi saanut niin ei tuolla joukkueella kyllä pitkälle olisi menty muutenkaan. On siinä aika iso taso ero joukkueilla. En usko että hirveen moni uskoi erä jatkavan toiselle kierrokselle. Jos mennään tuomarointiin niin pasilassa erä sai hakata mailat käsistä ilman jäähyjä mutta ssv kun teki samaa niin jäähyllä istuttiin. Se on hyvä pistää tuomari linjan piikkiin jos kunto/taito ei riitä. rupean puhaltamaan rantapalloa erälle niin pääsee poijaat rannalle potkimaan.

11. Sekin oli varmaan tuomarien vika että erä ei osaa laskea alivoimalla montako pelaajaa kentällä on. sekin meinasi jäädä huomaamatta mutta onneksi Amu oli hereillä ja räyhäsi sen verran pienessä mosa hallissa että sai tuomarit tajuumaan. Se on kumma miten jossain noin pienessä hallissa saa pelata edes tämmöisiä pelejä. Ei ole parkkipaikkoja tarpeeksi ja kun saat auton malmin puolelle ja olet kävellyt hallille niin siellä on jopa 3 penkki riviä joista puolet varattu näille erän tuomareille. On se kiva maksaa 16e lipusta ja joutua seisomaan jossain kahvilan portailla ja yrittää katsoa kaikkien takaa matsia. No onneksi ei tarvitse mennä enään keskiviikon jälkeen kyseiseen paikkaan. Kyllä tuommoiset paikat pitäisi sulkea pois kokonaan. En ymmärrä miten voidaan myydä lippuja noin paljon jos ei kaikki edes pääse katsomoon katsomaan??

12. Matsista ja tuomaroinnista on retosteltu riittävästi, mutta joo komppaan ”Katsoja mosan penkiltä”:n viestiä. Aivan käsittämätöntä maksaa lipusta 16 egeä ja päästä seinustalle nojailemaan. Voisiko Mosan aktiivit vastata, että kuinka on mahdollista myydä enemmän lippuja, kuin on istumapaikkoja – itse en ostanut seisomapaikkaa! Ja sitten nämä mosan fanit: hyvä ettei jäbiltä katkenneet verisuonet päästä siinä järjettömässä älämölössä, joka ei todellakaan ole painokelpoista kannustusta.

13. Sekä Pasilassa että Tapanilassa pelejä seuranneena sanoisin, että tunnelmaltaan Mosahalli on loistava paikka seurata pelejä. Yleisö on mukana ja taputukset kuuluu. Pasilassa meno on kuin hiljaisessa kirkossa. Peli on hyvää vääntöä ja harmi, että se ratkesi tuomareiden erittäin kyseenalaiseen vihellykseen ’laitataklauksesta’.

14. ratkeaa tehtyihin maaleihin – ei tuomareiden vihellyksiin. Se olisi hyvä jokaisen muistaa siellä katsomossakin.

15. kannattaa mennä katsomaan seuraavaa peliä, Erän kauden päätöspeliä

16. Seija Muukkonen,

Itkeminen täällä ei auta, vaikka tuntuu pahalta. Play-off-peleissä viheltävät Suomen parhaat erotuomarit. Päätöksen parhaudesta ovat tehneet neutraalit tahot, joilla on näkemystä salibandysta ja siitä, millainen on hyvä erotuomari.

Se mitä pitäisi pohtia on, mistä ja miten saadaan parempia erotuomareita peleihimme? Erotuomarit varmasti ottaisivat vastaan lisäkoulutusta, jos resursseja siihen olisi. Kauden alussa SSBL halusi evätä erotuomareilta kaikki kauden koulutukset ja otteluvalvonnat, koska liiton raha-asiat oli hoidettu huolimattomasti ja koulutusbudjetti oli ylitetty. Kun erotuomariorganisaatio sen johdosta nousi barrikadeille, osoitti massojen syyttävä sormi erotuomareihin ja heidän ”itsekkyyteensä”.

Kuka on siis valmis maksamaan lisää, jotta rahaa tähänkin jostain saataisiin? Tuskin kukaan. Näillä eväillä siis mennään.