Tampereelle neljäskin liigajoukkue? – Ilves voiton päässä liigasta

Tommi Merto (kesk.) tuuletteli vielä viime kaudella Ilveksen riveissä. Kuva: UrheiluSuomi.com

Kuva: UrheiluSuomi.com

Ilves otti selvän 8-3-voiton (1-3, 4-0, 3-0) FBT Porista salibandyn liigakarsintojen kolmannessa ottelussa. Ottelua seurasi Ilveksen ennätysyleisö, yli 500 katsojaa. Ilves on ennen lauantain kohtaamista voiton päässä liiganoususta.

Porilaiset eivät olleet ottelusarjassa kertaakaan aiemmin johtaneet kahdella maalilla. Avauserässä FBT Pori pääsi Benjamin Lepolan ja Janne Kujansuun maaleilla ensin 2-0-johtoon ja erän loppupuolella Ville Salosen maalilla vielä 3-1-johtoon.

Toisessa erässä Ilves nousi johtoon tehden peräti neljä maalia. Viimeistelyssä onnistuivat Joni Henttonen kahdesti, Vesa-Matti Takkinen sekä rankkarista Ilari Taskinen.

Molemmissa edellisissä peleissä Pori oli tullut kolmen maalin takaa tasoihin ja jälkimmäisellä kerralla jopa voittoon asti. Ilves kuitenkin hoiti ottelun seuran nettisivujen mukaan esityksellä, joka oli kauden parasta.

Ilveksen maalintekijöinä kolmannessa erässä kunnostautuivat Ossi Ojala, Ville Ollikainen ja Ville Kautto. Ilveksen leveästä ratkaisijoiden määrästä kertoo se, että pisteille ylsi kymmenen pelaajaa.

Ottelusarja on katkolla Ilvekselle lauantaina Porissa. Toisessa karsintaparissa liigapaikka on katkolla NST:lle Indiansin vieraana niin ikään lauantaina.

Tampereen-seudulla on Salibandyliigassa ennestään jo kolme joukkuetta: Classic, Koovee ja Nokian KrP.