Tiikerit tehnyt valituksen urheilun oikeusturvalautakunnalle

GRIFK:n pelaajat joutuvat vielä jännittämään nousukarsintapaikkaansa. Kuva: Raine Mäki-Korte

Tikkurilan Tiikerit on tehnyt urheilun oikeusturvalautakunnalle valituksen seuran II-joukkueen Divarin karsintapaikan eväämisesta. Tämän johdosta Salibandyliiga ei ole vielä vahvistanut kaikkia joukkueita ja ottelupareja Divarikarsintojen 2. vaiheeseen.

– Salibandyliiton kilpailusääntöjen 28§ mukaan seuralla saa olla pelikaudella miesten salibandyliigassa ja miesten Divarissa vain yksi joukkue. Tiikereiden miesten I joukkue on pelannut kaudella 2011-12 miesten Divarissa, kerrotaan Salibandyliigan tiedotteessa.

Divarikarsintojen kaavion mukaan Tiikerit II sijoitetaan Etelä-Suomen 1. lohkon voittajana Top Teamia vastaan, mikäli sen valitus hyväksytään. Mikäli ei niin lohkon ykkösenä kaavioon menee LoSB. Mikäli Tiikerien valitus hyväksytään, kohtaa LoSB karsinnoissa SB Welhot, mikäli taas ei, on Welhojen vastus GrIFK.

– Karsintojen 2. vaihe käynnistyy tulevana lauantaina ja peleihin on valmistauduttu maanantaista lähtien hyvässä yhteistyössä joukkueiden kanssa mahdolliset muuttujat tiedostaen. Joukkueet ja otteluparit vahvistetaan mahdollisimman pian, kertoo Pääkallo.fi:n tavoittama Salibandyliigan kilpailukoordinaattori Jyrki Paajanen.

Divarikarsinnan 2. vaiheen kaavion mukaiset otteluparit:

LoSB / Tiikerit II – Top Team
SB Vantaa – LaSB
SalPa – SCH
O2Jkl – Merikoski SBT
SB Welhot – LoSB / GrIFK
Nurmon Jymy – FBC Turku

46 comments

  1. Säännöt on sääntöjä ja kaikille samat, mitä niitä muuttamaan kesken kauden.

  2. Eikös se nyt ole ollut selkeä homma kaikille, että kakkosesta ei nousta divariin, mikäli seuralla on jengi liigassa/divarissa, ihan sama tippuuko sieltä vai ei..

  3. Itse kokenut junnuissa vastaavan tilanteen. Mielestäni naurettava sääntö. Jos joukkue voittaa lohkon ja ns ykkösjengi putoaa SUORAAN divarista niin kakkosjengillä pitäisi ehdottomasti olla mahdollisuus nousta ansaitusti divarikarsintoihin. Tässä liitto voisi joustaa ja vähintään ensi kaudeksi muuttaa sääntöjä.

  4. Vaikuttaa taas siltä että eihän tiikereiden tartte pelata edes noita pelejä, kun liitto mielivaltaisesti nostaa ne sinne.
    Niinkuin tälle kaudelle. Haki lopetti, niin paikka annettiin joukkueelle joka tippui divari karsintojen ekalla kierroksella, eli tiikereille! Onneks tippuivat divarista!!!

  5. miten ne tiikerit jaksaa nöyryyttää itseensä jatkuvasti näillä tempauksilla? säätö on ihan selvä ja niiden mukaan mennään.

  6. Kyseinen sääntö on typerä ja sitä pitää muuttaa, jotta vastaavaa ei tapahdu tulevaisuudessa. Voimassa olevaa sääntöä pitää noudattaa. Toivottavasti sääntömuutos saadaan aikaiseksi jo ensi kaudelle.

  7. Ei hallitus kyllä ihan mielivaltaisesti suosi tiikereitä. Ac Haki ja tiikerit sopivat yhdessä Divari paikan siirtämisestä tiikereille, liitto käsitteli ja hyväksyi sen.

