Vakuutti maajoukkueessa ja liigassa – Wardista kuukauden pelaaja

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen

Salibandyn helmikuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Espoon Oilersin puolustaja Oliver Wardi, naisten Salibandyliigassa Tikkurilan Tiikerien puolustaja Mia Karjalainen ja Divarissa Porvoon Salibandyseuran maalivahti Olli Saranto.

Espoon Oilersin kapteeni Oliver Wardi johti helmikuussa joukkueensa liigan runkosarjassa neljänneksi ja kotietuun yltäen puolustajan paikaltaan tehopisteille niin SSV:tä ja Loviisan Toria kuin FBT Poriakin vastaan. Hän debytoi helmikuussa myös miesten maaottelussa Ruotsia vastaan onnistuen heti kahdesti myös maalinteossa. Tämän kauden Salibandyliigassa Oliver Wardi kokosi runkosarjan 25 ottelussaan tehot 23+11 ja plusmiinustilastoon lukeman +12.

Oliver Wardi, 25, aloitti pääsarjauransa kaudella 2004-2005, ja Salibandyliigassa hän on edustanut aina Espoon Oilersia kooten urallaan 140 ottelussa tehot 91+41. Palkintokaapissa on SM-kultaa kaudelta 2005-2006 ja viime keväältä pronssia.

Tikkurilan Tiikerien puolustaja Mia Karjalainen oli keskeisessä roolissa kun Tiikerit voitti kaikki neljä helmikuussa pelaamaansa ottelua. Tiikerit on naisten Salibandyliigassa vähiten maaleja päästänyt joukkue. Puolustaja Mia Karjalainen teki helmikuun otteluissa tehot 0+4 ja kirjautti plusmiinustilastoon lukeman +9. Karjalainen oli koko kuukauden aikana vain kahdesti kentällä vastustajan tehdessä maalin. Pääsarjapelit kaudella 2005-2006 aloittanut
Mia Karjalainen siirtyi seuraavaksi kaudeksi Tiikereihin, jota hän on edustanut siitä alkaen. Liigaotteluita on koossa yhteensä 113 tehoilla 12+43.

Porvoon Salibandysuran maalivahti Olli Saranto torjui joukkueensa voittoon kaikissa sen helmikuun neljässä ottelussa. Kaksi voittoa jatkoajalla ja kaksi varsinaisella peliajalla yhden maalin erolla ottanut PSS nousi samalla Divarin keskikastiin. Saranto itse nousi Divarin maalivahtitilaston kakkoseksi torjuntaprosentilla 84,09.

Salibandyliigassa Olli Saranto, 25, on torjunut kausina 2005 – 2009 tamperelaisessa Gunnersissa ja Espoon Oilersissa.