TPS värväsi Divarin pörssikakkosen

Miesten Salibandyliigan TPS on kiinnittänyt ensi kaudeksi riveihinsä päättyneen Divari-kauden pistepörssin kakkosen.

Turkuun siirtyy Forssan Suuppareissa menneellä kaudella pelannut Teemu Aaltonen, 22. Vasen käsi alhaalla pelaava hyökkääjä pelasi hyvän kauden niukasti ulos liigakarsinnoista jääneessä FoSussa. 25 ottelussa syntyi tehot 31+37=68 ja niillä Aaltonen sijoittui koko sarjan pistepörssissä kakkoseksi. Plus-miinus -tilastossa saldo näytti 37 maalin verran plussaa.

Aaltoselta löytyy vyöltään 22 liigaottelua Classicin riveistä kaudelta 08-09. Tuolloin juniori-ikäisen Aaltosen rooli kivikovassa tamperelaisryhmässä jäi vielä pieneksi ja tehotilastoihin merkittiin yksi maali ja kaksi syöttöpistettä. A-nuorten SM-sarjassa IC-Akatemian riveissä pelannut Aaltonen oli suuremmassa roolissa sijoittuen SM-sarjan länsilohkon pistepörssin kakkoseksi.

Aaltonen liittyy TPS-miehistöön erittäin motivoituneena.

– Todella innoissani ja motivoitunut olen tästä mahdollisuudesta. Kova halu on pärjätä. Lähden tekemään kovasti töitä sen eteen, että sopeudun joukkueen pelitapaan ja liigan kovempaan vaatimustasoon.

Valmentaja Perttu Kytöhongan mukaan kahden suunnan sentterille oli TPS:n riveissä tilausta.

– Jens Riskalle sovittelemme ykkössentterin viittaa ja hyökkäyspelin veturin ruutua. Riku Kekkosen poistuessa menetämme kuitenkin paljon kahden suunnan pelaamista ja liikettä ja tuossa voisi olla Aaltosen paikka iskeä. En halua miehelle tässä vaiheessa liikoja paineita rakentaa, mutta on selvää, että olemme hänet kiinnittäneet pelaavaan ruutuun, emme täytemieheksi. Ruudun suuruus jää sitten miehen itsensä määritettäväksi, Kytöhonka sanoo.

Aaltosen sopimuksen myötä TPS:llä on 19 pelaajasopimusta kaudelle 2012-2013.

3 comments

  1. Todella onnistunut hankinta. Kuluneen divarikauden tasapainoisin ja ehkäpä myös paras pelaaja mielestäni.

  2. Ehdottomasti kova hankinta,voisin veikata että ens kaudella tepsin tärkeimpiä pelaajia!