    Säännöt on sääntöjä, mutta onhan se kieltämättä tyhmää jos tiikerit eivät divarin karsintoihin pääse. He kuitenkin voitti oman lohkonsa selvästi.

  8. Miettikää tilannetta, jos samassa sarjassa ja lohkossa on seuran ykkösjoukkue ja seuran kakkosjoukkue. Jää liiaksi tilaa spekulaatioille esimerkiksi keskinäisten ottelujen pelaamisesta ja tuloksista. Se vältetään, kun samalla tasolla seurasta pelaa vain yksi joukkue.

  9. Eikö tässä ole käytännössä se onglema että mikäli jokin joukkue/jotkin joukkueet eivät pelaakaan divaria ensi kaudella niin silloin etunenässä Tiikereiden edustusjoukkue täyttää vapautuvan sarjapaikan? Jos kakkosjoukkue nousis karsinnoista divariin kans niin tulisi hölmö tilanne.

    Tieten en nyt ole ihan varma että mikä se vapautuvan sarjapaikan täyttöjärjestys nyt olikaan. Mutta voinhan tässä tapauksessa olettaa ettei karsintoihin yltäneistä kukaan haluaisi vapautuvaa sarjapaikkaa jolloin tuli divarista pudonneiden vuoro.

    Kylläpä on tainnu liitto tämänkin mahollisuuden miettiä etukäteen, Tiikerit eivät ehkä tajunneet kyseistä skenaariota.

  10. Miettikääpä skenaariota jossa valitus menisi läpi.

    GrIFK tekee ”vastavalituksen” samaan elimeen, koska sääntöjä on muutettu sarjan päättymisen jälkeen ja sitten näitä pelataan vielä vappunakin.

  11. Ainakin Tiikerit II on saavuttanut mahdollisen karsintapaikkansa pelaamalla, neljässä vuodessa 6. divarista 2. divarin selvään lohkovoittoon ja samalla pelaajarungolla. Ja ymmärtääkseni Tiikereillä ei ole joukkuetta ensi kaudella 1. divarissa, joten mikä sääntö estää nousun?

  12. No edelleenkin tuolla edellä mainittu:

    Suora lainaus 2.div sarjajärjestelmästä:
    http://salibandy.net/kilpailutoiminta/tulospalvelu/etela-suomi-miehet-2-div-sarjajarjestelma-2011-2012

    Karsinnat ylöspäin:
    Lohkojen 1.- 2. sijoittuneet joukkueet karsivat noususta I-divisioonaan. II-joukkueet, eli joukkueet, joiden seuroilla on joukkue kaudella 2011-12 pääsarjoissa (miesten Salibandyliigassa tai 1. divisioonassa), eivät voi osallistua nousukarsintoihin.

  13. ”Tulevasta kaudesta tulee hyvin mielenkiintoinen, sillä paikka kakkosessa on kova juttu tälle joukkueelle, joka viime kauden päätteeksi nousi kolmoseen, mutta muista tekijöistä johtuen sai paikan sarjaporrasta ylemmäksi.”
    Näin lukee tiikereiden kotisivuilla. Eritoten huomio kiinnityi nousuun suoraan 4.divarista 2. divariin. Onko tässäkin käytetty jotain kepulikonsteja vai miksi tiikerit II sai paikan suoraan kakkosesta?

  14. Ei valitus mene tietenkään läpi. Ei voisi asiaa selvemmin kilpailusäännöissä sanoa. Tiikerit ei karsi, ei missään nimessä.

    Miksi tätä asiaa vatvotaan edes? On ihan eri asia, mitä mieltä säännöstä ollaan, mutta ei tossa pitäisi olla nokan koputtamista.

    Ihme säätöä, miksi edes haaskata Oikeusturvalautakunnan aikaa tähän.

    Ensi kaudeksi sääntöä toivon mukaan muutetaan, mut hei, nyt on kausi 2011-2012.

  15. Suora lainaus kilpailusääntöjen 28 pykälästä (osa): ”Miesten salibandyliigassa ja mietsten I divisioonassa sekä naisten salibandyliigassa ja nuorten sm-sarjassa (pojat) seuralla saa olla vainyksi joukkue kussakin sarjassa”. eli joka pelikausi saa olla joukkue pääsarjoissa, ilman välivuotta???

