TPS murskasi liigakarsinta-avauksessa SB Vantaan – Kemppi 6+3!

Tässä Juliette Kemppi viilettää Suomen U19 tyttöjen maajoukkueessa numerolla 17. Kuva: Jari Turunen

Tässä Juliette Kemppi viilettää Suomen U19 tyttöjen maajoukkueessa numerolla 17. Kuva: Jari Turunen

Naisten liigakarsintojen 1. vaihe käynnistyi viikonloppuna. TPS näytti kaapin paikan SB Vantaalle heti ensimmäisessä kohtaamisessa, sillä ottelu päättyi turkulaisten murskavoittoon 13-1.

TPS oli ottelussa aivan omaa luokkaansa ja kahden erän jälkeen taululla olivat tylyt 10-1-lukemat. Ottelun ehdoton hahmo oli Juliette Kemppi, joka saalisti hurjat 6+3-tehot. Viisi tehopistettä ottelussa merkkauttivat Laura Rantanen (4+1) ja Ella Alanko (0+5).  SB Vantaan ainokaisesta vastasi Jannica Lappalainen. TPS:n maalivahdin Noora Vuorelan torjuntaprosentti ottelussa oli huikea 96,30. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Vantaalla ja kahdella voitolla nousee ensi kaudeksi naisten Salibandyliigaan.

Lohkokakkosten Papasin ja TuuU:n välinen ottelusarja käynnistyi viikonloppuna Kajaanissa. Kotijoukkue Papas nappasi ensimmäisestä kohtaamisesta voiton lukemin 7-3 ja ottelusarja jatkuu lauantaina TuuU:n kotihallissa Joensuussa. Ensimmäisen ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat Papasin Riikka Kettunen ja Sini Markkanen, jotka molemmat iskivät kaksi maalia. Myös Tuupovaaran Marjut Lehikoinen onnistui maalinteossa kahdesti. Tässä otteluparissa ensiksi kolme voittoa kerännyt joukkue etenee liigakarsintojen 2. vaiheeseen, jossa vastaan asettuu liigassa sijalle 10. sijoittunut SPV.

7 comments

  1. no näköjään on todella ”jäätävä” Taso ollut divarin 2.lohkossa… jos ens kaudeksi hieman tasoitettais niitä lohkoja niin että niissä olis jotain järkeekin?

  2. Samaa mieltä pertsan kanssa. aika moni 1.lohkon joukkueista ainakin porilaiset huomattavasti Vantaata edellä

  3. Ja väitän että mikään 1.lohkon 4-6 sijan joukkueista ei olisi tippunut/joutunut karsimaan toisessa lohkossa.

  4. Ehkä Vantaa ei vain halua liigaan? Tietää rajansa. Samoja mietintöjä varmaan muillakin. Kauden alussa nähtiin jo, että kaikki eivät halua edes ykköseen – luopuivat mielummin. Varmasti muutamaa liigajoukkuettakin tällä kaudella mietitytti. TPS kuuluu liigaan, mutta tuskin muut ehdokkaat.

  5. ei lohkojaoissa ollut mitään järkeä alunperinkään, mutta hienot nimet niille saatiin! Eikä kannata tasoeroa arvioida yksien kotipelien perusteella, pelatkoon nyt ensin ja haukutaan liitto sitten…

  6. No oli se länsilohkokin kyllä niin turisti lohko..jos itälohko vielä huonompi niin mikä siellä sitten taso oli :)Vantaa ei halua edes liigaan