SSV eteni välieriin – ”Kahdeksan päästettyä aikamoinen saavutus”

Maalinedustaa suojeltiin molemmissa päissä asenteella. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV-Erä
Maalinedustaa suojeltiin molemmissa päissä kovaa. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV lähetti keskiviikkona 5-2-voitolla Tapanilan Erän kesälomille. SSV teki puolivälieräsarjassa Erää vastaan ison tasonnoston runkosarjasta aina maalivahtipeliä myöten. Kaiken lisäksi yhdellä tähtipelaajalla on vielä isosti varaa parantaa, mikä tietää vaikeuksia Oilers-Koovee-puolivälierästä tulevalle vastustajalle.

– Nämä olivat tasaisia pelejä, ensimmäinen (9-3) repsahti vasta viimeisessä erässä. Tänäänkin Erällä oli paikat, SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen summasi sarjaa.

– Tämä ei ollut meiltä tänään mikään nappipeli. Aika varovaista oli. Kulminaatiopiste oli kestetty alivoima.

Markus Huhtimo sai toisen erän loppuun 2+2 minuuttia liian raivokkaista karvausrikkeistä. SSV johti siinä vaiheessa 3-1 Saku Lehden, Petri Halosen ja Harri Forstenin maaleilla. Erä loi muutaman vaarallisen paikan jo avausmaalin ylivoimalla tehneen Mikko Pasasen johdolla, mutta SSV kesti.

Markus Huhtimo ja Sami Lehtinen
Markus Huhtimo oli ottelussa monessa mukana. Tässä painikaverina Erän Sami Lehtinen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kolmannen erän puolivälissä nähtiin yksi kauden harvinaisuuksista. Harri Forsten sai alimpana pelaajana huonon kosketuksen palloon ja hukkasi sen Tuomas Iiskolalle, joka kavensi läpiajosta pelin 3-2:een.

Erän haaveet noususta kuihtuivat kuitenkin jo vajaan minuutin päästä, kun Erän Mikko Sipilä joutui maalintekotilanteessa rikkomaan takaapäin ja SSV:lle tuomittiin rangaistuslaukaus.

Hetken mietittyään SSV:n Mika Ahosella oli pelisilmää tehdä hieno liike ja laittaa Forsten keskiympyrään paikkaamaan virhettään. Pallo viileästi vasempaan ylänurkkaan: 4-2. Erä otti maalivahdin pois jo kolmisen minuuttia ennen loppua. Lopulta Juho Järvinen tapetoi ajassa 59.33 loppunumerot 5-2 tyhjään maaliin.

Toni Lötjönen oli SSV:n maalissa jälleen loistava ottaen 24 torjuntaa. Näistä muutama torjunta oli mallia paraati. Normaalisti sanoissaan maltillinen Ahonen äityi puolivälieräsarjan päätteeksi jopa suitsuttamaan maalivahtiaan.

– Löde piti meitä pystyssä. Kahdeksan päästettyä maalia kolmessa ottelussa on aikamoinen saavutus, Ahonen innostui.

Välierissä SSV saa vastaansa voittajan otteluparista Oilers-Koovee. Vastustajan suuntaan ei liene mairitteleva viesti, että SSV:n tähtipelaajista Tero Tiitulla (0+4) on vielä varaa parantaa. Nähtyjen kolmen ottelun perusteella ykköskentän maajoukkuetähtien jälkeen Tiitulle ei tunnu toisessa riittävän jakelijoita.

Ja kun aaltopituus lyö vähänkin yksiin, niin tässä puolivälieräsarjassa pallo ei mennyt sisään hyvistäkään paikoista. Ahonenkin tietää, että Tiitu pystyy parempaan.

– Hän ei ollut omanlaisensa. Se on vähän kavereistakin kiinni. Tänään alkoi pikkuisen löytymään, kun siihen laitettiin Pete Halonen ja Mahu (Markus Huhtimo).

Runkosarjan kakkosena pudotuspeleihin lähteneen Classicin putoamisen myötä SSV aloittaa välierät kotonaan. Ensimmäinen runkopäivä on perjantaina 23.3.

Lisää ottelusta Erän ja SSV:n sivuilla. Tilastot ja Mikko Hyvärisen ottelukuvat

10 comments

  1. Aika noloa että Tiitu joutuu Huhtimon kaltasen pelaajan kanssa samaan ketjuun.

  2. Onko täällä joku oikeesti sitä mieltä että Tiitu tämän kauden esityksellä kuuluisi 3 ketjua parempaan? On ollut vaisu läpi kauden ja virheitä tekee jatkuvasti kun on ollut pelejä seuraamassa. Ja kuuluisa pallon suojauskuljetus laidasta keskelle ja veto vastustajan lihamuuriin on niin nähty jo. Jos kerta tiitu on niin henmetin hyvä että täällä ihmetellään miksi joutuu 3 vitjaan niin eikö hänen pitäisi nakuttaa pisteitä ketjussa kuin ketjussa ja ihan sama kuka on rinnalla pelaamassa. Ja onhan tuo ollut kaudellakin ollut 1 ja 2 ketjussa mutta samaa pyörimistä se on ollut. Tuntuu että meidän media tero yrittää ratkaista joka tilanteesta yksin aina kun on mediassa tehty miehestä ”tärkeiden pelejen ratkaisija”.Samaamieltä mahusta sen olis pitänyt jo pysyä poissa peleistä viime kauden jälkeen.

  3. Samalla täytyy ihmetellä jos näillä näytöillä Tiitu menee maajoukkueeseen , mutta kyllähän se sinne pääsee jos sinne otetaan jo jotain savolaisen kaltaisia puolustajia millä riittää motivaatiota vaikka mihinkä.

  4. Heh. Ihme kateellisten jauhantaa täällä (= Tiitu ei kuulu omiin suosikkeihini, mutta kaverilta löytyy niin paljon sitä arvokasta kokemusta että en lähtisi moittimaan. Heikosti on tämän kauden pelannut, välierissä tulee varmasti parantamaan otteitaan. Tiitu kykenee kuitenkin ratkomaan maajoukkuepelejäkin omalla panoksellaan parhaimmillaan ollessaan.

  5. Tosiasiahan on se, että SSV vanhenee käsiin ja tämä on viimeinen vuosi, kun dynastia pysyy edes jollain tasolla kasassa. SSV pääsee finaaliin vain sen takia, että saavat seuraavan vastustajan kaksikosta KooVee/Oilers.

    Tiitu on mahtava pelaaja, mutta tällä kaudella ei ole mennyt aikaisempien vuosien tahtiin. Toivottavasti saa vielä uutta virtaa uralleen.

  6. Puhuinkin juuri tästä kaudesta että ei ole mennyt hyvin. Ja Tiitu on ratkaisija ei siitä mihinkään pääse mutta nyt ei ole vaan onnistunut. Ja mies vie lajia eteenpäin ja antaa sille näkyvyyttä toisin kun eräs maalivahti lausunnoillaan.

  7. Oli muuten oilers viimekaudella vastassa 2 kierroksella et kai meillä ssv:n väellä kävi silloinkin tuuri et saatiin rupusakki vastaan ja päästiin finaaliin. Ei liigassa ole oikeasti kuin muutama joukkue missä tätä tehdään niin kuin tällä tasolla pitää. Happee on näyttänyt että siihenkin pystyy pääsemään joukkueella mihin ei kukaan ehkä kauden alussa uskonut.