  16. Keijolle: Tiikereiden ykkösjengi otti hakin paikan divarissa ja kakkosjengi ykkösjengin paikan kakkosdivarissa. Todella yksinkertaista.

    Sääntö on kyllä yksi tyhmimmistä mitä taas löytyy. Mielenkiintoista nähdä mikä oikeusturvalautakunnan päätös on, oli se sitten kielteinen tai myönteinen. Kaikkien osapuolten perustelut olisi mukava lukea asiasta.

  17. Toiseen aiheeseen kun nämä sääntöhommat tuntuvat olevat mitä sattuu, tosin tämä on selkeästi ilmoitettu ettei tiikerit saa pelata noususta.. Millä perusteella Losb saisi kotiedun Top Teamia vastaan mikäli Tiikereiden valitus ei mene läpi? Top Team voittanut lohkon ja saavuttanut pisteitä/ottelu enemmän kuin Losb? Lohja vasta lohkokakkonen.. Jotain höpisty että Tiikereiden pisteet siirretään Losbille, mutta millä perustein?

    Itse jos olisin Top Teamin edustaja niiin veisin lohjan mahdollisen kotiedun tullessa asian myöskin oikeusturvalautakunnan käsittelyyn.. Eihän tässä ole mitään järkeä, sviddu mitä puuhastelua, sanonma..

  18. Siinä karsintojen sarjajärjestelmässä lukee, että kotietu ensin mainitulla. Oliskohan siinä syy, miksi myös LoSB saisi kotiedun…ei mitään merkitystä mikä sijoitus on runkosarjassa ollut. LoSB on jatkoon mennessään ES A1, ja saa silloin kotiedun…

  19. Siis mikäli Tiikerit jää rannalle, niin silloin LoSB on ES A1, muuten toki ES A2..ja silloin aloittaa vieraissa.

  20. Mistä Tiikerit valittaa? Mitä on tehty sääntöjä vastaan väärin heitä vastaan? En ymmärrä..

    1.5. taitaa olla se päivä, kun sekä pudonneet pudotetaan ja nousijat nousevat, tosin joutuvat nousijatkin vielä ilmoittautumaan sarjaan muiden ohella.

  21. Olisi kyllä aivan käsittämätöntä, mikäli tästä voitaisiin jotain muuta päätöstä tehdä, kuin sääntöjenmukainen. Sellainen olisi puhdas oikeusmurha GRIFK:lle.

    Sääntö voi olla penaalista, mutta jos niin on, niin sitä pitää muuttaa, eikä vaatia mielivaltaisia sääntötulkintoja.

  22. Hyvä että Tiikerit tekivät valituksen, niin tuo sääntölapsus tulee korjatuksi. Se on kuitenkin selvä että valotus ei auta Tiikereitä itseään, eli sääntöjä ei voida kesken kaiken kirjoittaa uusiksi.

  23. Joo-o, siis oikeesti alkaa jo vähän hävettää kun tulee uutisia näistä muutamistakin aika hämäristä säännöistä :D.

    Siis okei ymmärrän että ei kahta jengiä pääsarjatasoille taikka ei seuran kakkosjengiä karsintoihin jos ykkönen nostetaan kabineteissa…? Mutta jos se kakkosjoukkue on nousupaikan pelannut itselleen niin miksei se karsi ylöspäin? Jos ”pitäisi” nostaa sitten ykkösjoukkue takaisin, niin jätetään vaan nostamatta. Eiköhän se seura saa ne pelaajansa puljattua ilman ongelmia ja liitto vois sit pyydettäessä ilman eri säätöä vaihtaan jengin perästä ne numerot maksutta.

    Vai onko joku syy miksi saman seuran jengien pitäisi olla välivuodella jos ylempi seuran jengi putoaa alas…?

