Tiitu: ”Tämä oli meidän ehjin peli”

SSV eteni peräti yhdeksännen kerran peräkkäin Salibandyliigan finaaleihin kaadettuaan Kooveen Pasilassa maalein 9-3 (1-1, 5-1, 3-1). SSV:n viimeisen maalin yläriman kautta pommittanut Tero Tiitu näki ottelun jälkeen, että välieräsarjan kolmas ottelu oli kokonaisuudessaan SSV:n paras.

– Tämä oli meiltä ehjin peli. Olisimme voineet tehdä pesäeroa jo ensimmäisessä erässä (1-1). Kooveelta puuttui tänään se viimeinen rutistus, Tiitu analysoi.

Tiitu huhki tällä kertaa kakkoskentällisessä, joka ei yltänyt SSV:n ykkösen eli Suomen tämän hetken parhaan kentällisen kovaan pelitempoon. SSV:n tehomiehinä olivat tutut ykkösen miehet: Mikael Järvi (1+4), toisessa erässä hattutempun tehnyt Juho Järvinen (3+1), Harri Forsten (2+0) sekä Timo Toivosen kanssa hurjia minuutteja raatanut Saku Lehti (1+2).

– Meillä on huikea ykkönen. Pelattiin aika matalalta mökkiä ja tiedät itsekin, että pakkina mökkiä on helpompaa pelata. Hyökkääjät siinä joutuvat enemmän liikkumaan, Tiitu muistutti puolustajien kovista peliminuuteista puhuttaessa.

– Kaksi ensimmäistä peliä olivat pienestä kiinni. Oli hienoa, että tänään saatiin ”Tinde” ja puoleksi peliksi Kinnunenkin (Kimmo) mukaan.

Pudotuspeleissä tehot 2+4 tehnyt Tiitu pääsi myös vastaamaan kysymykseen hänen omasta pudotuspelien alisuorittamisesta.

– Ideologioita on monenlaisia. Urheilussa lopputuloksella on väliä. Mitä enemmän on vuosia tullut mittariin, niin sitä enemmän olen alkanut iloitsemaan joukkueen menestyksestä. Tämä on joukkuelaji.

– Tiedän kyllä itse, että pystyn parempaan ja toki koostumuksetkin ovat eläneet. Kropassa on kuitenkin tällä hetkellä hyvä fiilis.

Tiitun hyväksi on sanottava, että häntä on peluutettu pudotuspelien aikana rotaatiossa sekä hyökkääjänä että puolustajana esimerkiksi Tampereen-pelin tapaan jopa vuorovaihdoin.

Juttutuokion päätyttyä SSV:n vastustajaksi varmistui Seinäjoen Peliveljet. Finaalisarja alkaa ensi viikon perjantaina. Edelliskausilta tuttu jargon viisi viimeisintä mestaruutta voittaneen SSV:n altavastaajana lähtemisestä finaalisarjaan alkoi heti pelin jälkeen.

– Pöytä on katettu SPV:lle. Siellä on hyvä hurmos, salibandy on kaupungin ykköslaji. Katsotaan, pystytäänkö laittamaan heille hanttiin.

SSV-Koovee-ottelun tilastot ja Mikko Hyvärisen kuvapaketti