Tässä on finaalien otteluohjelma – SSV:n pelipaikka vielä auki

Salibandyliigan loppuotteluiden ajankohdat on varmistettu mutta SSV:n kotiotteluiden pelipaikka vielä auki. Seinäjoen Peliveljet ja SalibandySeura Viikingit aloittavat taistelun mestaruudesta 6.4. Seinäjoki Areenalla, ja mestari on selvillä viimeistään 15. huhtikuuta. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Koovee ja Happee ratkovat pronssimitalin kohtalon 5.4. Tampereella.

Loppuottelut:
Pe 6.4. klo 17.00 SPV-SSV Seinäjoki Areena
Su 8.4. klo 17.00 SSV-SPV paikka vielä auki
Ti 10.4. klo 18.30 SPV-SSV Seinäjoki Areena
Pe 13.4. klo 18.30 SSV-SPV paikka vielä auki (tarvittaessa)
Su 15.4. klo 17.00 SPV-SSV Seinäjoki Areena (tarvittaessa)

Pronssiottelu:
To 5.4. klo 18.30 Koovee-Happee Spiral Salit, Tampere

14 comments

  1. Finaalissa pelaavat Suomen selkeästi kaksi parasta joukkuetta.

    Toivottavasti SSV:n finaalit pelataan arvoisessaan paikassa.

    Pasilan ongelmana tunnetusti on sekä pysäköintipaikkojen puute että kahviopalvelujen ruuhkautuminen jo vähäisemmilläkin katsojamäärillä. Runkosarjan otteluissa tulisi käytyä useammin ja isommalla porukalla, jos nämä asiat olisivat paremmalla tolalla.

    Nyt olisi viikko aikaa hypettää finaaleja mediassa, jotta katsomot saadaan mahdollisimman täyteen. Itseäni aina vaan hämmästyttää, miksi säbäkansa ei löydä sankemmin joukoin katsomoihin, vaikka lajin harrastajamäärä on suuri. Jonkun tutkimuksen mukaan salibandy olisi peräti Suomen toiseksi suurin palloilulaji harrastajamäärillä mitattuna, mutta liigaotteluissa käy katsojia vain kourallinen.

    Ilman isompia katsojamääriä ja siten myös mediakiinnostavuutta, salibandyyn ei saada tarpeeksi sponsorirahaa, jotta laji voisi Suomessa ottaa vielä pidempiä askeleita eteenpäin ja kohti ammattimaisempaa toimintaa.

  2. Salibandyliigassa on valitettavasti todella moni joukkue, jolla ei ole resursseja markkinointiin.

    Joukkueen rahat menee pääasiassa pelaajien/valmentajien hankintaan. Tietysti hyvät hankinnat tuovat lisää katsojia.
    Hyvin suunniteltu mainonta/pelien rummutus on kuitenkin salibandyssa vähäistä.

    Jos halutaan saada tuhansia katsojia peliin se vaatii muutakin, kun nettisivuille tehdyn ”ottelukutsun”.

    Pelien ennakkoraportit/mainospaikat, ottelutapahtuman suunnittelu, pelin jälkeiset raporit/videot yms..
    Valitettavan moni joukkue jättää fanit ”heitteille”.

    Laji on nuori ja kaukana ammattimaisuudesta. Toivotaan, että vielä joskus..

  3. Liigan sarjamääräyksissä finaalit tulee pelata hallissa johon mahtuu vähintään 2500 henkeä. Pasila tipahtanee tästä pois.

  4. Resursseja eli käytännössä rahaa. Kyllähän jokaisella liigaseuralla taitaa olla vähintään yksi täysipäiväinen ja monesti myös täysipäinen henkilö töissä. Ongelma on vaan, ettei ole rahaa laittaa ilmoitusta lehtiin, nettiin, tai vaikka paikallistelevisioon.

  5. Pelatkaa jokainen matsi Seinäjoella. Vältyt hallin vuokraamisen aiheuttamalta tappiolta. Mikään sääntö ei kiellä ja olemattomat fanit ei pahastu. 😉

  6. Montakos kertaa tällä kaudella SSV:n peleissä on ollut yli 500 katsojaa?

  7. Miten kauan liiga antaa SSV:n pantata tietoa pelipaikasta? Säbä on varmaan ainoa laji jossa viikkoa ennen finaalia ei vielä tiedetä pelipaikkaa. Naurettavaa toimintaa seuralta ja munatonta liigalta.

  8. Eikös tämä ole selvää, ettei SSV saa pelata ainakaan Pasilassa? Siellä on kapasiteetti 1800. Jos 2500 vaaditaan, niin kerrankin olen samaa mieltä tämän sinänsä älyttömään kapasitettipakon kanssa.

    Pasila on sarjan luokattomin halli. Ei parkkitilaa, kioskijonot, vaikea päästä julkisilla yms…

    Mutta mihin sitten? Nordis on kallis, eikä siellä 1000 katsojaa tunnu missään. Hartwallilla pelataan Jokerien matseja, ja muutenkin siirtyminen sinne olisi aivan älytöntä.

    Vaihtoehdot ovat vähissä.

    Ja tosiaan, miksi liiga sietää tätä vetkuttelua. Ei voi olla SSV:llekään järin iso yllätys, että finaaleissa ovat. Luulisi, että asiaa olisi mietitty joskus vähän aikaisemmin kuin maalis-huhtikuussa.

  9. Toi Seinäjoella pelaaminen on muuten oikeasti paras idea. Lajinkin kannalta. Enemmän saisi Kurre lipputuloja ja muutenkin taloudellisesti parempi kuin isot jäähallit. Kotietua kun ei ole kuitenkaan, kun Pasila pois pelistä.

    Ja säästyneillä rahoilla roudaa helposti kymmenen bussia lakeuksille ja maksaa hotellitkin kaupan päälle, jos lähtijöitä on.

  10. SSV:n katsojakeskiarvo on tällä kaudella 523. Se on huikea lisäys edelliseen kauteen. Pasila on sijainnilta, parkkipaikoiltaan ja kahviotoiminnaltaan ( vaikkakin laadukas ) heikko, sitä ei käy kiistäminen. Ongelma on kaupungin, ei SSV:n.

    Helsingin kaupungille on häpeä, ettei kaupungista löydy 3-5000:lle katsojalle tarkoitettua palloiluhallia.

    Omana ehdotuksenani veisin pelit energia-areenaalle, olkoon vantaalla tai ei, olisi samalla näpätys kotikaupungille. Maan parhaita halleja, kenttä yleisön sylissä ja muutoinkin palvelut toimii ( p-paikat, kahviot jne..)

  11. Järjetön ottelutauko tässä playoffien välillä.
    Ihmiset unohtaa jo koko salibandyliigan playoffit.

    Pronssipelit saisi lopettaa ja antaa pronssit sarjasijoituksen mukaan. Ketä kiinnostaa motivoi monen viikon tauon jälkeen joku hikinen pronssi?!

  12. Kapasiteetille vastaisin:
    Ainakin Classic on lajimarkkinoinnin edelläkävijä maassamme.
    Siksikö seuraan kohdistuukin epäonnistumisen hetkellä vahingonilo – suomalaiskansalliseen tyyliin…?

  13. Ei mun mielestä ko.seura sen enempää markkinoi kun muutkaan, ainakaan nettisivut ei ole kovin hääppöiset verrattuna muihin kärkijoukkueisiin(happee, spv, koovee)