  24. Aiheeseen Losb-Top Team..

    Siis eikä enää merkitse kotietuun runkosarjassa saavutetu pisteet/ottelu vaan ainoastaan että siinä lukee näin?

    Mikäli näin ei ole, pyydän nöyrimmästi anteeksi tietämättömyyttäni ja poistun takavasemmalle..

  25. 1.kierros

    SK 1 – KS 2

    KS 1 – SK 2

    PM 1 – PS 2

    PS 1 – PM 2

    2.kierros

    1
    ES A1 – KS/SK 2 *

    2
    ES B1 – SS 2

    3
    LR 1 – ES B 2

    4
    5
    6
    SS 1 – PM/PS 2 *
    KS/SK 1 – ES A 2
    PM/PS 1 – LR 2

    3. kierros
    1 Voittaja 1 – Voittaja 6
    2 Voittaja 2 – Voittaja 5
    3 Voittaja 3 – Voittaja 4

    Sarjakierrokset- ja muoto:

    1. kierroksella yksittäiset ottelut paras kolmesta järjestelmällä, kotietu otteluparissa ensin mainitulla

    2. kierroksella yksittäiset ottelu paras kolmesta järjestelmällä, kotietu otteluparissa ensin mainitulla.
    * merkittyjen joukkueparien paremmuus ratkaistaan 2. kierroksella seuraavasti: 1 sijoitus II divisioonan
    runkosarjassa, 2 jos sijoitus on runkosarjassa sama, paremmuus ratkaistaan pistevertailulla (pisteet/ottelu)

    3. kierroksella yksittäiset ottelut paras kolmesta järjestelmällä, kotietu II divisioonan runkosarjassa paremmin
    sijoittuneella, mikäli sijoitus runkosarjassa sama, määräytyy kotietu pistevertailulla (pisteet/ottelu).

    Nousijat:
    3. kierroksen otteluparien voittajat nousevat I divisioonaan kaudeksi 2012-13.

  26. Vasta 3.kierrokselle tulee tuo sinun esittämä malli käyttöön. Halutaan näköjään antaa näille etelä-Suomen joukkueille vielä kotietukin periferian joukkueita vastaan, ettei divarissa tarvisi jatkossa matkustaa Sipoota kauemmaksi. Muutenkin outo systeemi, että etelästä lohkossa 4.sijoittunut voi edetä suoraan karsinnoissa 2.kierrokselle, mikäli Tiikerit ei siis ole mukana…Mukava tänne itäiseen Suomeenkin olisi edes divarijoukkue saada, mutta tällä järjestelmällä se on melko vaikeaa…

  27. Sääntö on hyvä ja selvä. Tikkurilan Tiikereiden seurajohdon olisi pitänyt tietää koko kauden, että seuran 2. divarissa oleva joukkue ei voi nousta ylöspäin. Näin ollen panostuskin olisi pitänyt ohjata divarissa pelanneeseen joukkueeseen ja huolehtia sen säilymisestä divarissa. Sitä kautta seuralla olisi jo se divaripaikka, jota he nyt hakevat turhan valituksen kautta.

  28. Olen todistetusti hidasälyinen, mutta..

    ”2. kierroksella yksittäiset ottelu paras kolmesta järjestelmällä, kotietu otteluparissa ensin mainitulla.
    * merkittyjen joukkueparien paremmuus ratkaistaan 2. kierroksella seuraavasti: 1 sijoitus II divisioonan
    runkosarjassa, 2 jos sijoitus on runkosarjassa sama, paremmuus ratkaistaan pistevertailulla (pisteet/ottelu)”

    Toisessa lauseessa on merkki *, ja käsittääkseni kyseinen merkki kuvastaa otteluita joissa kotietu ratkaistaan etc…

    Mielestäni kohdassa ”ES A1 – KS/SK 2 *” on hyvinkin selkeästi kyseinen merkki..

    Mitä minun pieni pääni ei aiheesta ymmärrä….? Selventäkää niin vaikenen…

  29. Sääntöön tulisi saada muutos.

    Ry-kikkailulla mikä tahansa seura voi samalla kaudella peluttaa kahta joukkuetta kahdella ylimmällä sarjatasolla. Näinhän Erä ja Erä Akatemia toimii (muutama kausi sitten Erä pelasi liigaa ja Erä Akatemia Divaria). Kukaan olisi tuskin nähnyt mitään väärää siinä, jos Erä Akatemia olisi kauden päätteeksi päässyt Divarin karsintoihin. Suurelle yleisölle Erä ja Erä Akatemia ovat yhtä ja samaa Erää, vaikkakin paperilla ja teoriassa ovat eri seuraa.

    Toisaalta, jos tällaista ry-kikkailua ei ole tehty, niin jokin toinen seura (tässä tapauksessa Tiikerit) joutuu kärsimään yhden vuoden karenssin Divarista. Vaikka tuloksellisesti olisi mahdollista, niin seuran II-joukkue ei pääse edes karsimaan paikasta Divariin, jos Divarissa on pelannut seuralta I-joukkue, joka on suoraan tippunut sarjatasoa alemmas.

  30. Suurin syy lienee toi mahdollisten ”Tiikerit” ”Tiikerit II” tms. otteluparien välttäminen. Toinen mikä tulee mieleen on että ”Tiikerit” joukkueen pudotessa ja ”Tiikerit II” joukkueen noustessa kesällä nähdään vilsekettä kuumilla siirtomarkkinoilla missä molempien joukkueiden kaikki pelaajat, valmennus ja huoltotiimi sattumalta vaihtavat päikseen joukkueita. Tai eihän Tiikerit-organisaatio tälleen tietysti toimisi mutta noin teoriassa…

  31. Kerron kun tiedän:
    Kaakkois-Suomi / Savo-Karjala alueelta jatkaa 2 joukkuetta 2. kierrokselle alueiden välisten karsintojen jälkeen (kuten Pohjanmaa / Pohjois-Suomi). Näistä kahdesta joukkueesta muodostetaan parempi ja huonompi (mainittujen sääntöjen mukaan). Vasta sen jälkeen ne sijoitetaan suoraan mainituille paikoille kaaviossa. Eli Kaakon/Savo-Karjalan parempi saa kotiedun ja huonompi ei saa. Näinollen siis Welhot saa kotiedun (ollen KS/SK1), Top-Team ei (ollen KS/SK1).

  32. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan.

    Tiikerit karsimaan, on oikeus ja kohtuus. Sitä paitsi siinä on porukka, joka voisi jopa pärjätä ainakin karsinnoissa. Divarista en sitten tiedä. GrIfk:lla ei mitään sanaa.

  33. Tiikerit II:sen laulu loppuu kyllä karsinnoissa jo kahteen ekaan peliin jos sinne pääsevät. Kertoo tuon e-suomen 1. lohkon tasosta jotain jos tuo jengi sen voitti. Toisen lohkon top-5 jengeistä jokainen olisi voittanut tuon lohkon.

  34. Tiikereiden tapaista pelleilyä..taas. Näissä jutuissa on syystäkin säännöt ja Tiikereiden tulisi vaan kiltisti noudattaa niitä. Näin kaikki muut joukkueet toimivat. Turhaa vaivaa ja hämmennystä aiheuttaa koko homma. Lisäksi tämä asia on ollut koko kauden ja monta aiempaa kautta kaikkien tiedossa. Hoitaisivat asiat ensin kuntoon ja sitten vaan pelaamalla nousu haltuun.

    Taitaa vaan ottaa Tiikeriden ylpeyden päälle, kun maksettiin Hakin divaripaikasta hunajaa, eikä siltikään ollut sarjassa mitään käyttöä. Yritetään siis mennä taasen vilungilla divariin 😀 No toivottavasti ei tällä kertaa onnistu.

    Siitä voi olla täysin samaa mieltä, että etelän lohkojen arvonnoissa ei pahemmin tämän kauden osalta onnistuttu. Ykköslohkosta aikamoista kuraa menossa eteenpäin, kun taas kakkoslohkosta olisi löytynyt useampi pätevämpi ehdokas karsimaan menestyksekkäästi. Ennustuksena voisi vaan tähän sanoa, että divariin nousevat SCH ja Losb, kaikesta huolimatta.

  35. Kuten tuolla joku jo aiemmin mainitsikin, Tiikerit ei vielä ole pudonnut divarista. Vasta kun kaikki sarjapaikat on täytetty ensi kauden divariin, Tiikerit on ulkona. Jos joku joukkue ei syystä tai toisesta osallistukaan ensi kaudelle divariin, paikat täytetään ja siinä voi myös Tiikerit tulla mukaan. Aikamoinen soppa syntyy, jos Tiikerit II on jo karsintojen kautta noussut samaan sarjaan.
    Ja loppuun tyhjentävästi: säännöt on sääntöjä.

  36. GOGOGOGOGO ON VAAN TIIKEEERIIIIT. Dominoitu sarjavoitto ja selkee 1. divarin kärkijengi

  37. Salibandyliigan sivuilta: oikeusturvalautakunta jätti käsitttelemättä Tiikereiden valituksen ja näinollen e-suomen 1. lohkosta karsintoihin osallistuu Losb ja Grifk.

  38. Toi valitus ei kaiken järjen mukaan tule menemään läpi. Tuota sääntöä kyllä voisi tulevaisuutta ajatellen muuttaa.

    >Toinen mikä tulee mieleen on että ”Tiikerit” joukkueen pudotessa ja ”Tiikerit II” joukkueen noustessa kesällä nähdään vilsekettä kuumilla siirtomarkkinoilla missä molempien joukkueiden kaikki pelaajat, valmennus ja huoltotiimi sattumalta vaihtavat päikseen joukkueita. Tai eihän Tiikerit-organisaatio tälleen tietysti toimisi mutta noin teoriassa…

    Niin, onko tässä jotain ongelmallista sääntöjen tai edes eettisesti? Seuran sisällä ei pelaajia tarvitse ennen uutta kautta siirrellä mitenkään joukkueiden välillä.

    Uuden kauden alkaessa pelaajan joukkue määräytyy sen mukaan, minkä joukkueen ottelupöytäkirjaan pelaaja merkitään ensimmäisen kerran.

    Kukin seura voi siis sääntöjen mukaan toimia kauden vaihtuessa pelaajien ja joukkueiden kanssa juuri niin kuin parhaaksi näkee.

  39. Maksaa kai hieman muuttaa korkeimmalla edustavan nimeä, jos tahtoo ettei se oo Tiikerit II vaan ihan vaan Tiikerit, jos näin kävisi ja tämä sallittaisiin.

  40. Sääntöön ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, koska:

    1. Ylimmillä sarjatasoilla ei voi olla montaa saman seuran joukkuetta, koska se vie uskottavuutta ja helposti voi tulla tilanteita, jossa seuran intressit menevät urheilullisten tulosten edelle ja sitä ei voi pääsarjoissa sallia. Muistamme 90-luvulta varmasti erään aikuisten pääsarjan, jossa pelasi samasta seurasta kolme joukkuetta, ei niin. Menestyvän seuran pitäisi panostaa vain edustusjoukkueeseen ja sen toimintaan.

    2. Säännöt tehdään ja määritellään ennen pelikautta, ei sääntöjä voi muuttaa kesken kauden. Sääntöjen pitää olla selkeät. ”Mitä jos” -tilanteet eivät ole selkeitä, ja vaikka yhdelle seuralle se olisi hyvä sääntö, niin muille sama sääntö aiheuttaa turhia epävarmoja tilanteita, joista muut sitten kärsivät.

    3. Vaikka Tiikereiden tippuminen divarista selvisi ennen kuin karsinnat alkoivat, niin tilanne olisi voinut olla toisinkin päin, että divari olisi kesken ja kakkosen sarjoja pelattaisiin vielä. Jossain päin Suomea kakkosdivarissa taisi näin olla asia. Kyllähän peleihin valmistautuvien pitää tietää kenet kohdataan, ilman jossittelua.